Ο Κλοπ προσπαθεί να... ξεκλειδώσει τον Κεϊτά

Ο Κλοπ προσπαθεί να... ξεκλειδώσει τον Κεϊτά

Gazzetta team
Ο Κλοπ προσπαθεί να... ξεκλειδώσει τον Κεϊτά

bet365

Ο Ναμπί Κεϊτά αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Λίβερπουλ μετά τον τραυματισμό του και ο Κλοπ πιστεύει πολύ στις ικανότητές του.

Πριν από 14 μήνες ο Κλοπ είχε χαρακτηρίσει τον Ναμπί Κεϊτά «πλήρη μέσο», όμως πλέον η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ παλεύει ακόμα να αποδείξει ότι άξιζε όλα αυτά τα εκατομμύρια. Στην πρώτη του σεζόν είδαμε μόνο εκλάμψεις του ταλέντου του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να πάρει φανέλα βασικού. Το μεγαλύτερο σερί του στην αρχική ενδεκάδα ήταν μόλις 4 παιχνίδια στην Premier League.

Φυσικά και οι τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό, όμως 3 γκολ και μόλις 1 ασίστ σε 33 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις δεν είναι επιδόσεις που σου δίνουν θέση στην Λίβερπουλ. Δεν είναι καν επιδόσεις υψηλού επιπέδου για οποιαδήποτε ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα. Τώρα, προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, επιστρέφοντας ύστερα από έναν ακόμη τραυματισμό στο ματς με την ΜΚ Ντονς για το Λιγκ Καπ.

Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε για τους κόκκινους μετά τον περσινό ημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα. Ο 24χρονος μέσος αγωνίστηκε για περίπου 1 ώρα, πριν βγει αλλαγή και αποθεωθεί από τους οπαδούς της Λίβερπουλ. «Ο Ναμπί ήταν καλός ανά διαστήματα, αλλά θα πρέπει ξανά να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της θέσης», σχολίασε ο Κλοπ.

«Το είδαμε και με τον Τσάμπερλεϊν. Έτσι είναι όταν λείπεις για μεγάλο διάστημα. Κάποιες στιγμές είδαμε έναν εκπληκτικό Ναμπί και πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Δεν πρέπει, όμως, να βιαστούμε. Τον έχουμε ξανά στη διάθεσή μας και αυτό είναι πολύ καλό», ολοκλήρωσε ο Γερμανός. Η επιστροφή του συνέπεσε με τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών παικτών της Λίβερπουλ και η αλήθεια είναι ότι κάπως επισκιάστηκε.

Δίπλα στους Τσάμπερλεϊν και Λαλάνα στη μεσαία γραμμή μπορούσες εύκολα να διαπιστώσεις ότι είχε μείνει εκτός δράσης για τους προηγούμενους μήνες. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του λογικά έπεσε μέχρι ο Κλοπ να πάρει την απόφαση και να του δώσει ανάσες, κάνοντάς τον αλλαγή. Ο Γερμανός και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα αποδειχθεί κάτι παραπάνω από ένας αναπληρωματικός, που δίνει ανάσες στους βασικούς. Ότι θα παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

Πέρυσι, έπρεπε να προσαρμοστεί σε μία νέα χώρα, μία νέα γλώσσα και έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Τώρα, ξέρει πολύ καλύτερα τι θέλει από εκείνον ο Κλοπ, με τον οποίο μάλιστα είναι και γείτονες στο Φόρμπι. Λίγο παρακάτω μένει και ο Ρόμπερτσον, με τον οποίο πηγαίνουν πολλές μαζί μέχρι το Μέλγουντ. Τα αγγλικά του έχουν βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί πλέον να μιλάει και με άλλους εκτός του Μανέ, που είναι δίπλα του από την πρώτη μέρα του στην Αγγλία.

Ο Κλοπ πιστεύει ότι με τα χαρακτηριστικά του ο Κεϊτά έχει κάτι που κανένας άλλος μέσος του δεν έχει. Ο Αφρικανός θα κάνει μεγάλη προσπάθεια τις επόμενες εβδομάδες για να καλύψει το χαμένο έδαφος και ο Γερμανός τεχνικός πιστεύει ότι μπορεί επιτέλους να τον «ξεκλειδώσει». Είναι, άλλωστε, από τους παίκτες που θεωρούνται σαν... μεταγραφές στο Άνφιλντ. Αν τα καταφέρει, τότε η Λίβερπουλ μπορεί να βρει ακόμη μία διάσταση στη μεσαία γραμμή, που θα τη βοηθήσει πολύ να βρεθεί στην κορυφή.

 

Τελευταία Νέα