Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (25-21)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2017 (25-21)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές στον κόσμο το 2017. Δείτε την 6η πεντάδα.

25. Ραλφ Χάσενχιτλ


Πριν από κάθε ματς, ο Χάσενχιτλ ζητά από τους παίκτες του να κάνουν έναν κύκλο, να κλείσουν τα μάτια τους και να τον ακούσουν. Είναι κάτι που λειτουργεί. Ο 49χρονος Αυστριακός έχει κάνει θαύματα και τελευταία η δουλειά του είναι εντυπωσιακή. Εχοντας πάρει τα ηνία της νεοφώτιστης, Λειψίας, ο Χάσενχιτλ, την οδήγησε στη 2η θέση της Bundesliga και την απευθείας παρουσία στους ομίλους του Champions League μετατρέποντας τους Εμίλ Φόρσμπεργκ, Ναμπί Κεϊτά και Τίμο Βέρνερ σε superstars. H επιθετική ποιότητα δείχνει την εξέλιξή του ύστερα από τη θητεία στην Ινγκολσταντ, όπου έχτισε την επιτυχία του στην αμυντική οργάνωση και τις αντεπιθέσεις. Ο Αυστριακός φάνηκε να είναι μονοδιάστατος παρότι την έσωσε από τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία, όμως στη συνέχεια την ανέβασε στην Bundesliga το 2015 και την κράτησε εκεί. Στην Λειψία, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, Ραλφ Ράγκνικ, ο Χάσενχιλτ παρουσίασε μια πιο ελκυστική ομάδα. Ολοκλήρωσε την καριέρα του σαν ποδοσφαριστής στις ρεζέρβες της Μπάγερν Μονάχου το 2002 και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να γίνει ο επόμενος προπονητής της.

24. Λουτσιάνο Σπαλέτι

Υστερα από 1.5 χρόνο στον οποίο δημιούργησε μια σούπερ επιθετική Ρόμα, η οποία όμως δεν κατάφερε να αφήσει πίσω την Γιουβέντους, ο Σπαλέτι είπε 'ναι' στην πρόκληση και ανέλαβε την Ιντερ. Το γεγονός ότι θα είναι ο 5ος προπονητής σε διάστημα ενός έτους στους Nerazzurri κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του, όμως ο πρώην τεχνικός της Ζενίτ θα έχει τη στήριξη των Κινέζων ιδιοκτητών του club. Ο 58χρονος κατέκτησε δύο Coppa Italia στην πρώτη του θητεία στους Giallorossi και δύο πρωταθλήματα στην Ρωσία με την Ζενίτ. Πριν αποχωρήσει, ο Σπαλέτι άφησε στο Olimpico ρεκόρ γκολ και βαθμών. «Μου έσωσε τον κ*λο πέρυσι και φέτος» είπε ο πρόεδρος, Τζέιμς Παλότα.

23. Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο

Εδω και καιρό θεωρούνταν το next big thing των Ιταλών προπονητών και αυτό το καλοκαίρι έγινε ο αντικαταστάτης του Λουτσιάνο Σπαλέτι στην Ρόμα. Ο 47χρονος κατέκτησε το Scudetto με τους Giallorossi σαν παίκτης και έφτασε να πάρει τη δουλειά σαν προπονητής έχοντας ξεκινήσει από την Βίρτους Λαντσιάνο πριν 9 χρόνια. Η Σασουόλο ήταν όμως η ομάδα που απογείωσε την καριέρα του. Το 2013-14 την έφτασε στην Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της και πέρασε στα βιβλία του club καθώς πέρυσι την οδήγησε στην 6η θέση και την έξοδο στο Europa League, όπου έπαιξε στους ομίλους. Ο Ντι Φραντσέσκο τα κατάφερε όλα αυτά παίζοντας 4-3-3 και παίρνοντας τον καλύτερο εαυτό από τους Ντομένικο Μπεράρντι, Νίκολα Σανσόνε και Λορέντζο Πελεγκρίνι, που εξελίχθηκαν σε κορυφαία ταλέντα του calcio.

22. Λουίς Ενρίκε

Το να παίρνεις 9 τίτλους από τους 13 διαθέσιμους, δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα. Ο Λουίς Ενρίκε είχε στη διάθεσή του μία από τις πιο τρομακτικές επιθετικές γραμμές όλων των εποχών με τους Νεϊμάρ, Λιονέλ Μέσι, Σουάρες, αλλά ο φρέσκος αέρας που προσέφερε στην ομάδα τελείωσε την περασμένη σεζόν. Εχοντας στο βιογραφικό του ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Ρόμα, επέστρεψε στην Ισπανία και τερμάτισε στην 9η θέση της La Liga με την Θέλτα πριν αναλάβει την Μπαρτσελόνα το 2014. Στην πρώτη του χρονιά στο Camp Nou κατέκτησε το treble με το κάθετο στιλ του να βοηθά το MSN να γράψει ιστορία.

21. Χόρχε Σαμπάολι

Χωρίς αμφιβολία, ο Σαμπάολι είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς προπονητές στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε να εντυπωσιάζει από τον πάγκο της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε με επιθετικό ποδόσφαιρο που έφερε τίτλους και συνέχισε στην Εθνική Χιλής με την οποία το 2015 πήρε το Copa America, που ήταν η πρώτη κούπα στην ιστορία της χώρας. Το 2016 δέχθηκε την πρόκληση και ανέλαβε την Σεβίλλη. Αν και υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι απάντησή του ήρθε στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-17 όταν και ήταν κολλητά με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στη μάχη για την κατάκτηση της La Liga. Η μέθοδός του μπορεί να είναι εξαντλητική, αφού στο δεύτερο μισό της σεζόν η Σεβίλλη κάηκε, κάτι που είχε ως συνέπεια εκτός από την υποχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα, τον αποκλεισμό από την Λέστερ στους «16» του Champions League. Παρά το γεγονός αυτό, η 4η θέση μόνο κακή επίδοση δεν είναι στο βιογραφικό του Αργεντινού...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα