Λίβερπουλ - Μαν. Γιουνάιτεντ: Το απόλυτο ντέρμπι (Ιnfographics &Polls)

Λίβερπουλ - Μαν. Γιουνάιτεντ: Το απόλυτο ντέρμπι (Ιnfographics &Polls)

bet365

Σσσσ... αρχίζει! Το Anfield (18.30) υποδέχεται το μεγαλύτερο ντέρμπι στο Νησί και η αγωνία για τον νικητή του Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ στο... κόκκινο!

Το μεγαλύτερο ματς στο Νησί αρχίζει! Λίβερπουλ vs Μαν. Γιουνάιτεντ στο Ανφιλντ και ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στην Αγγλία! Ενα ντέρμπι 14ων δεκαετιών, μιας και η κόντρα τους κρατά από το 1894. Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ ως πρωτοπόρος της Premier League, λίγους μήνες μετά το γκολ του Λαλάνα που… έσωσε το αήττητο των Reds! Από τη μια, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη, το συγκρότημα του Σόλσκιερ που συνεχίζει τη μάχη για την είσοδο στην τετράδα.

Πως μπορούν οι φιλοξενούμενοι να προκαλέσουν προβλήματα στην πιο πειθαρχημένη ομάδα του Νησιού; Το χειρότερο για τη Γιουνάιτεντ είναι πως σου δίνει την αίσθηση πως δεν μπορεί πια να είναι ανταγωνιστική σε τέτοια ματς. Το διπλό στο Έτιχαντ προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, ωστόσο ακολούθησαν δυο απανωτές ήττες από τη Σίτι στο League Cup και από την Άρσεναλ στο πρωτάθλημα για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω γεγονός. Μια ομάδα που προς το τέλος της θητείας του Μουρίνιο ήταν σε κατάσταση προβληματισμού και μιζέριας. Η Γιουνάιτεντ δε... βλεπόταν την περίοδο της απόλυσης του Πορτογάλου. Δεν είναι όμως ότι σήμερα είναι αισθητά βελτιωμένη.

Λίβερπουλ-Μαν Γιουνάιτεντ. Τo ΠΑΙΧΝΙΔΙ πιο αληθινό από ποτέ! |21+


Ένα χρόνο μετά οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν έναν τεχνικό που ποντάρει πολύ στα νέα παιδιά, έχει κάνει την Γιουνάιτεντ λιγότερο βαρετή αγωνιστικά, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και η βελτίωση δεν είναι θεαματική. Η απουσία σταθερότητας προβληματίζει έντονα. Στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να είσαι προσεκτικός. Ακόμα και στο τι εύχεσαι. Δεν γίνεται να αλλάζεις διαρκώς τακτική η προσέγγιση και δεν γίνεται να επιδιώκεις μόνο επιτυχίες ή τίτλους. Πρέπει να μπορέσεις να... χτίζεις κάτι καλό, δυνατό και υγιές. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως στην Γιουνάιτεντ θα είναι λύση να απολυθεί ο Σόλσκιερ. Το πιο πιθανό όμως είναι να αποτελέσει μία ακόμα κακή απόφαση ανάμεσα στις πολλές που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος. Ο Νορβηγός είναι σίγουρος για τον εαυτό του και λίγες ώρες πριν το ντέρμπι τονίζει: «Δεν γίνεται να αφήσουμε να περάσουν 24 χρόνια χωρίς να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω στην ομάδα μου. Θα τα καταφέρουμε κάποια στιγμή». Βέβαια, η οικογένεια Γκλέιζερ φροντίζει να μην τρέφει ελπίδες τίτλου πριν το 2021!

Αν το 2019 ήταν η χρονιά της επιστροφής, σίγουρα το 2020 αποτελεί το έτος της απόλυτης καταξίωσης για την Λίβερπουλ. Το ξεχωριστό σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, μετά την πρωτοκαθεδρία στο ευρωπαϊκό κάδρο και την ασύλληπτη κούρσα για δύο, που βρήκε στο νήμα νικήτρια την Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι, έχει ανατρέψει εμφατικά κάθε ισορροπία στο Νησί και σαρώνει, στο διάβα της για το πολυπόθητο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Στις 11 Ιανουαρίου πέτυχε κάτι μοναδικό! Οι 61 βαθμοί στα πρώτα 21 ματς της σεζόν βοήθησαν τη Λίβερπουλ να ξεπεράσει την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα από τη σεζόν 2017/18, όποτε και στο πρώτο μισό έπιασε τους 59 βαθμούς.


