Τα μεγάλα παιχνίδια του Champions League (polls)

Gazzetta team
Τα μεγάλα παιχνίδια του Champions League (polls)

bet365

Η ώρα των μεγάλων παιχνιδιών έφτασε! Οι κορυφαίες ομάδες δίνουν ραντεβού με τ' αστέρια και το Champions League έτοιμο για μεγάλες συγκινήσεις!

Είναι οι μεγάλες βραδιές που σε καθηλώνουν, που σε στέλνουν στ' αστέρια. Το Champions League σε συναρπάζει, σε ταξιδεύει και λίγο πριν τη σέντρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αναπολήσαμε τα δέκα μεγάλα παιχνίδια που έμειναν για πάντα στο μυαλό μας.

Μπαρτσελόνα - Παρί 6-1 (2016/17): "Αυτό είναι ένα άθλημα για τρελούς ανθρώπους. Θέλω να κλάψω αλλά τα δάκρυα δεν μου βγαίνουν", είχε πει ο τότε κόουτς της Μπάρτσα, Λούις Ενρίκε. Ένας τρόπος να απολαύσεις το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Είναι και η έκταση ενός σκορ με την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Η Μπάρτσα έπαιζε σε εκείνο το ματς για την περηφάνειά της, καθώς είχε γνωρίσει διασυρμό με 4-0 από την Παρί τρεις εβδομάδες πριν. Όμως πήρε σχετικά γρήγορα ένα προβάδισμα 3-0 χάρις στον Σουάρεζ, το αυτογκόλ του Κουρζάβα και το... χτύπημα του Μέσι. Ο Καβάνι μείωσε σε 3-1 και αυτό αφύπνισε ξανά τους Καταλανούς στο ματς. Πλέον ήθελαν άλλα τρία γκολ και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 62ο λεπτό. Και τα βρήκαν! Από το 88' έως το 95' ο Νεϊμάρ έβαλε δύο γκολ και ο Σέρχι Ρομπέρτο ένα για το τελικό και απίστευτο 6-1!

Λα Κορούνια - Μίλαν 4-0 (2003/04): Καμία ομάδα δεν στάθηκε ποτέ εφικτό να γυρίσει διαφορά τριών τερμάτων στο Champions League μετά το πρώτο ματς. Στην προημιτελική φάση του Champions League της σεζόν 2003/04, η «Ντέπορ» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την νικήτρια της προηγούμενης χρονιάς, Μίλαν. Στο πρώτο ματς στο «San Siro», η ομάδα του Χαβιέ Ιρουρέτα προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Βάλτερ Παντιάνι, όμως οι γηπεδούχοι με τέσσερα γκολ σε οκτώ λεπτά (!) ανέτρεψαν το σκηνικό (45’, 49’ Κακά, 46’ Σεβτσένκο, 53’ Πίρλο). Η Λα Κορούνια μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Όμως ο προπονητής της, Χαβιέρ Ιρουρέτα, είχε την πίστη ότι η ομάδα του θα το γύριζε το ντεσαβαντάζ αυτό. Η ρεβάνς στο «Riazor» κρινόταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως οι Ισπανοί είχαν άλλη άποψη. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Παντιάνι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, όπως και στο πρώτο ματς. Τριάντα λεπτά αργότερα, ο Βαλερόν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ενώ στο 44' ο Λούκε έκανε το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της «Ντέπορ» ήθελαν και το τέταρτο γκολ και το βρήκαν όταν στο 76' ο Φραν νίκησε τον Ντίντα στέλνοντας τους οπαδούς της ομάδας της Γαλικίας στον έβδομο ουρανό!!!

Bwin.gr - Καλώς ήρθες στα μεγάλα παιχνίδια (21+)


Ο Κάρλο Αντσελότι έγινε άσπρος σαν το πανί από αυτό που ζούσε. "Το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς το περιμέναμε και το είχαμε ονειρευτεί", είπε ο Ιρουρέτα. Η πορεία της Λα Κορούνια στο Champions League εκείνης της χρονιάς τερματίστηκε στα ημιτελικά, όπου η εκπληκτική Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο αποδείχθηκε πολύ δυνατό εμπόδιο (0-1,0-0). Τις ημέρες που ακολούθησαν της πρόκρισης για την ισπανική ομάδα ο Ιρουρέτα, ο προπονητής της Ντεπορτίβο, πήγε στο μονοπάτι των προσκυνητών στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα μιας και είχε προσευχηθεί για την πρόκριση!


Μονακό - Ρεάλ 3-1 (2003/04): Κανονικά και από ηθικής πλευράς εάν το δει κάποιος δεν πρέπει να πανηγυρίζεις γκολ που μπήκε σε παλιά ομάδα σου. Ειδικά όταν είσαι δανεικός και ο σύλλογός σου, σου πληρώνει το 65% των απολαβών σου. Όμως όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει όταν είσαι ο Φερνάντο Μοριέντες. Ο Μοριέντες είχε πει πως "θα το διασκεδάσω όλο αυτό" θέλοντας να τονίσει ότι ήθελε να αποκλείσει τη Ρεάλ των πρώην συμπαικτών του, Ραούλ, Ρονάλντο και Ζιντάν. Πρώτα λοιπόν έδωσε την ασίστ στο γκολ του Ζιουλί. Μετά με το δικό του τέρμα με κεφαλιά έδωσε ελπίδα στους Γάλλους. Το 3-1 διασφάλισε την πρόκριση στους Μονεγάσκους.


Γιουβέντους - Γιουνάιτεντ 2-3 (1998/99): Η εμφάνιση του Ρόι Κιν με την φανέλα της Γιουνάιτεντ ήταν από τις κορυφαίες του στην αγγλική ομάδα. Όταν ο Φίλιπο Ιντζάγκι σκόραρε για το 2-0 από θέση οφσάιντ και όλα έδειχναν τόσο δύσκολα ήταν ο Κιν που ενέπνευσε την Γιουνάιτεντ και τους συμπαίκτες του. Τους μετέδωσε την δίψα, την διάθεση και την αποφασιστικότητα για την κατάκτηση της νίκης. Ο Ιρλανδός άσος σκόραρε, είδε κάρτα και γενικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο come back των Κόκκινων Διαβόλων με τα γκολ των Γιορκ και Κόουλ για να πάει μετά η ομάδα στον τελικό με τον Κιν πάντως να είναι τιμωρημένος για το ματς αυτό.

Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις επιστρέφουν! 90' αγώνα, αμέτρητες διαφορετικές επιλογές. |+21

Άγιαξ - Τότεναμ 2-3 (2018/19): Οι Ολλανδοί έδειχναν να κάνουν μία τρομερή χρονιά και να είναι σε απόλυτη θέση ισχύος. Ωστόσο οι Άγγλοι κατάφεραν να πετύχουν ένα μεγάλο και ιστορικό come back στον θεσμό. Το πρώτο ματς στο Λονδίνο είχε λήξει 1-0 υπέρ του Άγιαξ. Όμως και στη ρεβάνς τα πράγματα δεν ήταν καλά για τους Άγγλους που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Το τέρμα του Ζίγιεχ στο 35' έδειχνε πως ο Άγιαξ πλησίασε περισσότερο από ποτέ στον τελικό. Όμως η Τότεναμ χάρις στο χατ τρικ του εξαιρετικού στο ματς Μόουρα γύρισε το παιχνίδι και πήγε στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στο Champions League. Τα "Σπιρούνια" πέρασαν στην διαφορά των γκολ με το 2-3 να γίνεται στο 96'.


Ντόρτμουντ - Μάλαγα 3-2 (2012/13): Σε εκείνο το ματς με δύο γκολ στις καθυστερήσεις η Ντόρτμουντ κατάφερε να κάνει ιστορική ανατροπή και να νικήσει 3-2 την Μάλαγα, παίρνοντας απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν δύο φορές με Χοακίν και Ελιζέου και ακόμη και το 2-2 που έγινε στο 91' από τον Ρόις τους έδινε την πρόκριση, αλλά στο 93' ο Φελίπε Σαντάνα - που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό - χάρισε την απίστευτη πρόκριση στους Γερμανούς. Ήταν η τέταρτη φορά που η Ντόρτμουντ πέρασε στους "4" της Ευρώπης, ενώ η Μάλαγα έχασε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη που το καταφέρνει στην παρθενική της συμμετοχή μετά τη Βιγιαρεάλ. Η Ντόρτμουντ ήδη είχε πίσω της δύσκολο όμιλο με Σίτι και Ρεάλ αλλά και αναμετρήσεις με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην φάση των "16". Οι Ισπανοί με τον Πελεγκρίνι είχαν εξαιρετικό... οπλοστάσιο με Καθόρλα, Τουλαλάν, Χοακίν, Ρόκε Σάντα Κρουζ και τον Ίσκο. Όμως το τέλος του αγώνα δεν τους άφησε ευχαριστημένους.


Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 4-2 (2004/05): Αυτά τα παιχνίδια ήταν η γέννηση μίας πολύ μεγάλης ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας. Τσέλσι εναντίον Μπαρτσελόνα και Μουρίνιο εναντίον... ποδοσφαίρου και τακτικών. Μετά την ήττα της Τσέλσι με 2-1 στο Καμπ Νόου στο πρώτο ματς όπου ο Ντρογκμπά είχε αποβληθεί ο Πορτογάλος τεχνικός κατηγόρησε την Μπάρτσα και τον ομόλογό του, Φρανκ Ράικαρντ, ότι πήγαν στο δωματιάκι του διαιτητή Φρισκ στο ημίχρονο και μίλησαν μαζί του. Επίσης ότι δέχθηκε πιέσεις από τους Καταλανούς και ως εκ τούτου απέβαλλε τον Ντρογκμπά. Ο Σουηδός ρέφερι μετά δέχθηκε απειλές για την ζωή του και αποχώρησε από το ποδόσφαιρο. Η Τσέλσι όμως στη ρεβάνς ήταν τρομερή. Προηγήθηκε με 3-0 με τους Γκούντιονσεν, Λάμπαρντ και Νταφ στο πρώτο 20λεπτο! Ο Ροναλντίνιο σκόραρε με πέναλτι για να μειώσει το σκορ, όμως το 2ο τέρμα του ήταν από τις πιο μαγικές στιγμές στο ποδόσφαιρο. Πήρε την μπάλα από τον Ινιέστα έκανε μία τρομερή προσποίηση και με ένα φοβερό τελείωμα με φάλτσο σκόραρε ξανά παρότι βρισκόταν έξω από την περιοχή. Η κεφαλιά του Τέρι ήταν εκείνη που έδωσε την πρόκριση στους Μπλε και λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Το Champions League ξεκινάει! Με υψηλές αποδόσεις και 2000+ ειδικά στοιχήματα! |+21


Τσέλσι - Λίβερπουλ 4-4 (2008/09): Ήταν μία εποχή όπου οι πολύ δυνατές αγγλικές μονομαχίες ήταν κάτι σύνηθες στην Ευρώπη, όμως αυτή η αναμέτρηση ήταν σίγουρα η καλύτερη. Η Τσέλσι είχε κερδίσει με 3-1 στο Άνφιλντ, όμως βρέθηκαν σε μεγάλο... κίνδυνο μετά το σκοράρισμα των Φάμπιο Αουρέλιο και Τσάμπι Αλόνσο, που έφεραν την... ισοπαλία στο σκορ των 2 αγώνων στο ημίχρονο. Οι Ντρογκμπά, Άλεξ και Λάμπαρντ έβαλαν μπροστά στο σκορ την Τσέλσι, όμως οι Λούκας και Κάιτ έφεραν πάλι τα πάνω κάτω για το 3-4. Όμως ο Λάμπαρντ ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα και έδωσε το... εισιτήριο στην ομάδα του για την συνέχεια και τον ημιτελικό με την


Μπαρτσελόνα. Σίτι - Τότεναμ 4-3 (2018/19): Όλα τα... λεφτά ήταν αυτός ο προημιτελικός του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ. Ένα ακόμα μεγάλο αγγλικό ματς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Τότεναμ είχε το προβάδισμα με 1-0 από το πρώτο ματς όμως έπεσε πάνω σε μία σούπερ Σίτι. Μία απίστευτη επιθετικά Σίτι στο στάδιο Etihad. Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μέχρι το 21ο λεπτό είχαν βάλει πέντε γκολ με την Σίτι να έχει προβάδισμα. Το γκολ του Αγουέρο μετά από σχεδόν μία ώρα αγώνα έκανε το 4-2. Ο Γιορέντε όμως με το τέρμα του έβαλε στην pole position (ξανά) την Τότεναμ. Ο Στέρλινγκ θα έβαζε γκολ στις καθυστερήσεις όμως το VAR το ακύρωσε και έκανε τον Γκουαρντιόλα να πέσει στα γόνατα από την στεναχώρια του αποκλεισμού.


Μπαρτσελόνα - Ίντερ 1-0 (2009/2010): "Οι παίκτες έφυγαν με αίματα από το γήπεδο", έλεγε με καμάρι και περηφάνεια ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ήταν η βραδιά που η Ίντερ γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Καμπ Νόου από την Μπαρτσελόνα, αλλά παρόλα αυτά πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης, καθώς κατάφερε και υπερασπίσθηκε το σκορ της νίκης της με 3-1 στο Μιλάνο. Η Ίντερ των 10 παικτών του Μουρίνιο κατάφερε να κρατήσει μόνο στο ένα γκολ την Μπάρτσα και να πάρει μία μεγάλη πρόκριση την χρονιά που έκανε τρεμπλ. Ο Μότα ήταν εκείνος που είχε αποβληθεί επειδή έπιασε από τον λαιμό τον Μπουσκέτς. Ωστόσο βοήθησε και η υπερβολική αντίδραση του Μπουσκέτς. Ο Πικέ ήταν ο σκόρερ όμως το 1-0 δεν ήταν αρκετό. Ο Μουρίνιο έκανε σπριντ πανηγυρισμού στο τέλος του ματς και σταμάτησε μόλις άνοιξαν τα μπεκ του νερού για το γήπεδο...

Εδώ ποντάρεις με υψηλές αποδόσεις στους ομίλους του Champions League. |21+​

 

Τελευταία Νέα