Τσέλσι: Εκεί που ο χαρακτήρας συνάντησε τη νεανική δίψα

Τσέλσι: Εκεί που ο χαρακτήρας συνάντησε τη νεανική δίψα

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι: Εκεί που ο χαρακτήρας συνάντησε τη νεανική δίψα

bet365

Το φετινό πρότζεκτ της Τσέλσι όσο πάει και γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον. Από την αρχή της σεζόν οι «μπλε» παρουσιάστηκαν ως ένα στοίχημα για το οποίο είχε περιέργεια ο κόσμος, όμως, μετά και το 4-4 με τον Άγιαξ και τον αντίκτυπο που είχε το ματς, οι Λονδρέζοι έδειξαν πως υπάρχει ακόμα... πολύ ζουμί. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Ένα ματς που στραβώνει τόσο πολύ όπως ήταν αυτό με τον Άγιαξ, θα μπορούσε να έχει αποτελέσει ένα πολύ σκληρό μάθημα για την Τσέλσι. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Φρανκ Λάμπαρντ θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί ένα μεγαλοπρεπέστατο «χαστούκι» που ίσως να τους προσγείωνε πολύ απότομα και να είχε αρνητικό αντίκτυπο στο πνευματικό κομμάτι για το προσεχές διάστημα.

Το σκορ στην ανάπαυλα ήταν στο 3-1 για τον Αίαντα, οι «μπλε» μπαίνουν φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο, χάνουν ευκαιρίες και στο 55' δέχονται και τέταρτο γκολ.

«Θα ήταν πολύ εύκολο κάπου εκεί να παρατήσουμε τελείως το ματς, όμως πλέον φάνηκε πως ήταν ένα παιχνίδι που απαιτούσε χαρακτήρα και προσωπικότητες και αυτά τα στοιχεία τα είχε η ομάδα μου» ανέφερε ο θρύλος του συλλόγου και νυν προπονητής λίγο μετά το επικό 4-4 που διαμορφώθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τα πιτσιρίκια του «Φράνκι» κατάφεραν και έφεραν τούμπα ένα παιχνίδι στο οποίο βρίσκονταν πίσω στο σκορ με τρία τέρματα και απέμεναν 22 λεπτά για τη συμπλήρωση των 90' από τη στιγμή που κέρδισαν το δεύτερο πέναλτι στο ματς και μαζί τις δύο αποβολές των Μπλιντ και Φέλτμαν σε διάστημα... δευτερολέπτων! Η σωστότατη κρίση του ρέφερι στη φάση που ο Άγιαξ έμεινε με εννέα παίκτες επέτρεψε στους «μπλε» να μειώσουν σε 4-3 και να πάρουν τα πάνω τους για ν' ακολουθήσει... καταιγίδα και μια ατμόσφαιρα στις εξέδρες του γηπέδου που ακόμα και οι οπαδοί της Τσέλσι παραδέχονταν ότι είχαν χρόνια ν' αντικρίσουν.

Ο αρχηγός Θέσαρ Αθπιλικουέτα, ο Κόβασιτς με παρουσίες από τη Ρεάλ έχοντας βάλει και λίγη παραπάνω ουσία στο παιχνίδι του, ο Γουίλιαν που από δεξιά μοιάζει ακούραστος στις επελάσεις του και ο φετινός εκπληκτικός Ζορζίνιο όφειλαν να δείξουν τον δρόμο στους νεαρότερους συμπαίκτες τους. Οι τελευταίοι, πήραν το μήνυμα και έβγαλαν στην επιφάνεια τη δίψα τους για να καταφέρουν κάτι σπουδαίο και ιδιαίτερο στην τρέχουσα σεζόν με τη μπλε φανέλα.

Μια ομάδα που ξεκίνησε με μεταγραφικό εμπάργκο, χάνοντας τον Εντέν Αζάρ, με «τεσσάρα» στην πρεμιέρα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ήττα στο Super Cup Ευρώπης και με μεγάλα ζητήματα στην άμυνα, περικλειόταν από αρνητισμό. Στην άκρη του πάγκου, ένας προπονητής με εμπειρία... μόλις ενός χρόνου, με τη Ντέρμπι Κάουντι στην Championship, αποτυγχάνοντας την τελευταία στιγμή να πάρει την άνοδο. Ο Άμπραχαμ πριν από λίγο καιρό είχε παραδεχθεί πως η δουλειά του Λάμπαρντ είχε ξενίσει αρκετά τους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι γιατί φαίνονταν τρομερά κουραστικές οι προπονήσεις, ωστόσο, πολύ σύντομα έχουν αρχίσει να φαίνονται τ' αποτελέσματα. Αντοχές, τρέξιμο, πρέσινγκ, τρανζίσιον...

