Clasico, το πιο hot ραντεβού στον πλανήτη (Infographic & poll)

Clasico, το πιο hot ραντεβού στον πλανήτη (Infographic & poll)

bet365

Το Clasico κλέβει τις καρδιές μας, το μυαλό μας και είναι το Νο1 ντέρμπι του πλανήτη. Στιγμές που το σημάδεψαν, παίκτες που αποθεώθηκαν και αποδοκιμάστηκαν όσο λίγοι...

Αίγλη, προσμονή, μπαλάρα, όλα αυτά που μας καθηλώνουν πάντα στο Clásico, θα βρουν τον τρόπο να παρουσιαστούν στο χορτάρι του «Καμπ Νόου». Αλλωστε όταν κοντράρονται οι κορυφαίοι, πάντοτε το ένστικτο τους οδηγεί στο να τα δίνουν όλα. Βρήκαμε τις λέξεις - κλειδιά του ντέρμπι σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης.

Build A Bet στο Μαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Σεβασμός: Η ιστορία λέει πως ο Γκουαρδιόλα είχε κάνει αφιέρωση στον Μουρίνιο για πρόκρισή του στο Champions League. Για την ακρίβεια ανέφερε "ο γ@@@@α απόλυτος master - δάσκαλος" για τον τρόπο που χειρίστηκε ο Πορτογάλος τα αποδυτήρια της Ρεάλ, δείχνοντας έτσι την εκτίμησή του.

Μπουκάλια: Η ρίψη μπουκαλιών έγινε περισσότερο δημοφιλής το 1968 στον τελικό Κυπέλλου με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου. Η διαιτησία του Ρίγκο εξόργισε οπαδούς που πέταξαν μπουκάλια στην διάρκεια του αγώνα αρκετές φορές. Το ματς έμεινε στην ιστορία ως "το τέλος των μπουκαλιών". Πήρε τέτοιες διαστάσεις, ώστε έκτοτε απαγορεύτηκαν τα γυάλινα μπουκάλια στα ματς. Η πώλησή τους και η χρήση τους.

Γουρουνοκεφαλή: Γενικά είναι ένα νόστιμο κρέας όμως ως κεφάλι γουρουνιού εμφανίστηκε στο ντέρμπι του 2002 στο Καμπ Νόου. Υπήρξε ρίψη αντικειμένων ως αντίδραση για την παρουσία του Φίγκο και υπήρξε διακοπή αρκετών λεπτών. Ένα κεφάλι γουρουνιού σε ομοίωμα του σώματος του Πορτογάλου συμβόλιζε όλη την οργή.

Ντι Στέφανο: Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο (1926-2014). Η είσοδός του και η παρουσία του στο ισπανικό ποδόσφαιρο το διάστημα από το 1952 έως το 1953 (σ.σ. στη Ρεάλ έμεινε έως το 1964) ήταν η αφορμή για μία μεγάλη διαμάχη των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να τον αποκτήσουν. Η απόκτησή του από τη Ρεάλ της άλλαξε την ιστορία καθώς υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του παγκοσμίου στερεώματος. Το κεντρικό γήπεδο στο προπονητικό κέντρο του Βαλντεμπέμπας φέρει το όνομά του.

Σλόγκαν: Λέξη από το αγγλικό... ρεπερτόριο. Στην Μπάρτσα το πιο δημοφιλές είναι το "κάτι παραπάνω από μία ομάδα" ή "κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος". Ο άνθρωπος στον οποίο αποδίδεται πως έβγαλε το μότο αυτό ήταν ο άλλοτε πρόεδρος και στέλεχος, Ναρσίς Ντε Καρέρας. Ο στόχος ήταν να αναδειχθεί η σημασία της Μπάρτσα και σε άλλους τομείς για τους Καταλανούς.

Φίγκο: Η μεταγραφή του από την Μπάρτσα στη Ρεάλ ήταν σαν έκρηξη... ηφαιστείου. Θεωρήθηκε προδότης και αναξιόπιστος. Ο Πορτογάλος ήταν αρχηγός της Μπάρτσα τότε και πήγε στην Μαδρίτη το 2000 για 10 εκατ. πεσέτες. Μία κίνηση που ενδυνάμωσε τον πρόεδρο των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ και αποδυνάμωσε ισχυρό άνδρα των Καταλανών τότε, Γιοάν Γκασπάρ.

bwin – Δες το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Γκουρουτσέτα : Μούρο Γκουρουτσέτα (1941-1987). Ο διαιτητής που θεωρήθηκε ο κορυφαίος της γενιάς του. Ο Μούρο του οποίου το όνομα συνδέθηκε ακόμα και με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και με προβλήματα ως προς τις διαιτητικές του αποφάσεις έχει μείνει για την υπόδειξη που αναφέρεται ως "το πέναλτι του Γκουρουτσέτα". Υπόδειξη σε Clasico στο Κύπελλο στις 6 Ιουνίου του 1970. Ο Γκουρουτσέτα έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ριφέ στον Βελάσκεθ έξω από την περιοχή. Το σκάνδαλο ήταν τέτοιο που ο Ισπανός δεν γύρισε στην διαιτησία.

