Ηχηρές απουσίες στη Ρωσία

Ηχηρές απουσίες στη Ρωσία

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει 4+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που δε θα αγωνιστούν στο φετινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η καθιερωμένη... πρόβα του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκινά σήμερα, με την Ρωσία να φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ένα άκρως πετυχημένο Confederations Cup και να βάλει τις βάσεις για το επόμενο καλοκαίρι. Οι έξι πρωταθλήτριες των ομοσπονδιών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και η οικοδέσποινα μπαίνουν στη μάχη μίας διοργάνωσης, που είναι μεν επίσημη της FIFA, όμως πολλές φορές οι ομάδες τη χρησιμοποιούν, για να δώσουν ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές. Το μεγάλο όνομα που θα είναι παρών δεν είναι άλλο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος παρά την επίπονη σεζόν του με την Ρεάλ Μαδρίτης (έχει κλείσει και τα 32) θα αγωνιστεί κανονικά με την εθνική Πορτογαλίας, στοχεύοντας σε έναν ακόμη τίτλο. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι δεν έχουν ταξιδέψει στη Ρωσία – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - και σίγουρα το Κύπελλο Συνομοσπονδιών είναι... φτωχότερο χωρίς αυτούς.

Τόνι Κροος
Ίσως ο κορυφαίος μέσος φέτος στην Ευρώπη, που ήταν από τους στυλοβάτες των επιτυχιών της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελεί μία ηχηρή απουσία για την εθνική Γερμανίας και για τη διοργάνωση... γενικά. Ο Κροος αγωνίστηκε σε 48 παιχνίδια φέτος με τη «βασίλισσα», μετρώντας πάνω 4.000 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιόακιμ Λεβ προτίμησε να τον ξεκουράσει, αφού ακολουθεί μία εξίσου δύσκολη σεζόν και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Τότε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» θέλει φρέσκο τον 27χρονο χαφ, στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Ρενάτο Σάντσες
Πριν από ένα χρόνο, η Μπάγερν έδωσε στην Μπενφίκα 35 εκατομμύρια ευρώ (η συμφωνία μπορεί να φτάσει έως και τα 80 εκατ.) για να τον αποκτήσει. Λίγο αργότερα, ο νεαρός μέσος κέρδιζε τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη στο Euro της Γαλλίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία. Ωστόσο, η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενε ο 19χρονος μέσος, αφού δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής από τον Κάρλο Αντσελότι. Αγωνίστηκε βασικός μόλις σε έξι παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα, με αποτέλεσμα ο Φερνάντο Σάντος να μην τον συμπεριλάβει στις επιλογές του για το Confederations Cup. Αντί για την Ρωσία, ο Ρενάτο Σάντσες θα βρεθεί στην Πολωνία για να αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-21.

Μάρκο Ρόις
Μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων, χωρίς τραυματισμό νωρίτερα του Μάρκο Ρόις γίνεται; Δε γίνεται. Για μία ακόμη φορά, ο άσος της Ντόρτμουντ είχε ραντεβού με την ατυχία, αφού στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, κόντρα στην Άιντραχτ, τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Έτσι, μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και το Euro 2016, o Ρόις θα είναι απών από τρίτη σερί διοργάνωση με την εθνική Γερμανίας. Με διαφορά, ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών.

Ζοέλ Ματίπ
Ο Καμερουνέζος αμυντικός ήταν βασικό μέλος της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου πέτυχε και το μοναδικό τέρμα των «λιονταριών» στη διοργάνωση, απέναντι στην οικοδέσποινα. Από τότε, ο άσος της Λίβερπουλ έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά με το εθνόσημο, ενώ τελευταία φορά που του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει ήταν τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Ματίπ κλήθηκε να συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, όμως ο ίδιος αρνήθηκε την πρόσκληση και ήταν απών από την πορεία του Καμερούν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας δήλωσε πως δε θέλει στην ομάδα αδιάφορους παίκτες, με τον Ματίπ να μην καλείται στην αποστολή για το Confederations Cup.

Μισή... Μπάγερν
Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, τέσσερις διεθνείς ποδοσφαιριστές των Βαυαρών δε βρίσκονται στα γήπεδα της Ρωσίας. Και μάλιστα, πρόκειται για βασικούς παίκτες της εθνικής Γερμανίας, που ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Μάνουελ Νόιερ, Τόμας Μίλερ, Ζερόμ Μπόατενγκ και Ματς Χούμελς. Άπαντες αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών στο τέλος της χρονιάς, με σοβαρότερο αυτόν του Νόιερ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο αριστερό πόδι. Στα αξιοσημείωτα είναι πως μόνο ένας ποδοσφαιριστής της Μπάγερν βρίσκεται στην αποστολή των «πάντσερ», ο Ζόσουα Κίμιχ.

 

Τελευταία Νέα