Η δράση όλων των σπορ, τώρα πιο αληθινή από ποτέ! |21+


Εξάλλου, τελευταία φορά που έχασε βαθμούς στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα, ήταν στις 30 Ιανουαρίου του 2019 απέναντι στην Λέστερ (1-1). Έκτοτε, η Λίβερπουλ νικά αδιαλείπτως εδώ και σχεδόν έναν χρόνο όταν παίζει στο σπίτι της, μετρώντας 18 σερί νίκες και απέχει τρεις ακόμα από το απόλυτο ρεκόρ, με τα ματς κόντρα σε Γιουνάιτεντ, Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ (24/2) να έπονται. Προς το παρόν, το κατέχει η Μάντσεστερ Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με 20 νίκες από το 2011 ως το 2012.

Οι διαφορές της με τη Γιουνάιτεντ; Η Λίβερπουλ έχει βάθος και ηγέτες σε όλες τις γραμμές. Φαν Ντάικ στην άμυνα, Χέντερσον και Μίλνερ στο κέντρο και μία επίθεση που του προσφέρει σταθερότητα και ποιότητα με παίκτες όπως ο Σαλάχ και ο Μανέ. Η Λίβερπουλ έχει και μία διοίκηση που στηρίζει πλήρως τον προπονητή. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη δεν έχει τίποτα από όλα αυτά, ούτε χαρακτήρα και ούτε προσωπικότητα. Η Λίβερπουλ είναι στην διαδικασία να ξαναπάρει εγχώρια τρόπαια. Πήρε το Champions League τον Ιούνιο αλλά δεν έχει κερδίσει το League Cup εδώ και 13 χρόνια και πάνε 30 χρόνια που είχε κερδίσει τελευταία φορά το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι για το οποίο έπρεπε να περιμένουν πολύ όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Όπως και στη Λίβερπουλ, έτσι και η Γιουνάιτεντ δεν θα συνηθίσουν ποτέ στο να χάνουν. Όμως όταν κοιτάς συνέχεια πίσω στο παρελθόν, κινδυνεύεις να χάσεις το παρόν και το μέλλον. Οι Reds έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες κατάλαβαν τα λάθη τους, οι «διάβολοι»;

Ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ δεν υπήρχε ποτέ... αγάπη. Δύο μεγάλες ομάδες με έντονη αντιπαλότητα που θα αναμετρηθούν στο Άνφιλντ την Κυριακή.

Toπ σκόρερ: Οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ προσπαθούσαν συχνά να θυμίζουν στον Στίβεν Τζέραρντ για την αποτυχία του να πάρει πρωτάθλημα όμως ο έμπειρος άσος τους είχε... πληγώσει αγωνιστικά. Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είχε οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα με την Γιουνάιτεντ, συμπεριλαμβανομένων και των δύο στο 3-0 τον Μάρτιο του 2014 όταν ήταν ο Μόγιες στο Μάντσεστερ. Ο Ρόμπι Φάουλερ ήταν ένας επίσης συνήθης σκόρερ με έξι τέρματα. Ένας αριθμός που είχε και ένας ρέκορντμαν της Γιουνάιτεντ, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ένας παίκτης που ως αρχηγός της Μάντσεστερ και πρώην παίκτης Έβερτον συγκέντρωνε τα... πυρά των οπαδών της Λίβερπουλ.

Τo ΠΑΙΧΝΙΔΙ πιο αληθινό από ποτέ! Στοίχημα με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις. 21+


Tα πιο μεγάλα σερί: Η Λίβερπουλ δεν είχε γευθεί νίκη στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι από τη νίκη με Τζέραρντ το 2014 μέχρι και την περσινή τριάρα με πρωταγωνιστή τον Σακίρι. Βέβαια τα πράγματα ήταν ακόμα πιο άσχημα όταν είχε χάσει πέντε ματς το διάστημα 2006 με 2008. Οι Reds είχαν το πιο καλό σερί με τον Ουγιέ με τέσσερις σερί νίκες από το 2000 έως το 2002. Τα πιο μεγάλα αποτελέσματα Δεν υπάρχει πιο άσχημο και στενάχωρο πράγμα από το να δέχεσαι μία βαριά ήττα από τον μεγάλο ποδοσφαιρικό σου αντίπαλο. Η Λίβερπουλ το βίωσε αυτό στις 5 Απριλίου του 2003 με ένα 4-0 με δύο πενάλτι του Φαν Νίστελροϊ και γκολ των Γκιγκς και Σόλσκιερ. Η Λίβερπουλ έχει από την άλλη να θυμάται το 4-1 του Μαρτίου του 2009, χρονιά που η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ τελείωσε πίσω από την Γιουνάιτεντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα