H Νάπολι έκανε «καυτό» τον Δεκέμβρη της Λίβερπουλ!

H Νάπολι έκανε «καυτό» τον Δεκέμβρη της Λίβερπουλ!

H Νάπολι έκανε «καυτό» τον Δεκέμβρη της Λίβερπουλ!

bet365

Ξανά στο νήμα η πρόκριση των Reds και ο Δεκέμβριος έγινε πιο... καυτός για την ομάδα του Κλοπ! Θα τα καταφέρει η Λίβερπουλ εντός κι εκτός συνόρων;

Ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να «φορέσει» το γενναίο του πρόσωπο. Η Λίβερπουλ έχασε σε αυτήν την αγωνιστική του Champions League την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην συνέχεια του θεσμού. "Έχω ήδη χρόνια στην διοργάνωση αυτή. Πείτε μου πότε ήταν εύκολο;», σχολίασε ο Γερμανός. «Ο κόσμος εύχεται να τελειώναμε πρώτοι στο γκρουπ και εύκολα και να πηγαίναμε για διακοπές στο Ζάλτσμπουργκ. Δεν θα γίνει αυτό όμως. Δεν θυμάμαι κανένα παιχνίδι που να πήγαμε με το 50%. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν είναι λαμπρή αλλά πρέπει να την δούμε», συμπλήρωσε. Για τρίτη διαδοχική χρονιά η τύχη της Λίβερπουλ στην φάση των ομίλων θα κριθεί στο νήμα.

Οι έξι φορές νικητές του τίτλου έχουν την συνήθεια να κάνουν τα πράγματα με τον δύσκολο τρόπο όπως δύο χρόνια πριν που τους βγήκε συνδυασμός αποτελεσμάτων με Σεβίλλη και Σπαρτάκ Μόσχας για να προχωρήσουν και να πάνε τελικό. Δώδεκα μήνες πριν η ήττα από την Παρί είχε κάνει το ματς με τη Νάπολι ζωής ή θανάτου. Το γκολ του Σαλάχ και η μεγάλη επέμβαση του Άλισον λύτρωσαν τους Reds.

Ο Κλοπ με την Λίβερπουλ θα βρει απέναντί του την Ζάλτσμπουργκ του Χάαλαντ των 27 γκολ σε 19 αγώνες φέτος. Οι πρωταθλητές Αυστρίας στον όμιλο έχουν κερδίσει μόνο τους Βέλγους της Γκενκ. Το θέμα είναι πως ο Γερμανός πρέπει να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του και η Λίβερπουλ δεν θα είναι άνετη στην Ευρώπη. Οι πρωτοπόροι της Premier μέσα σε 24 ημέρες θα έχουν 9 αγώνες σε διαφορετικές διοργανώσεις. Μετά την Ζάλτσμπουργκ θα έχουν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων στο Κατάρ και φυσικά υπάρχει και το αγγλικό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τους Αυστριακούς πέφτει τρεις ημέρες μετά την έξοδο στη Μπόρνμουθ και τέσσερις πριν από το ματς εντός με Γουότφορντ. Η Λίβερπουλ πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση και να παραμένει σε... τροχιά οδηγού για τον τίτλο.

Επίσης το ροτέισον όταν και εφόσον γίνει θα πρέπει να είναι σωστό και την κατάλληλη στιγμή. Οι Φιρμίνο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ και Φαν Ντάικ έχουν ήδη 20 ματς φέτος. Οι Φαμπίνιο, Αλεξάντερ - Άρνολντ και Μανέ είναι εκείνοι που ακολουθούν σε συμμετοχές. Ο Κλοπ έχει και μία γενιά με ταλέντα όπως οι Μπρούστερ, Τζόουνς και Έλιοτ, ενώ οι Reds θα έχουν και τον προημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας με την Άστον Βίλα. Όμως σε κρίσιμες αναμετρήσεις δεν μπορεί να ρισκάρει.

Για να βρεθεί πάντως ένα κάπως "εύκολο" πρόγραμμα για την Λίβερπουλ πρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο. Στον Μάιο του 2016. Ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα έπαιζε ματς σε Αγγλία ή Ευρώπη που δεν διακυβεύονταν κάτι πολύ σοβαρό. Μέσα στις δύο επόμενες σεζόν γιγαντώθηκε ξανά αγωνιστικά.

Η Νάπολι πήγε στο ματς με την Λίβερπουλ εν μέσω μεγάλης και πολύ σοβαρής κρίσης αλλά πήρε το 1-1. Ο Κάρλο Αντσελότι, τεχνικός των Ιταλών, σχολίασε πως η ομάδα του έδειξε πως παραμένει ζωντανή και δυνατή. Ο Κλοπ σίγουρα από το 100ό ευρωπαϊκό του ματς στην προπονητική του καριέρα δεν θα το βλέπει θετικά. Το έργο της Λίβερπουλ έγινε πιο δύσκολο όταν ο Φαμπίνιο έβγαλε τραυματισμό στον αστράγαλο στα πρώτα 20 λεπτά. Έφυγε από το γήπεδο με προστατευτικό δέσιμο στο πόδι του.

Ο Βραζιλιάνος επίσης είναι τιμωρημένος από το ματς στην Μπράιτον εκτός έδρας το Σάββατο. Επίσης τυχόν μακράς διαρκείας απουσία του θα επιφέρει μεγάλο πρόβλημα. Ο ίδιος ο Κλοπ παραδέχθηκε πως αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβλημά του και όχι τα ματς που έχει μπροστά του. Ακόμα και έτσι πάντως το παιχνίδι με την Μπράιτον ίσως είναι ευκαιρία να πάρουν... ανάσες ορισμένοι παίκτες όπως ο Αλεξάντερ Άρνολντ. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία έλλειψη δημιουργίας στο κέντρο, όμως ο Κλοπ εμπιστεύεται τον Βαϊνάλντουμ μαζί με τους Χέντερσον και Μίλνερ.

Πάντως με την παρουσία του Τσάμπερλεϊν και την μετατόπιση του Γκόμεζ στα άκρα της άμυνας η Λίβερπουλ έχει βοηθηθεί. Στο παιχνίδι με τη Νάπολι όπου το γκολ των Ιταλών επιβεβαιώθηκε από το VAR το πρόβλημα για την ομάδα του Κλοπ ήταν πως στο Άνφιλντ δέχεται διαρκώς γκολ σε κάθε διοργάνωση από τον περασμένο Μάιο. Με τους Ναπολιτάνους έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε, όμως και πάλι παρά τις φάσεις της δεν νίκησε. Είχε πρόβλημα και στις σωστές μεταβιβάσεις και στα τελειώματα. Ο Γερμανός επεδίωξε να μείνει αρκετά ήρεμος και ψύχραιμος και εστίασε στην συνέχεια της Premier...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα