Υπέρβαση εκατομμυρίων

Υπέρβαση εκατομμυρίων

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε συλλόγους, που αυτό το καλοκαίρι έσπασαν το μεταγραφικό ρεκόρ τους για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα που αρέσκεται να... ξεπερνάει τον εαυτό της στο μεταγραφικό παζάρι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και πιο πρόσφατα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η επιμονή του Φλορεντίνο Πέρεθ στη δημιουργία μίας ομάδας γεμάτη “galacticos” έχει οδηγήσει τη «βασίλισσα» στο ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Από το 2000 έως το 2013, οι «μερένγκες» έσπασαν τέσσερις φορές, όχι μόνο το δικό τους μεταγραφικό ρεκόρ, αλλά και το παγκόσμιο. Λουίς Φίγκο (2000, 62 εκατ. ευρώ), Ζινεντίν Ζιντάν (2001, 75 εκατ. ευρώ), Κριστιάνο Ρονάλντο (2009, 94 εκατ. ευρώ) και Γκάρεθ Μπέιλ (2013, 100 εκατ. ευρώ) έγιναν οι σύγχρονοι μεταγραφικοί «μίδες» της Ρεάλ, που δε διστάζει να κάνει την υπέρβαση. Σε αντίστοιχη λογική, αλλά με μικρότερα ποσά, έχουν ήδη κινηθεί κι άλλοι σύλλογοι το φετινό καλοκαίρι, που έσπασαν το μεταγραφικό ρεκόρ τους, για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, που θα κάνει τη διαφορά.

Άρσεναλ (Αλεσάντρ Λακαζέτ)

Για πρώτη φορά, επί ημερών Αρσέν Βενγκέρ, οι «κανονιέρηδες» έμειναν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισαν πίσω στη βαθμολογία από τη μισητή συμπολίτισσα, Τότεναμ. Η «λογική» έλεγε πως ο Αλσατός τεχνικός θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου, όμως ο Βενγκέρ όχι μόνο έμεινε, αλλά αποφάσισε να βάλει... χέρι στα ταμεία του συλλόγου για την ενίσχυση του ρόστερ. Έτσι, η Άρσεναλ δαπάνησε το ποσό των 53 εκατομμυρίων ευρώ (με προοπτική να φτάσει τα 60) για να αποκτήσει από την Λυών τον Γάλλο επιθετικό, Αλεσάντρ Λακαζέτ. Το προηγούμενο ρεκόρ των Λονδρέζων ήταν η μεταγραφή του Οζίλ από την Ρεάλ Μαδρίτης, το 2013, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίβερπουλ (Μοχάμεντ Σαλάχ)

Ο πρώτος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα των «κόκκινων», αποτελεί ταυτόχρονα και την πιο ακριβή μεταγραφή Αφρικανού ποδοσφαιριστή στην ιστορία (προηγούμενος ο Μανέ και πάλι για την Λίβερπουλ). Τα 42 εκατομμύρια ευρώ (μπορεί να φτάσουν και τα 50), που ξόδεψε η Λίβερπουλ για να κάνει δικό της τον Μοχάμεντ Σαλάχ έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ των «κόκκινων», που κρατούσε από τη μεταγραφή του Άντι Κάρολ, πριν από 6,5 χρόνια. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όχι μόνο θέλει να δικαιώσει τη διοίκηση της Λίβερπουλ για αυτή την επιλογή, αλλά θέλει να δώσει και απαντήσεις για το προηγούμενο – αποτυχημένο – πέρασμά του από την Τσέλσι.

Μπάγερν (Κορεντίν Τολισό)

Συνήθως, οι σύλλογοι δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια για την απόκτηση επιθετικών ή έστω επιθετικογενών ποδοσφαιριστών. Στην περίπτωση της Μπάγερν τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, το μεγαλύτερο ποσό που είχε δαπανήσει ποτέ για μεταγραφή ήταν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, το 2012, για τον αμυντικό μέσο, Χάβι Μαρτίνεθ. Το ρεκόρ έσπασε με την απόκτηση του Κορεντίν Τολισό από την Λυών, έναντι 41,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ενός ποδοσφαιριστή, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Τσάμπι Αλόνσο, αλλά μπορεί να καλύψει μέχρι και το κενό του Φίλιπ Λαμ. Κι επειδή οι Βαυαροί κατέχουν τα πρωτεία σε όλες τις κατηγορίες της Μπουντεσλίγκα, η μεταγραφή του Τολισό ήταν ταυτόχρονα η πιο ακριβή στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Έβερτον (Τζόρνταν Πίκφορντ)

Το «μπαμ» έγινε με την επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στο Γκούντισον Παρκ, έπειτα από 13 χρόνια, όμως η ηλικία και η... πτώση του Άγγλου επιθετικού ήταν τέτοια που δε χρειάστηκε η Έβερτον να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αντίθετα, τα «ζαχαρωτά» έκαναν επένδυση για το μέλλον στην θέση του τερματοφύλακα, καθώς απέκτησαν από την Σάντερλαντ τον 23χρονο γκολκίπερ, Τζόρνταν Πίκφορντ, έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών, με τα μπόνους να φτάνουν το ποσό στα 30 εκατομμύρια. Έτσι, ο Πίκφορντ αποτελεί την 3η πιο ακριβή μεταγραφή πορτιέρο στην ιστορία, πίσω μόνο από τους Μπουφόν και Μοράες, και φυσικά είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος τερματοφύλακας όλων των εποχών. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί ρεκόρ για την Έβερτον.

Μπόρνμουθ (Νέιθαν Άκε)

Στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, που στο παρελθόν είχαν φορέσει τη φανέλα της, ως δανεικοί, έχει προχωρήσει αυτό το καλοκαίρι η Μπόρνμουθ. Μετά τους Άσμιρ Μπέγκοβιτς και Ζερμέν Ντεφόε, τα «κεράσια» πήραν με κανονική μεταγραφή και τον Νέιθαν Άκε. Ο Ολλανδός αμυντικός αγωνίστηκε στην ομάδα στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, πριν επιστρέψει στην Τσέλσι. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε «κανονικά» στην Μπόρνμουθ, η οποία κατέβαλε στους «μπλε» το ποσό των 20 εκατομμυρίων λιρών, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ της, που ήταν τα 16 εκατομμύρια για τον Τζόρντον Άιμπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα