Η «κατάρα» του ημιτελικού

Η «κατάρα» του ημιτελικού

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα ποδοσφαιριστές, που είδαν κάρτα σε ημιτελικό, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστούν στον τελικό της διοργάνωσης, που συμμετείχαν.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ο μεγάλος απών από τον αποψινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ανάμεσα στον Άγιαξ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τραυματισμός του Σουηδού στο γόνατο του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του στην Στοκχόλμη, με τον ίδιο να βρίσκεται στις εξέδρες της Friends Arena και να παρακολουθεί από εκεί τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει κι άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, που δεν κατάφεραν να αγωνιστούν σε τελικό, όχι λόγω τραυματισμού, αλλά εξαιτίας τιμωρίας. Μία κάρτα (είτε κόκκινη, είτε κίτρινη συμπληρώνοντας συγκεκριμένο αριθμό) τους στέρησε τη δυνατότητα να φωνάξουν «παρών» στο μεγάλο ραντεβού.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τσάμπι Αλόνσο (Τσάμπιονς Λιγκ 2014)

Μία αχρείαστη κίτρινη κάρτα του στέρησε τη συμμετοχή από τον τελικό κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Λισαβόνα. Με την Ρεάλ να προηγείται ήδη με 0-3 μέσα στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν, και να έχει καθαρίσει την πρόκριση, ο Ισπανός αμυντικός μέσος έκανε φάουλ στον Σβαϊνστάιγκερ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Προένσα να τον «κιτρινίσει». Έτσι, ο Τσάμπι Αλόνσο συμπλήρωσε τρεις κάρτες και απουσίασε από τον τελικό.

Τζον Τέρι (Τσάμπιονς Λιγκ 2012)
Ένα αντιαθλητικό χτύπημα στον Αλέξις Σάντσες, στον επαναληπτικό, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι, ήταν ο λόγος που ο Τσακίρ του έδωσε κόκκινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «μπλε» πήραν την πρόκριση μέσα στο Καμπ Νου, όμως στον τελικό, απέναντι στην Μπάγερν, αγωνίστηκαν χωρίς τον αρχηγό τους.

Φρανκ Ριμπερί (Τσάμπιονς Λιγκ 2010)
Στον πρώτο ημιτελικό της Μπάγερν με την Λυών, στην Αλιάνζ Αρίνα, παραλίγο να... κόψει την μπάλα στον Λισάντρο Λόπες, με αποτέλεσμα να δει απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Γάλλος χαφ απουσίασε από τον επαναληπτικό, όμως μία μέρα μετά τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ με τρεις αγωνιστικές. Οι Βαυαροί κατέθεσαν έφεση, έφτασαν μέχρι και το CAS, όμως δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την απόφαση και ο Ριμπερί απουσίασε από τον τελικό κόντρα στην Ίντερ.

Πάβελ Νέντβεντ (Τσάμπιονς Λιγκ 2003)
Ο άνθρωπος που έστειλε την Γιουβέντους στον τελικό, από τον οποίο απουσίαζε ο ίδιος. Στο 73’ του επαναληπτικού με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τσέχος έβαλε το γκολ της πρόκρισης, όμως σχεδόν δέκα λεπτά μετά έκανε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στον ΜακΜάναμαν στο χώρο του κέντρου, με τον Ουρς Μέγιερ να του δείχνει μάλλον... εύκολα την κίτρινη κάρτα, η οποία του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό απέναντι στην Μίλαν.

Μίκαελ Μπάλακ (Παγκόσμιο Κύπελλο 2002)
Μαζί με τον Όλιβερ Καν οδήγησαν την εθνική Γερμανίας μέχρι τον τελικό, στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Ο Μίκαελ Μπάλακ ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ στον ημιτελικό, απέναντι στη διοργανώτρια Νότια Κορέα, δίνοντας την πρόκριση στην εθνική του ομάδα. Λίγα λεπτά πριν, όμως, ο ίδιος στην προσπάθειά του να γλιτώσει την άμυνά των «πάντσερ», σε μία επίθεση των γηπεδούχων, έκανε φάουλ και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τον τελικό κόντρα στην Βραζιλία.

Πολ Σκόουλς – Ρόι Κιν (Τσάμπιονς Λιγκ 1999)
Χωρίς το βασικό δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής της αγωνίστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ιστορικό τελικό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Ο πρωταγωνιστής της ανατροπής στον ημιτελικό με την Γιουβέντους, Ρόι Κιν, αντίκρισε κίτρινη κάρτα λίγα λεπτά μετά το γκολ του στο Ντέλε Άλπι, ενώ και ο Πολ Σκόουλς «κιτρινίστηκε» στην επανάληψη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να φτάσουν στο όριο των καρτών και να χάσουν το μεγάλο ραντεβού στο Καμπ Νου.

Λοράν Μπλαν (Παγκόσμιο Κύπελλο 1998)
Αν και αμυντικός, στην καριέρα του αντίκρισε μόλις μία φορά κόκκινη κάρτα. Αυτή που του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στη χώρα του. Στον ημιτελικό, σε μία μονομαχία του με τον Σλάβεν Μπίλιτς, ο Κροάτης έκανε θέατρο, σε ένα σπρώξιμο που δέχθηκε από τον Μπλαν. Ο διαιτητής ξεγελάστηκε, δείχνοντας απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γάλλο, ο οποίος απουσίασε από το μεγάλο τελικό κόντρα στην Βραζιλία.

Φράνκο Μπαρέζι – Αλεσάντρο Κοστακούρτα (Τσάμπιονς Λιγκ 1994)
Οι πολλές απουσίες της Μίλαν έχριζαν φαβορί την Μπαρτσελόνα στον τελικό της Αθήνας, με τους «ροσονέρι» να παρατάσσονται στο Ολυμπιακό Στάδιο χωρίς το βασικό αμυντικό τους δίδυμο. Στον ημιτελικό κόντρα στην Μονακό, ο αρχηγός Φράνκο Μπαρέζι αντίκρισε κίτρινη κάρτα, συμπληρώνοντας το σχετικό αριθμό, ενώ ο παρτενέρ του, Αλεσάντρο Κοστακούρτα αποβλήθηκε. Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε την Μίλαν να κάνει... περίπατο απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα