Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Ο... τίτλος της Premier League στη σέντρα του Άνφιλντ!

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Ο... τίτλος της Premier League στη σέντρα του Άνφιλντ!

bet365

Λίβερπουλ vs Σίτι στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Premier League τα τελευταία χρόνια. Οι δυο τους παίζουν για την κούπα σε μια μονομαχία που στρέφει πάνω της τα φώτα του ποδοσφαιρικού πλανήτη!

Τα... φώτα πέφτουν αυτό το Σαββατοκύριακο πάνω στην Premier για άλλη μία φορά. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ κανείς για να αντιληφθεί το πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι σε σχέση και με τον τίτλο. Το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής στο Άνφιλντ τείνει να εξελιχθεί στο πιο μεγάλο ματς στο αγγλικό ποδόσφαιρο σε ότι έχει να κάνει με την... μάχη των πάγκων, των προπονητών, την τακτική και την προσέγγιση αλλά και τον στόχο του τίτλου.

Δεν είναι βέβαια ακόμα η πιο μεγάλη μάχη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Όταν ο Κλοπ ρωτήθηκε για το εάν το ματς με την Σίτι ξεπερνάει το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Γιουνάιτεντ απάντησε: «Ανοησίες»!

Δεν είναι πως ο Κλοπ το πιστεύει απόλυτα όλο αυτό. Ωστόσο και εκείνος θεωρεί ότι τα ματς με την Σίτι δεν έχουν το απαιτούμενο background και την ιστορία για να θεωρούνται μεγαλύτερα από τις αναμετρήσεις των Reds με τους Σίτιζενς. Η Λίβερπουλ δεν έχει κερδίσει πρωτάθλημα εδώ και 30 χρόνια και αυτό το στοιχείο δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ώστε ο Κλοπ και η ομάδα να θέλουν πολύ να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα. Η Σίτι είναι η ομάδα που έχει κάνει δύο διαδοχικές κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια και έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ των 100 πόντων το 2017-2018 και ενώ πέρυσι έπιασε τους 98 έναντι 97 της Λίβερπουλ! Βέβαια πριν έρθουν τα πολλά λεφτά των Αράβων επί σειρά ετών δεν είχε τίτλο ενώ είχε υποβιβαστεί ακόμα και στην 3η κατηγορία.

Build A Bet στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια οι δύο αυτές ομάδες κυριαρχούν εντός των συνόρων όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει όλο αυτό. Επίσης οι αναμετρήσεις αυτές δεν έχουν μνήμες όπως από παλιά μεγάλα ματς της Άρσεναλ ή άλλα σπουδαία ντέρμπι.

Ο Κλοπ με τον Γκουαρδιόλα δείχνουν να έχουν μία μεγάλη εκτίμηση ο ένας για τον άλλον. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός που κάποιοι εξετάζουν την πιθανότητα να είναι σαν παιχνίδια του μυαλού πριν από τα ματς. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μίσος ή μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς της Λίβερπουλ με την Σίτι. Περισσότερο τους δένει πως και οι δύο μισούν πολύ την Γιουνάιτεντ παρά να έχουν έχθρα.

Τι θα βοηθούσε λοιπόν μία τέτοια αναμέτρηση να αποκτήσει πιο μεγάλη αντιπαλότητα; Ίσως περισσότερες αναμετρήσεις μεταξύ των Κλοπ και Πεπ και ακόμα πιο μεγάλη αφοσίωση στην κατάκτηση της νίκης και του τίτλου. Ωστόσο σε αυτήν την φάση δεν είναι σίγουρο για πόσο ακόμα θα μείνει στην Σίτι ο Καταλανός, έχοντας δει πως εντός των συνόρων ειδικά έφτασε αυτήν την ομάδα στο απόλυτο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και σε τοπ επίπεδο ικανοτήτων.

Οι δύο προπονητές μπορεί να μείνουν και άλλο στις ομάδες τους αλλά θεωρείται δύσκολο το να φτάσουν τα χρόνια των Φέργκιουσον και Βενγκέρ. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό ως προς αυτό φυσικά. Είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει κανένας ποτέ να έχει τόσα χρόνια στην ομάδα του όπως ο Σερ Άλεξ στην Γιουνάιτεντ και ο Αλσατός στην Άρσεναλ. Από την άλλη οι Κλοπ και Γκουαρδιόλα είναι προπονητές που έχουν εξελίξει ακόμα και τους πιο καλούς και ποιοτικούς παίκτες και ενδεχόμενη αποχώρησή τους από το αγγλικό ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο πάντως για τις Λίβερπουλ και Σίτι το να βρεθούν στην ανάγκη να κλείσουν άλλους προπονητές. Ειδικά δε όταν εντοπίζει κανείς πως με τους συγκεκριμένους τεχνικούς οι δύο ομάδες έχουν κάνει τοπ χρονιές και έχουν βελτιωθεί όσο ποτέ άλλοτε. Υπάρχει βέβαια και άλλη συζήτηση. Εάν φέτος η Σίτι έπαιρνε το Champions League και η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα στην Αγγλία θα υπήρχε ικανοποίηση στους δύο συλλόγους; Ίσως ναι.