Ούγκο - Κρίστο: Δύο παίκτες που επισημαίνεται πως ήταν οι πιο "θανατηφόροι" επιθετικοί της εποχής τους. Ίσως ακόμα και οι κορυφαίοι στην σύγχρονη ιστορία τους ή μέσα στους τοπ. Ο Ούγκο Σάντσες. Μέλος μίας τρομερής Ρεάλ. Ο Κρίστο Στόιτσκοφ από την άλλη στην εποχή της Μπάρτσα με την καθιέρωση του στιλ του Κροϊφ.

Κασίγιας: Ο γκολκίπερ - ορόσημο για τη Ρεάλ από το 1997 έως το 2015. Έγινε το απόλυτο σύμβολο ειδικά στα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε για να καλέσει τον Τσάβι να ηρεμήσουν τα πνεύματα ανάμεσα στις 2 ομάδες.

Κρόιφ: Ο Ολλανδός απόλυτος ποδοσφαιριστής. Μία σχολή μόνος του. Γεννημένος στο Άμστερνταμ (1947-2016) έφερε την επανάσταση στην Μπάρτσα ως παίκτης το 1973, που ήταν ο κορυφαίος στην Ευρώπη και μετά άλλαξε για πάντα την φιλοσοφία της ως προπονητής ξεκινώντας το 1988. Η απόλυτη προσωπικότητα της Μπαρτσελόνα που τον τίμησε και με αναφορά του ονόματός του. Αρχικά με άγαλμα και μετά με γήπεδο Γιόχαν Κροϊφ στο προπονητικό της.

Κουμπάλα: Ένα από τα πρώτα και πιο μεγάλα είδωλα της Μπάρτσα (1927-2002). Πρωτοπήγε εκεί το 1951 και σύντομα έγινε ένας από τους παίκτες που άλλαξε και αναμόρφωσε αγωνιστικά τον σύλλογο. Στην Μαδρίτη επίσης τον σέβονταν ενώ ήταν πολύ καλός φίλος του Ντι Στέφανο. Φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ για φιλανθρωπικό σκοπό το 1956.

Μέσι: Ο Αργεντίνος αστέρας του σήμερα στους Καταλανούς που γεννήθηκε στο Ροζάριο το 1987. Με έξι Χρυσές Μπάλες. Το Νο10 και από τους μόνιμα μεγάλους πρωταγωνιστές των ντέρμπι. Έχει σκοράρει 26 φορές κατά της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μείνει η στιγμή που έβγαλε για πανηγυρισμό την φανέλα του μετά από γκολ του στο τέλος στο Μπερναμπέου.

Μανίτα: Αναφέρεται ως η κίνηση με ανοιχτό χέρι που συμβολίζει τη νίκη με πέντε γκολ στον αντίπαλο. Ο πρώτος που την έκανε ήταν ο Σλοτ, βοηθός του Κροϊφ, μετά από ένα 5-0 σε κλάσικο το 1994. Στα τωρινά χρόνια κύριος εκφραστής της κίνησης είναι ο Πικέ.

Νεϊμάρ: Ο Βραζιλιάνος γεννημένος το 1992 στο Σάο Πάολο διεκδικήθηκε και από τις 2 ομάδες. Το 2013 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα αν και φαινόταν να είχε βρεθεί πιο κοντά στη Ρεάλ. Το καλοκαίρι του 2017 πήγε στην Παρί ενώ είχε εξαιρετικές επιδόσεις. Τώρα θέλει να γυρίσει.

ÑOÑO: Είναι η αποστασιοποίηση. Είναι το "όχι" σε πανό και ενέργειες που δυνατιμίζουν ή "χαλάνε" ένα τόσο μεγάλο Clasico.

To αυτί του Φίγκο: Είναι μία κίνηση από τον Φίγκο που θεωρείται από τις πιο αμφιλεγόμενες και σημαντικές σε ντέρμπι. Η ενέργειά του ήταν στο Καμπ Νόου όταν πρωτοπήγε ως παίκτης της Ρεάλ και ήθελε να αναδείξει την ατμόσφαιρα και το τι ακούγεται. Η κίνησή του ήταν να φέρει το χέρι του δίπλα στο αυτί του.

Καλώς ήρθες στα μεγάλα παιχνίδια! Κάθε αγώνας, κορυφαίος αγώνας! (21+)


Η επίθεση στον διαιτητή: Στις 5 Δεκεμβρίου του 1990, στον πρώτο αγώνα του ισπανικού Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο διαιτητής Ουρίθαρ Αθπιτάρτε απέβαλλε στο 41ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου τον Γιόχαν Κρόιφ από τον πάγκο των «Μπλαουγκράνα». Ο Στόιτσκοφ πήγε αμέσως στον ρέφερι και ζήτησε εκνευρισμένος εξηγήσεις. Προφανώς δεν ικανοποιήθηκε και πάτησε με τις τάπες τον Ουρίθαρ στο πόδι! Ο διαιτητής απομακρύνθηκε κουτσαίνοντας, δημιουργήθηκε ένας μικρός χαμός και τελικά ο Βούλγαρος αποβλήθηκε. Στην συνέχεια τιμωρήθηκε με έξι μήνες αποκλεισμό, όμως τελικά η ποινή του μειώθηκε στους δυο μήνες.

