Είναι πολλά τα 80 εκατ. λίρες για τον Μαγκουάιρ;

Gazzetta team
Είναι πολλά τα 80 εκατ. λίρες για τον Μαγκουάιρ;

bet365

Η Λέστερ έριξε... άκυρο στη Γιουνάιτεντ για τον Χάρι Μαγκουάιρ ζητώντας 80 εκατ. λίρες. Είναι πολλά τα λεφτά ή έχει τις προοπτικές να ξεπεράσει τον Φαν Ντάικ;

Απίθανο! Η Λέστερ απέρριψε τα 70 εκατ. λίρες της Γιουνάιτεντ για τον Χάρι Μαγκουάιρ! Ναι, οι «Αλεπούδες» θεωρούν πως οι ποδοσφαιρικές του μετοχές είναι στα ύψη και το ποσό που μπορεί να μπει στα ταμεία είναι μεγαλύτερο. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι κι αυτή στο «κόλπο» και δεν αποκλείεται να δώσει... 80 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Αν τελικώς συμβεί αυτό η Λέστερ θα δει τον διεθνή αμυντικό της να φεύγει για ένα ποσό 5 εκατ. ευρώ πιο πάνω από τον Φαν Ντάικ το 2018.

Οι «Αλεπούδες» είναι αναγκασμένες να λειτουργήσουν σε μία αγορά που αλλάζει διαρκώς και πολλές φορές λειτουργεί χωρίς... λογική και με λάθος τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γιατί θέλουν να κρατήσουν τον Μαγκουάιρ, αλλά το να ζητούν 80 εκατ. λίρες είναι λιγάκι... εξωφρενικό.

Στην ουσία όμως ο διεθνής στόπερ έχει μόνο τρία χρόνια στην Premier και καθόλου παρουσία στο Champions League. Επίσης, δεν έχει κατακτήσεις μεγάλων τροπαίων στο ενεργητικό του. Από το βιογραφικό του απουσιάζουν οι μεγάλες παραστάσεις σε συλλογικό επίπεδο, και μόνο οι εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Ρωσίας τον έκαναν πιο έμπειρο!

Η Γιουνάιτεντ είχε κάκιστη εικόνα στα μετόπισθεν την περασμένη σεζόν και επιθυμεί διακαώς δυο ποιοτικούς στόπερ στην ομάδα. Παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο ακόμα και να κλείσει τον Μαγκουάιρ πως θα λύσει το πρόβλημά της.


Οι πρωταθλητές έχασαν τον εμβληματικό αρχηγό τους, Βινσέντ Κομπανί, ο οποίος έγινε παίκτης - προπονητής στην Άντερλεχτ. Τη δεδομένη στιγμή πάντως, ο Μαγκουάιρ δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικού αμυντικού και κυρίως την εμπειρία να καλύψει το κενό του Κομπανί, κάτι που θα περιμένει κανείς εάν είναι να δώσει 80 εκατ.


Ο 26χρονος είναι δυνατός στον αέρα και ένας στόπερ που παραδοσιακά κερδίζει πολλές "μονομαχίες" του με αντιπάλους. Ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, από την άλλη δεν θέλει οι αμυντικοί του να αμύνονται μόνο. Πρέπει να είναι ικανοί να μεταφέρουν τη μπάλα και να μην κάνουν πολλά λάθη έχοντάς τη στα πόδια τους. Ο Μαγκουάιρ είχε πέρσι 85% επιτυχημένες πάσες. Ένα ποσοστό που δεν είναι τόσο καλό όσο των παικτών της Σίτι. Ο διεθνής αμυντικός δεν είναι τόσο αποδοτικός με τη μπάλα στα πόδια και στο να τη μεταφέρει ή να την περνάει σωστά προς το κέντρο. Επίσης είναι στόπερ που παίρνει αρκετές κάρτες.


Αν η Σίτι ή η Γιουνάιτεντ έκλειναν τον Μαγκουάιρ με 60 εκατ. τότε ίσως να ήταν μία καλή συμφωνία. Βέβαια, ο παίκτης δεν δείχνει να έχει εμμονή στο να πάρει μεταγραφή και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Λέστερ να ζητά όσα παραπάνω χρήματα γίνεται.


Ωστόσο, ποιος θα ξεχάσει την περσινή σεζόν της Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν μία «φτωχή" και κακή σεζόν χωρίς τρόπαια και με προβληματική άμυνα. Δέχθηκαν 54 γκολ, τον αρνητικότερο συντελεστή τους στην εποχή της Premier League. Ο Μαγκουάιρ είχε πέρυσι 151 μονομαχίες στον αέρα, εκ των οποίων κέρδισε τις 118. Είχε ποσοστό 78% και ήταν πρώτος στην κατηγορία. Ο Μαγκουάιρ μπορεί να αποδειχθεί ο Φαν Ντάικ της Γιουνάιτεντ; Πάντως, ο Κλοπ είχε τον τρόπο, το υλικό για να «χτίσει» πάνω του. Ο Σόλσκιερ;

 

Τελευταία Νέα