Ακόμα το ψάχνει ο Μοντέλα

Ακόμα το ψάχνει ο Μοντέλα

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ακόμα το ψάχνει ο Μοντέλα

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Μίλαν και τον Βιντσέντζο Μοντέλα που απέτυχαν στα πρώτα τεστ και τα δύσκολα που έρχονται αλλά μπορεί να είναι για καλό.

Τρία χρόνια εκτός Ευρώπης για μια ομάδα που έχει 7 κατακτήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης ήταν πάρα πολλά. Η επιστροφή στο μεσοβδόμαδο ποδόσφαιρο, η αλλαγή ιδιοκτησίας και τα 200+ εκατ. ευρώ που έφυγαν σε μεταγραφές έφεραν αναμενόμενη χαρά στους τιφόζι, όμως τίποτα από μόνο του δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί αποτελέσματα και ύστερα από 6 αγωνιστικές αρχίζει να φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι σταθερό. Σίγουρα δεν ήταν δυνατόν να περιμένει κανείς η ομάδα να... πετάξει από την αρχή, όμως στα δύο πρώτα δυνατά ματς της χρονιάς, χωρίς να έχουν έρθει καν τα derby, ο βαθμός ήταν πολύ χαμηλός και ο CEO, Μάρκο Φασόνε, μίλησε για «καμπανάκια» και ανάγκη για «διαφορετικό τρόπο προσέγγισης». Λίγους μήνες μετά την ανανέωση του συμβολαίο του και έχοντας πλέον ένα πανάκριβο ρόστερ να διαχειριστεί, ο allenatore, Μοντέλα, μπορεί να νιώθεί πίεση ενώ ψάχνει ακόμα να βρει γιατί συμβαίνουν πράγματα και να τα διορθώσει...

Ο Μοντέλα ήξερε ότι ομάδα που κατέβασε τα πήγε χάλια και από την ώρα που έληξε το ματς στο Marassi, έχει στο μυαλό του να βρει τι δεν πήγε καλά. «Ημασταν ανεπαρκείς σε αποφασιστικότητα και ποιότητα. Είμασταν ψυχολογικά κενοί. Δεν είχαμε την πνευματική διαύγεια να καταλάβουμε τι συμβαίνει και τον λόγο για τον οποίο η Σαμπντόρια έκανε τόσες φάσεις. Ακόμα βρισκόμαστε σε διαδικασία εξέλιξης. Εχουμε πολύ ταλέντο, θέλουμε πολλή δουλειά». Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά, όμως CEO, Μάρκο Φασόνε, δεν έδειξε κανέναν τέτοιο τόνο στις δηλώσεις του μετά την ήττα στην Γένοβα.

«Κατέβηκα να μιλήσω επειδή μια ήττα σαν και αυτή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ρουτίνα» είπε μετά τη δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα των Rossoneri στην Serie A. «Ακούσαμε κάποια καμπανιάκια σήμερα, η Μίλαν δεν πρέπει να χάνει από υποδεέστερους αντιπάλους και οφείλει να προσεγγίζει τα ματς με διαφορετικό τρόπο. Η αυτοπεποίθηση δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά μέσα από τα αποτελέσματα. Επρεπε να έχουμε αυτοπεποίθηση, όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο γήπεδο, ελπίζω να έρθει σύντομα».

Πριν μερικές μέρες το CIES δημοσίευσε τη λίστα με τις νεαρότερες ομάδες στην Ευρώπη και η Μίλαν είναι Νο1 της σχετικής λίστας στην Serie A με μέσο όρο ηλικίας 24.8 έτη, όπως και Νο55 στον κόσμο. Με εργαλεία παίκτες όπως οι Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κεσί, Λοκατέλι, Κουτρόνε, που είναι γύρω από τα 20 αλλά και τους Ρομανιόλι, Κόντι, Τσαλχάνογλου, Σούσο, Αντρέ Σίλβα που δεν είναι καν 25, ο Μοντέλα προσπαθεί να συνεχίσει το χτίσιμο που άρχισε πέρυσι, έχοντας σαν βοήθεια την εμπειρία των Μπονούτσι, Μπίλια, Κάλινιτς. Πέρα από το δύσκολο έργο να διαχειρίζεται μικρούς παίκτες, o mister πρέπει την ίδια στιγμή να μοντάρει μια εντελώς καινούρια ομάδα που το καλοκαίρι απέκτησε 10 παίκτες. Στην αντικειμενική δυσκολία της κατάστασης έρχεται να προστεθεί το φορτωμένο πρόγραμμα. «Ισως το τρίτο ματς σε 7 μέρες ήταν ένα πρόβλημα».

Οπως έχει φανεί από τους αγώνες των προκριματικών του Europa League μέχρι σήμερα, ο Μοντέλα δεν έχει καταλήξει στον τρόπο που θα πάρει ό,τι καλύτερο από το ρόστερ. Στην προετοιμασία ξεκίνησε να δουλεύει σε 4-3-3, έτσι μπήκε στην επίσημη σεζόν και δοκίμασε 3-5-2 μόνο στη διαδικαστική ρεβάνς του 6-0 με την Σκεντίγια. Επειτα όμως από το 4-1 στο Olimpico από την Λάτσιο, γύρισε σε τρεις στην άμυνα κάνοντας δύο εντός έδρας νίκες κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους [Ουντινέζε, SPAL], όμως η Σαμπ, τον προβληματίζει και πάλι. Ο 43χρονος πλήρωσε την επιλογή Ζαπάτα με την γκάφα του 1-0 στην Γένοβα και είδε τον Σούσο να μην λειτουργεί καλά ως SS πίσω από τον Κάλινιτς, όμως καλείται να συνεχίσει να δοκιμάσει πράγματα για να βρει τη σωστή συνταγή.

Οπως ήταν ψύχραιμος και χειρίστηκε έξυπνα τις απίθανες δηλώσεις και τις τεχνικές υποδείξεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επί έναν χρόνο, ο allenatore πρέπει απλά να συνεχίσει τη δουλειά του ανεπηρέαστος από τα σχόλια του Φασόνε. Η συνέχεια του πρωταθλήματος μπορεί να φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη αφού ακολουθούν αγώνες κόντρα στις top-4, Ρόμα και Ιντερ, όμως την ίδια στιγμή, όμως αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για να κάνει δυνατή δήλωση για το παρόν και το μέλλον...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης