Ψώνια από την Αγγλία

Ψώνια από την Αγγλία

bet365

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς άφησε την Τσέλσι για την Ζενίτ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι από την Πρέμιερ Λιγκ πήραν μεταγραφή σε ρωσική ομάδα.

Μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του φετινού Ιανουαρίου ήταν αυτή που έγινε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Μετά από εννέα χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έφυγε από την Τσέλσι, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Ζενίτ. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Σέρβος αμυντικός κέρδισε με τους «μπλε» πρωταθλήματα, κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Στην αρχή της φετινής σεζόν ήταν βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας της Τσέλσι, όμως από τότε που ο Κόντε άλλαξε το σχήμα σε 3-4-3, ο Ιβάνοβιτς έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και περιορίστηκε σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Οι Λονδρέζοι τον άφησαν ελεύθερο κι εκείνος πήρε την απόφαση να αφήσει την Πρέμιερ Λιγκ και να αγωνιστεί στο ρωσικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ένα δρομολόγιο, Αγγλία-Ρωσία, που στο παρελθόν έχει γίνει από λίγους ποδοσφαιριστές.

Ζόραν Τόσιτς
Αφού κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας, ο Σέρβος χαφ πήρε μεταγραφή από την Παρτιζάν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Ιανουάριο του 2009. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μετά από μόλις πέντε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πήγε δανεικός στην Κολωνία ένα χρόνο μετά. Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του, ο Τόσιτς επέστρεψε στο ρόστερ των «μπέμπηδων», όμως λίγες ημέρες μετά, ήρθε πρόταση 9,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Γιουνάιτεντ είπε το «ναι» και από το καλοκαίρι του ’10 μέχρι και σήμερα ο Σέρβος αγωνίζεται εκεί.

Γιούρι Ζιρκόφ
Το «όνομά» του το έκανε την πενταετία 2004-2009, όταν ήταν ποδοσφαιριστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι, έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ, με το ποσό αυτό να είναι τότε το μεγαλύτερο που είχε δοθεί για Ρώσο ποδοσφαιριστή. Ο αριστερός μπακ-χαφ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καθιερωθεί στους «μπλε». Έτσι, το καλοκαίρι του 2011, ο Ζιρκόφ επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της «νεόπλουτης» Ανζί, που τότε είχε αποκτήσει και τον Σάμουελ Ετό. Στη συνέχεια ακολούθησε η Ντιναμό Μόσχας και πλέον η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Μανουέλ Ντα Κόστα
Ο νυν κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρέθηκε το 2009 στην αγγλική Γουέστ Χαμ, έχοντας αγωνιστεί παλαιότερα σε Νανσί, Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα και Σαμπντόρια. Στο Λονδίνο έμεινε για δύο χρόνια, αφού το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή για την Λοκομοτίβ Μόσχας. Στην Ρωσία έπαιξε μόλις μία σεζόν, αφού τη δεύτερη που άνηκε στην Λοκομοτίβ, είχε δοθεί δανεικός στην πορτογαλική Νασιονάλ. Στη συνέχεια ακολούθησε η Σίβασπορ και από το 2015 ο Ολυμπιακός.

Αντρέι Αρσάβιν
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών στις ακαδημίες της Ζενίτ, στην οποία και παρέμεινε μέχρι τα 28 του. Τον Ιανουάριο του 2009 έκανε το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Άρσεναλ. Στα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας στο Λονδίνο, ο Ρώσος μεσοεπιθετικός βρισκόταν στις βασικές επιλογές του Αρσέν Βενγκέρ, όμως όσο περνούσε ο χρόνος οι συμμετοχές του μειώνονταν. Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να μην είναι σε καλή κατάσταση στο Euro 2012, o Αρσάβιν επέστρεψε τον Φεβρουάριο του ’12 στην Ζενίτ. Τότε, ως δανεικός και το 2013 με μεταγραφή, ως ελεύθερος.

Κρίστοφερ Σαμπά
Ένας ακόμη γνώριμός μας, από το πρόσφατο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό. Ο Κονγκολέζος αμυντικός ήταν από το 2007 παίκτης της Μπλάκμπερν, όμως τον Φεβρουάριο του 2012 έφυγε από την Πρέμιερ Λιγκ και πήγε στη ρωσική Ανζί. Εκεί, κάθισε μόλις ένα χρόνο, αφού επέστρεψε στην Αγγλία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ΚΠΡ. Ούτε εκεί, όμως, στέριωσε, κάνοντας για δεύτερη φορά το δρομολόγιο Αγγλία-Ρωσία. Η Ανζί τον έκανε δικό της για δεύτερη φορά, πριν ακολουθήσουν Ντιναμό Μόσχας και Παναθηναϊκός.

Βέντραν Τσόρλουκα
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία έφυγε το 2007 για την Αγγλία και την Μάντσεστερ Σίτι. Μετά από μία χρονιά που ήταν βασικός, ο Κροάτης μπακ πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ τον Σεπτέμβριο του ’08. Στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν έμεινε για 3,5 χρόνια, με τον Τσόρλουκα να δίνεται δανεικός στην Λεβερκούζεν τον Ιανουάριο του 2012, μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι «ασπιρίνες» δεν τον απέκτησαν με μεταγραφή (υπήρχε τέτοιος όρος), με την Λοκομοτίβ Μόσχας να κάνει πρόταση επτά εκατομμυρίων ευρώ και να τον αποκτάει από την Τότεναμ. Σήμερα, ο Τσόρλουκα είναι αρχηγός της ρωσικής ομάδας.

Χάβι Γκαρθία
«Προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, που μετά από μία τριετία στην Μπενφίκα πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι, το 2012, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από δύο γεμάτες σεζόν στο Ετιχάντ (80 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), το καλοκαίρι του 2014, ο Ισπανός αμυντικός μέσος μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη, για λογαριασμό της Ζενίτ. Το κόστος της μεταγραφής άγγιξε τα 17 εκατομμύρια ευρώ, με τον Χάβι Γκαρθία να είναι εδώ και 2,5 χρόνια ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή της ρωσικής ομάδας και πλέον αρχηγός της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα