Ο εκτελεστής (φάουλ) χτυπάει πάντα δύο φορές

Ο εκτελεστής (φάουλ) χτυπάει πάντα δύο φορές

bet365

Με αφορμή τα δύο γκολ από εκτελέσεις φάουλ του Σκωτσέζου Γκρίφιθς απέναντι στην Αγγλία, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών, που πέτυχαν κάτι αντίστοιχο σε έναν αγώνα.

Το «τρελό» φινάλε στη βρετανική μονομαχία της Σκωτίας με την Αγγλία έφερε την υπογραφή του Λέι Γκρίφιθς. Με δύο ασύλληπτες εκτελέσεις φάουλ, ο Σκωτσέζος στράικερ μετέτρεψε το 0-1, σε 2-1 υπέρ της ομάδας του, πριν ο Κέιν διαμορφώσει το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις. Αν και αυτά ήταν τα δύο πρώτα τέρματα του επιθετικού της Σέλτικ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, εντούτοις κατάφερε να μπει στη λίστα ποδοσφαιριστών, που έχουν πετύχει δύο γκολ με φάουλ στον ίδιο αγώνα.

Γουέιν Ρούνεϊ
Πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ ήταν ο Άγγλος επιθετικός, που πέτυχε χατ-τρικ. Μάλιστα, τα δύο από τα τρία γκολ του Ρούνεϊ, στο τελικό 8-2 υπέρ των «μπέμπηδων» τον Αύγουστο του 2011, προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ (41’, 64’).

Χουάν Ρικέλμε
Ήταν η εποχή που εκείνος φορούσε το Νο10 στην εθνική Αργεντινής και ο Λιονέλ Μέσι το Νο19. Σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, ο Ρικέλμε νίκησε σχεδόν μόνος του την Χιλή, καθώς το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με δύο εκτελέσεις φάουλ του Αργεντινού.

Σίνισα Μιχάιλοβιτς
Αν και αμυντικός, είχε στείλει ουκ ολίγες φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με το φαρμακερό αριστερό πόδι του. Το διάστημα που αγωνιζόταν στην Λάτσιο, ο Μιχάιλοβιτς δεν είχε σκοράρει δύο φορές με φάουλ σε έναν αγώνα, αλλά τρεις! Σε ένα 5-2 των «λατσιάλι» επί της Σαμπντόρια, τη σεζόν 1998-99, ο Σέρβος είχε φτάσει στο χατ-τρικ, με τρία γκολ από εκτέλεση φάουλ.

Γκάρεθ Μπέιλ
Στην τελευταία του σεζόν στην Τότεναμ, πριν πάρει μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ουαλός άσος ήταν αυτός που είχε δώσει τη νίκη στους «πετεινούς» απέναντι στην Λυών, για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Με δύο φάουλ, στην εκπνοή του κάθε ημιχρόνου, ο Μπέιλ ήταν αυτός που είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1, στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Ροναλντίνιο
Ούτε με την Παρί, ούτε με την Μπάρτσα, ούτε με την Μίλαν, αλλά με την Ατλέτικο Μινέιρο κατάφερε να σκοράρει με δύο φάουλ σε έναν αγώνα ο σπουδαίος Βραζιλιάνος. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Φλουμινένσε, τον Σεπτέμβριο του ’13, ο Ροναλντίνιο έβαλε γκολ με δύο φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Λιονέλ Μέσι
Πριν από δύο χρόνια, στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ του 2015, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έστειλε την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα (7’, 16’) του Μπέτο, από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Μέσι μετέτρεψε το 0-1 της Σεβίλλης, σε 2-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα, όμως ο τελικός είχε πολύ δρόμο ακόμη, αφού έληξε με σκορ 5-4 υπέρ των «μπλαουγκράνα» στην παράταση.

Λουίς Σουάρες
Την εποχή που αγωνιζόταν ακόμη στην Λίβερπουλ, ο Ουρουγουανός επιθετικός είχε καταφέρει να πετύχει δύο γκολ με φάουλ, στον αγώνα απέναντι στη Ζενίτ, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σουάρες οδήγησε τους «κόκκινους» στη νίκη με 3-1, όμως η πρόκριση κατέληξε στα χέρια των Ρώσων, λόγω του σκορ από τον πρώτο αγώνα.

Αντρέα Πίρλο
Ο «μαέστρος» του ιταλικού ποδοσφαίρου δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα, καθώς οι εκτελέσεις φάουλ είναι το σήμα κατατεθέν του. Μάλιστα, τη μοναδική φορά που πέτυχε δύο γκολ σε έναν αγώνα με την εθνική Ιταλίας, το κατάφερε με φάουλ. Για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, ο Πίρλο ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε, με αυτόν τον τρόπο, το τελικό 2-0 επί της Σκωτίας.

Λέιτον Μπέινς
Παρά το γεγονός πως είναι αριστερός μπακ, ο Άγγλος διεθνής φημίζεται για τις επιθετικές του ικανότητες και την έφεση στο σκοράρισμα από στημένα. Τη σεζόν 2013-14, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Έβερτον στην έδρα της Γουέστ Χαμ, με 3-2, καθώς έστειλε δύο φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα (62’, 83’) από εκτελέσεις φάουλ.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές έχει σκοράρει εις διπλούν με εκτέλεση φάουλ σε έναν αγώνα. Η πρώτη φορά ήταν ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα 5-0 επί της Στόουκ το 2008, ενώ οι υπόλοιπες φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο γκολ με φάουλ στο πρώτο του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη «βασίλισσα» απέναντι στην Ζυρίχη και άλλα τόσα, με τον ίδιο τρόπο, στο Μαδριγάλ απέναντι στην Βιγιαρεάλ το 2011.

Ζουνίνιο
Ο άνθρωπος-φάουλ, ίσως ο κορυφαίος εκτελεστής όλων των εποχών. Μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με στημένο, από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Και ως ποδοσφαιριστής της Λυών έκανε το ‘‘double’’ τρεις φορές. Απέναντι στην Οσέρ το 2002, στην Τουλούζ το 2005 και στη Νις το 2008.

 

Τελευταία Νέα