«O Φρανκ βάζει ήδη την υπογραφή του στην ομάδα. Έχει νεανική ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι γεμάτη ενθουσιασμό για την Τσέλσι με αυτά που κάνει» ανέφερε στο BT Sport ο Ρίο Φέρντιναντ βλέποντας το παιχνίδι με τον Άγιαξ, με τον Τζο Κόουλ να προσθέτει από την πλευρά του:

«Έχει αλλάξει αμέσως όλη την ομάδα! Όλοι απορούσαν τι θα έκανε ο Φρανκ με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τι κατεύθυνση θα έπαιρνε ο σύλλογος, όμως, έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων. Το παιχνίδι της Τσέλσι είναι γεμάτο ένταση, οι παίκτες έχουν πολύ καλές ικανότητες, βλέπεις ότι μένουν στον πάγκο ποδοσφαιριστές όπως ο Χάντσον – Οντόι, υπάρχει ποιότητα σε αυτό το ρόστερ».

Ο Αθπιλικουέτα έκανε σαν τρελός στα γκολ, ξεσήκωνε τον κόσμο, φιλούσε το περιβραχιόνιο, έτρεχε ασταμάτητα, έκανε κούρσες ακόμα και στο φινάλε όταν πλέον είχε μετατοπιστεί αριστερά για να παίξει δεξιά ο Τζέιμς. Ο τελευταίος, μπήκε και έκανε... τα δικά του, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει για το τελικό 4-4 και να γίνει ο νεαρότερος στην ιστορία της παρουσίας των «μπλε» στο Champions League που βρίσκει δίχτυα. Ο Ζούμα έδειξε την αυτοπεποίθησή του με την κούρσα... αλά Κριστιάνο στην έναρξη του δευτέρου μέρους και ο Λάμπαρντ έδειξε τη γενικότερη νοοτροπία στην ομάδα, αφού χαμογέλασε πλατιά και δεν εκνευρίστηκε με την έμπνευση του Γάλλου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως... παρεκτροπή από το πλάνο.

Ο Άμπραχαμ προσπάθησε πολύ για να σκοράρει, δεν του έκατσε, αλλά ήταν τρομερά ενεργός στην αντίπαλη περιοχή όπως κάθε φορά. Ο Ζορζίνιο πλέον παίζει και με συναίσθημα και η δική του ψυχραιμία και συγκέντρωση όπως φάνηκε στις δύο εκτελέσεις πέναλτι και ειδικά στη δεύτερη μετά το 11vs9 στην αριθμητική ανισορροπία, προσφέρει σημαντική βοήθεια. Ο Χάντσον – Οντόι πέρασε με αλλαγή και προστέθηκε στις απειλές που είχε ν' αντιμετωπίσει ο Ονάνα στην εστία του Άγιαξ. Ο Κόβασιτς είναι αρκετά βελτιωμένος και πιο σοβαρός από την περασμένη σεζόν με μεγάλη συνεισφορά στη μεταφορά του παιχνιδιού, ο Γουίλιαν με εμπειρία και καθαρή σκέψη από δεξιά πότε «εκτελεί» και πότε φτιάχνει.

Ο Πούλισικ μετά την πολύ δύσκολη πρώτη περίοδο προσαρμογής αρχίζει και βρίσκει τα καλά πατήματά του, ο Μάουντ είναι τόσο καλός και απρόβλεπτος που... τρώει συνεχώς ξύλο από τους αντιπάλους του, αλλά άφησε τη θέση του για τον Χάντσον - Οντόι στο ματς με τον Άγιαξ. Από την πλευρά του, ο Μπατσουαγί παίρνει τις ευκαιρίες του, έκρινε το παιχνίδι του Άμστερνταμ και το βράδυ της Τρίτης θα μπορούσε να γίνει ήρωας αν το γυριστό αριστερό σουτ που δοκίμασε στις καθυστερήσεις ήταν λίγο πιο δυνατό για να μην προλάβει να το σταματήσει εκπληκτικά με το αριστερό χέρι ο Ονάνα.

Ξέχωρα απ' αυτά, η Τσέλσι παραμένει μια ομάδα που θα χρειαστεί κάτι ακόμα πιο δυνατό αμυντικά, με τον Τομόρι να μαθαίνει ακόμα πολλά πράγματα αν και έχει φανεί αξιόπιστος και ικανός ώστε να επενδύσει πάνω του ο Λάμπαρντ. Ωστόσο, σε αυτό τον πρώτο καιρό της... νέας εποχής των «μπλε», τα δείγματα είναι τέτοια που έχουν κάνει τον κόσμο της ομάδας αλλά και γενικότερα όσους έχουν ρίξει το βλέμμα τους στα παιχνίδια του συλλόγου, ν' αντιληφθούν πως... κάτι πολύ ενδιαφέρον εξελίσσεται εκεί.

 

Τελευταία Νέα