Το πρώτο λάθος (απειρίας) του Τεντέσκο

Το πρώτο λάθος (απειρίας) του Τεντέσκο

Gazzetta team
Το πρώτο λάθος (απειρίας) του Τεντέσκο

bet365

Η Σάλκε έχασε τον Χέβεντες λόγω του λάθος χειρισμού του Ντομένικο Τεντέσκο, ο οποίος έκανε το πρώτο λάθος απειρίας.

Πριν λίγο καιρό ο τεχνικός διευθυντής της Σάλκε, Κρίστιαν Χάιντελ, αποφάσισε να πάρει ένα ρίσκο, που συνήθιζε στις μέρες του στην Μάιντς, και να δώσει τα ηνία της Σάλκε στον Ντομένικο Τεντέσκο, τον δεύτερο πιο νεαρό τεχνικό της Bundesliga. Και λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος ο τελευταίος έκανε το πρώτο μεγάλο του λάθος.

«Φεύγω ως παίκτης, παραμένω ως οπαδός», ήταν ο τρόπος που ξεκίνησε ο Χέβεντες το μήνυμα προς τους οπαδούς μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Γιουβέντους. Το τόνισε τόσο πολύ, ώστε ήταν με κεφαλαία γράμματα πάνω-πάνω για να ξεχωρίζει. Ακολούθησαν διάφορες αποκαλύψεις για τη μεγάλη του ευκαιρία, την επιθυμία του να παίξει στην Ευρώπη και την επιστροφή του με την πρώτη ευκαιρία στο Γκέλζενκιρχεν. Πριν κλείσει το κείμενο με τη φράση «μία φορά Σάλκε, πάντα Σάλκε», υπήρξε ένα σημείο όπου φάνηκε πραγματικά ο λόγος που έφυγε. «Reisende» σημαίνει «ταξιδιώτες», «τουρίστες», σε ελεύθερη μετάφραση αυτοί που θέλουν να φύγουν. Και είναι ακριβώς η λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο Τεντέσκο, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μεταγραφής του αρχηγού.

«Κανένας δεν σκέφτεται να παραχωρήσει τον Χέβεντες», είχε πει πριν περίπου δύο εβδομάδες ο Χάιντελ. Λίγες ημέρες αργότερα, επανήλθε με νέο σχόλιο. «Μην παρουσιάζετε την μεταγραφή του Χέβεντες ως τελειωμένη. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά». Τελικά, ήταν πιο κοντά από ότι ισχυρίστηκε ο Γερμανός παράγοντας. Το κεφάλαιο Σάλκε έκλεισε ύστερα από 16 χρόνια για τον Χέβεντες σε μία συμφωνία με καλούς οικονομικούς όρους για τους βασιλικούς μπλε, αλλά με πολλά ερωτηματικά για τη συμπεριφορά προς τον αρχηγό τους.

Ο λόγος που χάθηκε ο πιο έμπειρος παίκτης και η ηγετική φυσιογνωμία των αποδυτηρίων ήταν η λάθος αντιμετώπιση του Τεντέσκο, που βρίσκεται στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. «Ο Μπένι θέλει να πάει στο Μουντιάλ και πρέπει να παίζει. Είναι γεγονός, όμως, ότι δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε σε κανέναν αυτό», εξήγησε ο νεαρός τεχνικός. «Θέλω να μείνει», συνέχισε, αλλά ξεκαθάρισε: «βασικά, δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον που θέλει να φύγει». Και εδώ ήταν που χρησιμοποίησε την λέξη «Reisende». Και στο γράμμα του ο Χέβεντες απάντησε: «Μπορείς να σταματήσεις αν θέλεις τους ταξιδιώτες».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο χειρισμός του θέματος από τον Τεντέσκο ήταν λανθασμένος. Και οδήγησε σε ένα πικρό αντίο ανάμεσα στον Χέβεντες και στους οπαδούς. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τι έχει προσφέρει ο Γερμανός διεθνής όλα αυτά τα χρόνια. Στην ουσία, αυτό που έγινε είναι πολύ επικίνδυνο για την Σάλκε: ένας Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τόσα χρόνια προσφοράς έγινε απλά αναλώσιμος. Και το χειρότερο: δεν αντικαταστάθηκε. Είναι άγνωστο τι παράδειγμα δίνει αυτό στους Γκορέτσκα και Μάιερ, που αρνούνται να υπογράψουν νέα συμβόλαια και πιθανότατα θα φύγουν ως ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Τεντέσκο προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του και όλοι στην ομάδα βρίσκονται υπό έλεγχο. Ο νεαρός τεχνικός έχει δώσει μία λίστα προτεραιοτήτων στον Χάιντελ για το στυλ των παικτών που θέλει και ταιριάζουν απόλυτα στο σύστημά του, που είναι πολύ απαιτητικό. Και η στήριξη που έχει προς το παρόν είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να ξεχνάει, όμως, ότι ανάλογη στήριξη είχε και ο Μάρκους Βάιντσιρλ, που κατάφερε να βγάλει μόλις μία σεζόν στον ηλεκτρικό πάγκο της Σάλκε.

Το κακό για εκείνον είναι ότι με την πρώτη κρίση υπάρχει ήδη ένα καυτό θέμα προς συζήτηση. Και η αμφισβήτηση δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεκινήσει στο Γκεκλζενκίρχεν. Το δύσκολο είναι να σταματήσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα