Η δική τους «Ανάσταση»

Η δική τους «Ανάσταση»

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει την πορεία πέντε πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μετά από μία μέτρια περσινή σεζόν, φέτος «αναστήθηκαν» στον αγωνιστικό χώρο.

Πέρσι, η Τσέλσι δεν κατάφερε να βγει καν Ευρώπη και φέτος κατακτά... αέρα την Πρέμιερ Λιγκ. Πέρσι, η Μονακό τερμάτισε 31 βαθμούς πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν και φέτος οδηγεί την κούρσα. Πέρσι, η Λειψία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και φέτος είναι η μοναδική ομάδα που καταδιώκει την Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα. Σωστά καταλάβατε, οι συγκεκριμένες ομάδες ζουν τη δική τους «Ανάσταση» τη φετινή σεζόν, Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για πέντε παίκτες, οι οποίοι από την «Σταύρωση» της περασμένης σεζόν, φέτος οδηγούνται στην «Ανάσταση».

Εντέν Αζάρ
Σεζόν 2014-15. Ο Βέλγος χαφ κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι και ο ίδιος αναδεικνύεται MVP του πρωταθλήματος. Μία ονειρεμένη χρονιά, που είχε ως συνολικό απολογισμό 14 γκολ και 10 ασίστ. Σεζόν 2015-16. Η Τσέλσι «βουλιάζει», μαζί και ο Αζάρ, ο οποίος μέτρησε στο πρωτάθλημα μόλις 4 τέρματα και άλλες τόσες ασίστ, σε 31 συμμετοχές. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές τα δημοσιεύματα τον έφερναν εκτός Στάμφορντ Μπριτζ. Τελικά, ο Βέλγος έμεινε (ο Μουρίνιο έφυγε) και κάνει ξανά... πράγματα και θαύματα. Είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, στην πορεία προς τον τίτλο. Μέχρι στιγμής μετρά 14 γκολ και έπειτα συνέχεια. Το κυριότερο, όμως, είναι πως έχει βρει και πάλι το κέφι του.

Ρανταμέλ Φαλκάο
Ο τραυματισμός του στο γόνατο τον Ιανουάριο του 2014 δεν τον πλήγωσε μόνο για έξι μήνες (τόσο ήταν το διάστημα που έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων), αλλά τον πήγε πίσω για σχεδόν 2,5 χρόνια. Ο άσος της Μονακό αγωνίστηκε για δύο σεζόν δανεικός στην Πρέμιερ Λιγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2014-15, Τσέλσι 2015-16), με το πέρασμά του από τα αγγλικά γήπεδα να αποδεικνύεται καταστροφικό. Φέτος, επέστρεψε στο Πριγκιπάτο, θυμίζοντας και πάλι τον επιθετικό, που διέπρεπε πριν από μία πενταετία με Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης. Μπορεί άπαντες να ασχολούνται με τον 18χρονο Μπαπέ, όμως στο σκοράρισμα ο Ρανταμέλ Φαλκάο οδηγεί την Μονακό προς την κατάκτηση του τίτλου, με 17 τέρματα σε 23 συμμετοχές, ενώ είναι από τους πρωταγωνιστές στην πορεία της γαλλικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έντιν Τζέκο
Η Ρόμα έκανε το «μπαμ» με την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2015, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Το «βαρύ πυροβολικό» της Μάντσεστερ Σίτι και παλαιότερα της Βόλφσμπουργκ αφίχθη στην Ρώμη, προκειμένου να λύσει το επιθετικό πρόβλημα των «τζιαλορόσι», όμως στην πρώτη του σεζόν στο Ολίμπικο απογοήτευσε, καθώς ολοκλήρωσε την περσινή Serie A, με μόλις οκτώ τέρματα στο ενεργητικό του. Φέτος, τον ίδιο αριθμό τερμάτων τον πέτυχε μόνο στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα... πετάει. Είναι πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο (μαζί με τον Μπελότι) με 24 γκολ, έχοντας πετύχει μόνος του το 35% των τερμάτων της ομάδας του. Ο Βόσνιος επιθετικός αποτελεί τον κύριο λόγο, που η Ρόμα βρίσκεται ακόμη στο «κυνήγι» της Γιουβέντους.

Μάριο Μπαλοτέλι
Τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει περισσότερο με τα καμώματά του εκτός γηπέδου, παρά για τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Τελευταία καλή του σεζόν ήταν το 2013-14, με τη φανέλα της Μίλαν. Από τότε, ακολούθησε κατακόρυφη πτώση. Τόσο το 2014-15 με την Λίβερπουλ, όσο και το 2015-16 (πάλι) με την Μίλαν. Ο Μπαλοτέλι ήταν δανεικός στους «ροσονέρι», όμως ο Γιούργκεν Κλοπ δεν επιθυμούσε την επιστροφή του τρελο-Μάριο στο Άνφλιντ. Έτσι, την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ο Μπαλοτέλι συμφώνησε με την γαλλική Νις. Στην Ligue 1, o Ιταλός επιθετικός έχει βρει τον εαυτό του και σε 19 συμμετοχές έχει σημειώσει 13 τέρματα. Αν, μάλιστα, δεν έχανε αρκετά παιχνίδια, λόγω τραυματισμών και καρτών, τότε ο 27χρονος φορ θα είχε ακόμη καλύτερα νούμερα.

Ντρις Μέρτενς
Η διαφορά του με τους προηγούμενους παίκτες είναι πως και το 2015-16 είχε μία καλή σεζόν. Ο λόγος, όμως, που βρίσκεται στη λίστα, είναι το γεγονός πως τα φετινά του νούμερα απέχουν... έτη φωτός από τα περσινά (33 συμμετοχές/5 γκολ). Και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Η φυσική θέση του Βέλγου είναι στα άκρα της επίθεσης, όπου και αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στη Νάπολι. Άλλωστε, η θέση στην κορυφή της επίθεσης ήταν καπαρωμένη από τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Η αποχώρηση, όμως, του Αργεντινού για την Γιουβέντους και ο τραυματισμός του Αρκάντιους Μίλικ «μετέθεσαν» τον Μέρτενς στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Και αυτός φρόντισε να καλύψει επάξια το κενό. Μέχρι τώρα, σε 28 συμμετοχές στη Serie A, έχει πετύχει 20 τέρματα, ενώ σημείωσε άλλα 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα