Ο Μπεντέκε στο FourFourTwo

Gazzetta team
Ο Μπεντέκε στο FourFourTwo

bet365

Ο Κριστιάν Μπεντέκε μίλησε αποκλειστικά στο FourFourTwo για την Λίβερπουλ, την Κρίσταλ Πάλας και το Βέλγιο.

Ποια ήταν τα τελευταία λόγια που του είπε ο Κλοπ; Για μία στιγμή ο Κριστιάν Μπεντέκε κατσουφιάζει, όμως απαντάει: «Ο Κλοπ μου είπε ότι είμαι καλός παίκτης, αλλά δεν ήμουν στα πλάνα του. Όταν ήρθε στην ομάδα είχε τις δικές του ιδέες και το δικό του όραμα, του οποίου δεν ήμουν μέρος. Είναι δύσκολο να είσαι μέρος σε οτιδήποτε, όταν σε παροπλίζουν», θα πει ο Βέλγος στο FourFourTwo.

Πριν λίγες ημέρες ο Μπεντέκε βρέθηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του. Ο Κλοπ αναφέρθηκε ξανά στην ποιότητά του πριν το ματς, λέγοντας ότι δεν είναι απλά καλός παίκτης, αλλά ο παίκτης που φοβάται η Λίβερπουλ. «Πέρυσι, είχα πετύχει το νικητήριο γκολ επί της Πάλας. Αυτή τη φορά έπαιξα για την Πάλας εναντίον της Λίβερπουλ. Στο ποδόσφαιρο η αλήθεια του χθες δεν είναι η αλήθεια του σήμερα. Ίσως στον Κλοπ άρεσε ο Μπεντέκε της Άστον Βίλα, ίσως να άλλαξε γνώμη στο Λίβερπουλ. Δεν κατηγορώ ούτε τον Κλοπ ούτε την ομάδα. Πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη».

Jurgen Klopp, Christian Benteke

Ο Μπεντέκε είχε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρει στην εστία των κόκκινων. Μέχρι τώρα έχει 4 γκολ με την φανέλα της Πάλας. Ο Άλαν Πάρντιου τον ήθελε πριν το Euro, όταν τον είχε μάλιστα συναντήσει. Ένας προπονητής τον ήθελε, εκτιμούσε το ταλέντο του και τον θεωρούσε μέχρι και σωτήρα των προβλημάτων της Πάλας στο γκολ.

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να πειστεί ο Βέλγος. Το Λονδίνο θα γινόταν ο επόμενος προορισμός του. Έδωσε εντολή στον ατζέντη του, Έρις Κισμέτ, να ολοκληρώσει τη συμφωνία. «Ο Πάρντιου ήταν ο πρώτος που έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν και πριν το Euro. Μου είπε ότι είμαι ένας νεαρός παίκτης και πρέπει να παίζω για να βελτιωθώ. Έχει την φιλοδοξία να στοχεύει σε μία θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Η Πάλας είναι στην Premier League τα τελευταία χρόνια, οπότε γιατί όχι;».

Το σύστημα της Πάλας στη θεωρία ταιριάζει τέλεια στα στοιχεία του Μπεντέκε. «Η ομάδα προσπαθεί να παίζει από τα άκρα και να εκμεταλλεύεται τις ικανότητές μου. Βγάζουμε πολλές σέντρες και επικοινωνώ πολύ με τους μέσους, καθώς όλοι έχουν τη δυνατότητα να μου δώσουν την ασίστ», μας λέει.

Είναι, όμως, το σύστημα εν μέρει στημένο για έναν και μόνο παίκτη; «Πέρυσι, η Πάλας ακολούθησε την ίδια τακτική. Ο Πάρντιου πάντα θέλει να δουλεύει με ψηλούς επιθετικούς. Είμαι καλός στον αέρα, όμως μπορώ να ανοίξω χώρο και για τους γρήγορους συμπαίκτες μου. Δεν είναι μόνο οι σέντρες προς τον Μπεντέκε. Μπορούμε να σκοράρουμε έξω από την περιοχή και στα στημένα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα οι αμυντικοί μας. Γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι το σύστημα δεν είναι δομημένο μόνο για μένα. Μου ταιριάζει όμως».

Christian Benteke, Alan Pardew

Ο Μπεντέκε έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες και στην εθνική: νέος προπονητής και νέο σύστημα. Το Βέλγιο απογοήτευσε στο Euro. «Ο Βίλμοτς έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Είχαμε την πιθανότητα να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Και το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες ήταν υπεύθυνοι για την αποτυχία».

Η ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει τα ηνία στον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Το σύστημα άλλαξε σε 3-4-3 και το Βέλγιο βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου του στα προκριματικά για το Μουντιάλ. «Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα για την πρόσληψη του Μαρτίνεθ. Μπορεί να μην ήταν το μεγάλο όνομα που περιμέναμε, αλλά είναι καλός προπονητής με εμπειρία στην Premier League. Στην πρώτη του συνάντηση με τους παίκτες, μας είπε που θέλει να φτάσει με το Βέλγιο και πώς σκοπεύει να το κάνει. Ήταν ξεκάθαρος», τόνισε ο Μπεντέκε.

Christian Benteke, Roberto Martinez

Ο Μαρτίνεθ έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες με το Βέλγιο. Η συμμετοχή στο Μουντιάλ θεωρείται τυπικότητα και ο στόχος είναι στα γήπεδα της Ρωσίας η ομάδα να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Ένας από τους βοηθούς του, μάλιστα, είναι ο Τιερί Ανρί.

«Ο Ανρί ήταν ο ήρωάς μου, ο αγαπημένος μου επιθετικός. Ήταν κάπως παράξενο στην αρχή να στέκομαι δίπλα του, όμως στη συνέχεια το συνήθισα. Μας δίνει καλές συμβουλές». Στα 25 του ο Ανρί είχε μόλις κατακτήσει την Premier League και ο Μπεντέκε καταλαβαίνει πόσο κρίσιμος είναι ο χρόνος του στην Πάλας. «Έχω τα καλύτερα χρόνια μπροστά μου. Ελπίζω να είμαι υγιής, να σκοράρω πολλά γκολ και να κερδίσω όσα μπορώ να κερδίσω».

 

Τελευταία Νέα