Και στο Λίβερπουλ - Μάντεστερ Σίτι, όρισε πότε θα γίνει Cash Out* το στοίχημά σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Στην Σίτι δεν αρέσει το γεγονός ότι στην Ευρώπη η πορεία της δεν είναι ανάλογη τα τελευταία χρόνια. Από την στιγμή που κατακτά πρωταθλήματα με ρεκόρ η Ευρώπη και το Champions League είναι διακαείς πόθοι. Στην Λίβερπουλ από την άλλη η αναμονή για έναν τίτλο στην Premier League είναι μεγάλη και προφανώς το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλος στόχος.

Γυρνώντας στο παρελθόν πάντως υπήρχαν και άλλες πιο δυνατές μάχες. Όπως της εποχής της Λίβερπουλ του Πέισλι που πήρε το Κύπελλο Ευρώπης το 1978 και τον τίτλο της πρώτης κατηγορίας έναν χρόνο μετά ενώ η Φόρεστ του Κλαφ ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού τίτλου πρωταθλήματός της στην Αγγλία. Παρότι αυτές οι αναμετρήσεις δεν κράτησαν για χρόνια ήταν πολύ σκληρές και δεν θα ξεχαστούν. Εάν η Σίτι και η Λίβερπουλ μπορούν να θυμίσουν λίγο τέτοιες αναμετρήσεις ίσως γράψουν αλλιώς την ιστορία.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε μόλις μια φορά στα 28 τελευταία εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι (τελευταία ήττα τον Μάη του 2003), ενώ είναι αήττητη στα 16 τελευταία στο «Anfield» για την Premier League.

Επειτα από τέσσερις σερί ήττες στην Premier League κόντρα στη Λίβερπουλ (2015-2016), η Μάντσεστερ Σίτι έχουν χάσει μόλις ένα από τα πέντε πιο πρόσφατα από τους Reds.

H Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα περισσότερα ματς κόντρα στους υπερασπιστές του τίτλου (21 νίκες) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Οι Κόκκινοι έχουν χάσει μόλις ένα από τα 50 τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχοντας 41 νίκες και 8 ισοπαλίες. Αυτή η ήττα ήρθε από τη Σίτι τον Ιανουάριο. Αήττητοι στα 28 πιο πρόσφατα αναμετρήσεις για την Premier League.

Από το 2008 κι έπειτα ο Γκουαρδιόλα μετρά επτά ήττες από τον Γιούργκεν Κλοπ, τις περισσότερες που έχει υποστεί στην καριέρα του από οποιονδήποτε άλλον τεχνικό. Αυτό θα είναι το 35ο παιχνίδι της Premier League ανάμεσα σε κάτοχο τίτλου και πρωτοπόρου. Από εννέα νίκες οι ομάδες, ενώ 16 ματς έληξαν ισόπαλα. Η Σίτι έχει κερδίσει 11 από τα 12 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στην Premier League, χάνοντας μόνο από τη Νόριτς με 3-2. Οι Πολίτες έχουν σκοράρει 30 γκολ αυτή την περίοδο, έχοντας 2.5 γκολ μέσο όρο.

Η Μάντσεστερ απέτυχε να σκοράρει στα έξι από τα 62 εκτός έδρας ματς της Premier με τον Πεπ στον πάγκο. Τρία από αυτά όμως ήταν στο Merseyside (δυο με Λίβερπουλ, ένα με Έβερτον), ενώ τα άλλα τρία ήταν στο Λονδίνο.

Οι Reds τρέχουν το δεύτερο καλύτερο εντός έδρας σερί στην PL (45 ματς).

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι με εκατοντάδες ειδικά και ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις. |21+

Από το 2008 κι έπειτα ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετρά επτά ήττες από τον Γιούργκεν Κλοπ, τις περισσότερες που έχει υποστεί στην καριέρα του από οποιονδήποτε άλλον τεχνικό.

Τα βλέμματα στον Αγουέρο που έχει πετύχει 49 γκολ σε 79 παιχνίδια της Premier League τις Κυριακές. Μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερο παίκτης που φτάνει τα 50 τη συγκεκριμένη ημέρα, μιας και προηγείται ο Γουέιν Ρούνεϊ με 63 γκολ σε 142 παιχνίδια. Παράλληλα, ο Αργεντινός σταρ στα τελευταία επτά παιχνίδια στο Anfield για την Premier League δεν έχει καταφέρει να σκοράρει και είναι η χειρότερη του έδρα!

Ο Αργεντίνος έχει δέκα σουτ, αλλά μόλις δυο εντός στόχου! Ο Φιρμίνο έχει συμμετοχή σε επτά γκολ στα οκτώ τελευταία με τη Σίτι για την Premier League (4 γκολ, 3 ασίστ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...