Ο Μπραΐμ Ντίαθ δεν έγινε Μέσι, αλλά πάει στη Ρεάλ

Γιώργος Καραμάνος
Ο Μπραΐμ Ντίαθ δεν έγινε Μέσι, αλλά πάει στη Ρεάλ

bet365

Μόλις μπουσούλησε, χρίστηκε διάδοχος του «Μεσία». Τον έκλεψε και τον... ανάθρεψε η Σίτι και τώρα η 19χρονη ταλεντάρα της Ισπανίας ετοιμάζεται να υπηρετήσει τη Βασίλισσα.

Κάθε φορά που πάει να σουτάρει, ο ίδιος αμφιβάλει με ποιο πόδι πρέπει να το κάνει. Για κάποιο λόγο όμως πάντοτε διαλέγει το σωστό. Για τον Μπραΐμ Αμπντελκαντέρ Ντίαθ είναι τέλειο συναίσθημα να μπορείς να έχεις αυτό το δίλημμα: να έχεις την ευχέρεια να ελέγχεις με την ίδια ικανότητα και τα δύο σου κάτω άκρα. Ο πατέρας του ορκίζεται ότι από μικρός είχε για καλό το δεξί, κάτι που εάν τον παρατηρήσεις, θα σου φανεί απίθανο, μιας και δείχνει μία διάθεση να παίζει περισσότερο με το αριστερό. Γενικότερα σε μπερδεύει και μπερδεύει τους αντιπάλους. Οπως συνέβη σε εκείνο το φιλικό κόντρα στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2017, όταν έκανε την επέλαση και το έστειλε στα δίχτυα με αριστερό μακρινό πλασέ. Οπως και να σουτάρει πάντως, ένα είναι σίγουρο τούτη την εποχή, ότι γίνεται ήδη χαμός για το ποιος θα... ξελογιάσει το παιδί θαύμα της Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρώτη που είχε προσπαθήσει να το κάνει, ήταν έξι χρόνια νωρίτερα η Μπαρτσελόνα. Το 2012, ο 13χρονος που έπαιζε στη Μάλαγα και η οικογένειά του, δέχτηκαν διαδοχικά τηλεφωνήματα έκπληξη και πήγε να τους πέσει το ακουστικό. Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα είχαν επικοινωνήσει και είχαν προσπαθήσει να πείσουν τη φαμίλια Ντίαθ να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Και οι τρεις είχαν θαυμάσει τον πιτσιρικά σε ένα τουρνουά και είχαν συναινέσει στην προσπάθεια του τότε διευθυντή της «Μασία», Αλμπέρτ Πουτς. Ο τελευταίος ωστόσο, είχε ακούσει τον ιδιοκτήτη της Μάλαγα, Σεΐχη Αλ Τάνι, να ζητάει το επικό ποσό για την ηλικία του μικρού. Η τιμή ήταν στις 300.000 ευρώ μετρητά και ακόμα 4,5 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου και ανάλογα με την εξέλιξη του ταλέντου.

Φυσικά η Μπάρτσα έκανε πίσω. Την αμέσως επόμενη χρονιά όμως τα οικονομικά της Μάλαγα άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα και ξεκίνησαν οι πωλήσεις. Τότε εμφανίστηκε η Μάντσεστερ Σίτι. Ο τέως προπονητής της Μάλαγα, Μάνουελ Πελεγκρίνι, που είχε θαυμάσει από κοντά τις ικανότητες του μπόμπιρα, ενημέρωσε τους Πολίτες κι εκείνοι τον έκαναν δικό τους, πληρώνοντας τελικά μόνο τις αρχικές 300.000 ευρώ, χωρίς τα υπόλοιπα μόνους. Κάπως έτσι λοιπόν ο Μπραΐμ Ντίαθ βρέθηκε στον αγγλικό Βορρά και σταδιακά εξελίχτηκε.

Με τη Σίτι άρχισε να εμφανίζεται από το 2015 και έπαιρνε όλο και περισσότερες ευκαιρίες από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής του. Τον Σεπτέμβριο του 2016, σε ηλικία 17 ετών και 49 ημερών έκανε ντεμπούτο και στην Premier League, έχοντας πάρει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του. Μόνο που αυτό τώρα λήγει. Από τον ερχόμενο Ιούνιο θα είναι ελεύθερος, καθώς έχει αρνηθεί δύο φορές την πλουσιοπάροχη πρόταση ανανέωσης της νυν ομάδας του.

Αμφιδέξιος, εκπληκτικά κοντρολαρισμένος, με ευχέρεια να κινείται μεσοεπιθετικά στα φτερά ή ακόμα καλύτερα στον άξονα πίσω από τον επιθετικό, ονομάστηκε «νέος Μέσι» από τα πολύ πρώτα βήματά του. Προφανώς τέτοιος δεν μπορεί να γίνει, μιας και αν ήταν, θα είχε φανεί ήδη. Ωστόσο, ο 19χρονος Ισπανός θεωρείται παικταράς, έτοιμος για τη μεγάλη ευκαιρία. Και αφού αυτή δεν θέλει να την πάρει από τη Σίτι, στη Μαδρίτη πιστεύουν με βεβαιότητα ότι από το καλοκαίρι θα φανερώνει τα αγωνιστικά τσαλίμια του με τη φανέλα της Ρεάλ.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα