Οι σκέψεις του Ντε Λαουρέντις για τον Αντσελότι και το μέλλον

Gazzetta team
Οι σκέψεις του Ντε Λαουρέντις για τον Αντσελότι και το μέλλον

bet365

Οι παίκτες που γράφουν τον προπονητή, ο προπονητής που είναι τελειωμένος, ο πρόεδρος που ψάχνει τον τρόπο για να επαναφέρει μια λογική στη Νάπολι.

Τι μπορεί να περνάει από το μυαλό ενός προέδρου που έχει στον πάγκο τον προπονητή με τα περισσότερα Champions League και βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την 1η θέση και στο -8 από την 4η, την τελευταία δηλαδή που δίνει εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν; Στις σκέψεις του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν υπάρχει κάποια ιδέα που να επικρατεί, αυτές τις μέρες. Το ξέρει καλά, όμως, ότι η Νάπολι έχει μπει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι και για να βγει από εκεί πρέπει να προκαλέσει ένα σοκ σε όλο το περιβάλλον. Ευθύνες υπάρχουν πολλές και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μπορεί να τις αποποιηθεί, σαν να μην έχει συμβεί ή να μη συμβαίνει τίποτα.

Αρα, ήρθε η στιγμή που η ιδιοκτησία πρέπει να αναλάβει τις δικές της, γιατί υπάρχει μια πόλη που ζητάει και αξίζει σεβασμό και το πάθος του κόσμου δεν μπορεί να είναι όμηρος παικτών που επαναστατούν και ενός προπονητή που έχει χάσει, πλέον, την εμπιστοσύνη αυτών των αποδυτηρίων. Και μη μπορώντας, φυσικά, να διώξει καμιά 10αριά από τους 24 παίκτες, η πιο πιθανή λύση είναι αυτή της απόλυσης του προπονητή για να γίνει μια προσπάθεια ώστε να σωθεί η σεζόν. Μπορεί να είναι αυτός ο επίλογος όσων έχουν γίνει τις τελευταίες 40 μέρες, όπου η ντροπή "ζωγράφισε" συχνά τα μάγουλα των πρωταγωνιστών. Τι είναι αυτό που φρενάρει τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις από το να πάρει μια απόφαση που θα προκαλέσει τόση εντύπωση;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ - Μετράει πολύ. Ο Κάρλο Αντσελότι παίρνει 4 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ άλλο ένα εκατ. ευρώ δίνεται στους συνεργάτες του, μλάμε για σημαντικά ποσά. Η απόλυση του θα επιβάρυνε τον ισολογισμό, όπως και το συμβόλαιο που θα πρέπει να δοθεί στον αντικαταστάτη του. Μία από τις ιδέες του προέδρου είναι να πάει ως το τέλος της σεζόν και να εκμεταλλευτεί τον όρο που υπάρχει για επιβεβαίωση της συνεργασίας τους στο τέλος κάθε σεζόν, παρά το 3τές συμβόλαιο που υπέγραψαν. Πρακτικά, μέχρι τις 31 Μαΐου ο Ντε Λαουρέντις μπορεί να κάνει χρήση αυτού του όρου και να αποφασίσει να μη συνεχιστεί η συνεργασία τους, δίνοντας ως αποζημίωση στον Αντσελότι το ποσό των 500.000 ευρώ.

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - Διώχνεις τον Αντσελότι και μετά; Θα χρειαστεί ένας προπονητής που θα αναλάβει άμεσα, που θα τελειώσει τη σεζόν, ψάχνοντας την 4η θέση και μετά arrivederci και grazie, γιατί ο πρόεδρος έχει άλλες σκέψεις για το μέλλον. Ως αντικαταστάτη του Αντσελότι, για την επόμενη σεζόν, βλέπει πολύ καλά τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Αυτό όμως είναι μακρινό ακόμη, ενώ το παρόν ζητάει άμεσες επιλογές. Ετσι, το πρώτο όνομα στη λίστα είναι αυτό του Τζενάρο Γκατούζο: Του προτάθηκε η υπόθεση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας ως το τέλος της σεζόν, αν και δεν του αρέσει και τόσο πολύ αυτό. Προς το παρόν, όμως, ο Ρίνο είναι στην pole position και δεν αποκλείεται ως το τέλος της εβδομάδας να έχει αντικαταστήσει τον -φίλο του- Καρλέτο.

Ο Ντε Λαουρέντις, πάντως, έχει κάνει μια συζήτηση και με τον Εντι Ρέγια, τον προπονητή με τον οποίο έχει πολύ δυνατή φιλία. Ο πρώην τεχνικός της Νάπολι και νυν της εθνικής Αλβανίας θα είναι στην πόλη αύριο βράδυ για να τιμήσει τον Μάρεκ Χάμσικ και μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για να τον πείσει ο πρόεδρος να αποδεχθεί την πρόταση του και να αναλάβει ως το τέλος της σεζόν.

ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Είναι το λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο, γιατί ο Ντε Λαουρέντις είναι έξυπνος άνθρωπος και ξέρει καλά ότι η πρόκριση στους "16" του Champions League δε θα έλυνε το πρόβλημα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τα έχουν παρατήσει, αρκεί να ξαναδεί κάποιος το ματς στο Ούντινε για να καταλάβει. Ή να δει εκείνη τη φάση με τον Μάριο Ρουί να φεύγει στην αντεπίθεση και κάποια στιγμή να σταματάει με την μπάλα στα πόδια, αφού κανείς συμπαίκτης του δεν τον ακολούθησε. Μια ζοφερή εικόνα, η οποία επιβεβαιώνει την απάθεια για την οποία μίλησε ο προπονητής μετά τη λήξη, πριν πει ότι δεν έχει σημασία αν οι παίκτες παίζουν εναντίον του, αλλά το να παίζουν για τη φανέλα που φοράνε.

Ούτε αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν και να υπολογίσουν μέσα στο γενικό παραλογισμό που χαρακτηρίζει αυτό το φθινόπωρο. Ούτε η αξιοπρέπεια, πλέον, δεν έχει αξία για αυτή τη Νάπολι...

ΠΗΓΗ: Gazzetta dello Sport

 

Τελευταία Νέα