Oι απίθανες πεντάδες: Ένα γκρουπ παικτών που έκανε την διαφορά. Στην Μαδρίτη ήταν το διάστημα '80 με '90. Quinta Del Vulture ήταν η ονομασία από τον δημοσιογράφο Χούλιο Σέζαρ Ιγκλέσιας για τους Μπουντραγκένιο, Μίτσελ, Σαντσίς, Μάρτιν Βάσκεθ και Παρντέθα. Στα μέσα του '90 η Μπάρτσα είχε την Quinta Del Mini με Ντε Λα Πένια, Σελάδες, Όσκαρ και Ροτζέρ μεταξύ άλλων.

Ρομερίτο: Ο Χούλιο Σέζαρ Ρομέρο. Ο Παραγουανός μέσος και μία πολυσυζητημένη μεταγραφή στην Μπάρτσα του Κρόϊφ το 1989. Ο Ολλανδός έκανε την έκπληξη και τον έχρισε βασικό και ενώ είχε πάει στην ομάδα δύο ημέρες πριν το κλάσικο. Δεν ξεχώρισε και το ματς έληξε 0-0.

Ηρεμία: Η χαρακτηριστική κίνηση προς το κοινό να κάνει ησυχία. Ο Ραούλ την είχε κάνει στο Καμπ Νόου μετά από γκολ του στο κλάσικο του 1999 και έγινε δημοφιλής. Ο Ραούλ εξήγησε πως είχε ακούσει πολλά τότε και ήθελε να απαντήσει ανάλογα.

Ταρζάν: Το προσωνύμιο που δόθηκε στον Μιγκέλ Μπερνάντο Μπιανκέτι, τον άσο της Μπάρτσα στην δεκαετία του '70 και του '80 για την επιθετικότητά του στο παιχνίδι του. Η πιο έντονη στιγμή ήταν ο τελικός του Κόπα Ντελ Ρέι στο Ρομαρέδα που διέλυσε το γόνατο του αμυντικού της Ρεάλ, Πάκο Μπονέτ, που δεν ανέκαμψε ουσιαστικά ποτέ.

Ουριθάρ: Ο Στοϊτσκοφ ζήτησε συγγνώμη από τον διαιτητή που τον είχε χτυπήσει και οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι έκτοτε.

Βαλντάνο: Ο Χόρχε Βαλντάνο υπήρξε παίκτης, προπονητής και στέλεχος σε διάφορα πόστα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει μείνει από τα Clasico καθώς ήταν προπονητής των Μαδριλένων το 1995 με το 5-0 στο Μπερναμπέου παίρνοντας... εκδίκηση - ρεβάνς.

Bολφ: Ο Ενρίκε Ερνέστο Βολφ Ντος Σάντος. Αμυντικός με πολύ καλό όνομα στην δεκαετία του 1970. Μετά την πολύ καλή του παρουσία στην Λας Πάλμας πήγε στη Ρεάλ το 1977, όπου και εκεί ξεχώρισε.

Τσάβι: Ο απόλυτος και σύγχρονος μέσος. Το μεγάλο σύμβολο των Καταλανών. Η έκφραση του ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα και ο παίκτης με τον οποίο κατανοείται όσο το δυνατόν πιο πολύ το παιχνίδι των Ισπανών. Το φοβερό εργαλείο στα χέρια του Γκουαρντιόλα που διέπρεψε και στην Εθνική. Δεν φοβόταν να έρθει σε αντιπαράθεση με τους παίκτες της Ρεάλ.

ΓΙΕ - ΓΙΕ: Η ονομασία για τη Ρεάλ στην μετά Ντι Στέφανο εποχή από τον δημοσιογράφο Ραμόν Μελκόν με παίκτες όπως οι Αμάνσιο, Βελάσκεθ ή Σαντσίς μεταξύ άλλων. Το 1966 είχε κερδίσει το έκτο ευρωπαϊκό επικρατώντας της Ίντερ του Ελένιο Ερέρα στα ημιτελικά, προπονητής που ήταν σύμβολο για την Μπάρτσα.

Ζιντάν: Ο Ζιντάν ή Ζιζού. Το μεγάλο αστέρι της εποχής του Πέρεθ το 2001 όπου έδωσε 77 εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους, το πιο μεγάλο νούμερο έως τότε. Ήταν στόχος της Μπάρτσα προτού πάει στην Γιούβε. Ως προπονητής πήρε τρία σερί πρωταθλήματα Ευρώπης, το 2016, το 2017 και το 2018.

Και στο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, όρισε πότε θα γίνει Cash Out* το στοίχημά σου! |21+ *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Τελευταία Νέα