Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (15-11)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (15-11)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη 18η 5άδα.

15. Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ

Edwin van der Sar

Η μετακίνησή του στην Φούλαμ ύστερα από δύο σεζόν στην Γιουβέντους δεν ήταν και η πιο προφανής αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ είχε πάντα την ικανότητα να εκπλήσσει. Αφού δεν του άρεσε να είναι το back-up του Μπουφόν, έφυγε από το Τορίνο το 2001 και αντί 7.1 εκατ. λιρών αποκτήθηκε από την Φούλαμ και έγινε ένας από τους πιο αξιόπιστους τερματοφύλακες στην Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον αγόρασε τέσσερα χρόνια μετά δίνοντας μόλις 2 εκατ. λίρες. Ηρεμος, ψύχραιμος και εξαιρετικός υπό πίεση, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και το Champions League του 2008 στην Μόσχα. Ο Ολλανδός έγραψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στην πορεία του αφού το 2009-10 έφτασε τα 1.311 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ.

14. Νταβίδ Σίλβα

David Silva

Οι περισσότεροι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι θεωρούν ότι ο Σίλβα είναι ο πιο ντελικάτος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στην ομάδα τους. Οχι απλά ο Νο1 ξένος, όχι μόνο επί εποχής Premier League. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί. Αφήστε στην άκρη τα γκολ, τις ασίστ και τους τίτλους που έχει πάρει, θυμηθείτε τις μικρές στιγμές. Δεν είναι μαχητικός, όμως είναι το μυαλό της Σίτι και η ποικιλία στο παιχνίδι του είναι απίστευτα ελκυστική. Οταν αυτή η εποχή της Μάντσεστερ Σίτι θα έχει περάσει στην ιστορία, ο κόσμος θα θυμάται τους Σέρχιο Αγουέρο, Βενσάν Κομπανί και Γιάγια Τουρέ, όμως αυτά που έκανε ο Σίλβα ήταν πιο ζωντανά. Ο Ισπανός βγάζει τους Citizens από τα σχοινιά και γεμίζει τα κανόνια εδώ και σχεδόν 10 χρόνια τώρα...

13. Πετρ Τσεχ

Petr Cech

Ο τερματοφύλακας σε μία μεγάλη ομάδα κάθε άλλο παρά εύκολο έργο έχει καθώς εκείνοι που κάθονται κάτω από τα δοκάρια δέχονται την πιο σκληρή κριτική. Υπάρχει ένα 'πριν και μετά' στην καριέρα του. Τον Οκτώβριο του 2006 η σύγκρουση με τον Στέφεν Χαντ οδήγησε σε τραυματισμό στο κεφάλι και άλλαξε για πάντα την όψη του. Ευτυχώς για τον Τσεχ η αλλαγή ήταν μόνο στην εμφάνιση αφού και μετά το χτύπημα τα standards που έθεσε ήταν πολύ υψηλά. Επέστρεψε το 2007 και πήρε τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα από την UEFA, κάτι που βάζει δίπλα στα 4 πρωταθλήματα και τα 4 Κύπελλα που κατέκτησε με την Τσέλσι. Οταν οι μέρες του στους Μπλε φάνηκε ότι τελειώνουν μετά την εμφάνιση του Τιμπό Κουρτουά, κλήθηκε να λύσει το πρόβλημα ετών στο Νο1 της Αρσεναλ και έδειξε άμεσα πόσο ξεχωριστός παίκτης είναι. Συνώνυμο της σταθερότητας, ο Τσεχ έχει βάλει τον εαυτό του ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Με εκπληκτικά αντανακλαστικά, αξιόπιστος στον αέρα και δυνατός στις εξόδους, ο Τσέχος keeper έχει ικανότητες που όταν κρεμάσει τα γάντια του μνομονεύονται ακόμα.

12. Λουίς Σουάρες

Luis Suarez

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να πιστέψει κανείς, όμως ύστερα από μία σεζόν στην οποία είχε 59 γκολ σε 53 αγώνες με την Μπαρτσελόνα, πολλά ήταν κόντρα στον Λουίς Σουάρες. Και όχι μόνο επειδή... ξέρετε γιατί. «Ο Σουάρες είναι φανταστικός παίκτης» είπε ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, Γκάρι ΜακΑλιστερ τον Αύγουστο του 2012, έξι μήνες μετά το τέλος της θητείας των 3.5 ετών του Ουρουγουανού στο Anfield. «Ομως δεν ξέρω αν ήαν γεννημένος σκόρερ, όπως ο Μάικλ Οουεν». Υστερα από τη μεταγραφή από τον Αγιαξ τον Ιανουάριο του 2011, που κόστισε 22.8 εκατ. λίρες, ο Σουάρες έβαλε μόλις 4 γκολ σε 13 αγώνες, όμως όταν πήρε μπροστά, πήρε φωτιά. Στα τελευταία δύο χρόνια με τους Reds, έβαλε 61 γκολ σε 81 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και το 2013-14 έκανε την Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς διεκδικήτρια του τίτλου. Τολμηρός, θρασύς και εντελώς απρόβλεπτος, ο Λουίς Σουάρες είναι ο ορισμός του Λατινοαμερικάνου. «Είναι ίσως ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα» είχε πει ο Στίβεν Τζέραρντ.

11. Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

Ruud van Nistelrooy

Ο τελευταίος μεγάλος σέντερ φορ περιοχής, ο Φαν Νίστελροϊ θα μπορούσε να έχει παίξει περισσότερο στο Old Trafford. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο για να τον αποκτήσει από την PSV εξαιτίας τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο το 2000 και δικαιώθηκε για την υπομονή της. Ο Ολλανδός, που κατέκτησε πρωτάθλημα, FA Cup και League Cup, ήταν σταθερά συνδεδεμένος με τα αντίπαλα δίχτυα και πέτυχε 110 γκολ στις τρεις πρώτες του σεζόν στους Κόκκινους Διαβόλους. Αν το σκοράρισμα είναι τέχνη, τότε ο Φαν Νίστελροϊ είχε minimal στιλ, καθώς σπάνια πετύχαινε γκολ εκτός περιοχής. Ο Φαν Νίστερλοϊ ήταν εκπληκτικός στο να το κάνει αυτό και άφησε έντονα το σημάδι του στην Premier League.

 

Τελευταία Νέα