Άστον Βίλα – Ντέρμπι Κάουντι: Ο τελικός των δεκάδων εκατομμυρίων! (pics & vids)

Gazzetta team
Άστον Βίλα – Ντέρμπι Κάουντι: Ο τελικός των δεκάδων εκατομμυρίων! (pics & vids)

bet365

Αστον Βίλα vs Ντέρμπι Κάουντι στη μάχη για την Premier League! Ένα ραντεβού και ο νικητής καρπώνεται και τα δεκάδες εκατομμύρια που στρώνονται στα πόδια του!

Πέρσι, ήταν η Φούλαμ και ο Μίτροβιτς που της στέρησαν την ευκαιρία ανόδου! Η Αστον Βίλα για 2η διαδοχική χρονιά έκανε πορεία στον τελικό και θέλει να γυρίσει στην Premier για πρώτη φορά από το 2016. Η Ντέρμπι είναι εκτός Premier League από τη σεζόν 2007-2008. Ο τελευταίος της τελικός πλέι οφ ήταν στην ήττα τους από την ΚΠΡ το 2014.

«Για μένα ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς είναι πως στα τελευταία 15 με 16 παιχνίδια μας είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε μόνο για να κερδίσουμε. Έχουμε κάνει μία τεράστια προσπάθεια και ένα φοβερό σερί. Οι παίκτες μας έγιναν οι πρώτοι που κέρδισαν 10 τόσο σημαντικά ματς και είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια εντός είχαμε έξι ή επτά sold outs και αυτό δείχνει την στήριξη του κόσμου. Τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Έχουν μία χημεία με τους παίκτες. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θεωρώ πως υπάρχει και η σωστή προσέγγιση. Είμαστε ήρεμοι και το περιμένουμε πως και πως αυτό το ματς» τόνισε ο τεχνικός της Άστον Βίλα Ντιν Σμιθ. «Θέλω να πω ότι είχαμε μία καλή χρονιά. Θέλω να αναφερθώ στην ομάδα και την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και όχι στο ματς της Δευτέρας» κατέληξε ο κόουτς, Ντέρμπι Κάουντι, Φρανκ Λάμπαρντ.

Τι λένε οι αριθμοί του τελικού για την Premier League

Η Άστον Βίλα έχει κερδίσει έξι από τα τελευταία της εννέα ματς με τη Ντέρμπι, όλα σε επίπεδο πρωταθλήματος. Έχασε μόνο ένα, το 2-0 (σ.σ. ήττα τον Δεκέμβριο του 2017). Αυτό είναι το έκτο ματς τελικού πλέι οφ με ομάδες που έχουν τερματίσει σε 5η και 6η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία. Είναι το πρώτο από το 2005, όπου η Γουέστ Χαμ είχε κερδίσει 1-0 την Πρέστον.

Η Άστον Βίλα είναι η πρώτη ομάδα που έχει φτάσει σε back to back τελικούς των πλέι οφ μετά την Γουέστ Χαμ το 2004 και το 2005 (σ.σ. η Γουέστ Χαμ είχε κερδίσει το 2005). Η τελευταία ομάδα που είχε χάσει συνεχόμενα ματς τελικών πλέι οφ σε αυτό το επίπεδο ήταν η Λέστερ το 1992 και το 1993.

Η Άστον Βίλα έχει χάσει πέντε από τα τελευταία της έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις παίζοντας στο Γούμπλεϊ. Η μόνη της νίκη ήταν τον Απρίλιο του 2015 με την Λίβερπουλ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με γκολ του Κριστιάν Μπεντέκε και του Ντελφ για το 2-1. Μόνο οι Μίντλεσμπρο, Νιουκάστλ και Σάντερλαντ και η Σουίντον έχουν χάσει τρία ματς σερί στο Γούμπλεϊ χωρίς να σκοράρουν. Η Άστον Βίλα έχει χάσει 4-0 από Άρσεναλ και 1-0 από Φούλαμ στα τελευταία της δύο ματς εκεί. Η ομάδα που τερμάτιζε έκτη στην Championship έχει πάρει άνοδο από τα πλέι οφ μία από τις τελευταίες 13 σεζόν με την Μπλάκπουλ να νικά την Κάρντιφ στον τελικό του 2010.

Αν η Ντέρμπι πάρει την άνοδο θα είναι η πιο μικρή συγκομιδή βαθμών ομάδας (74 β.) που πήρε την άνοδο μετά τους 72 της Κρίσταλ Πάλας το 2012-2013.

Βγάζοντας τον τελικό χωρίς γκολ του 2017 με Χάντερσφιλντ και Ρέντινγκ, σε 14 από τις 15 περιπτώσεις η ομάδα που σκοράρει πρώτη σε τελικό πλέι οφ πήρε τη νίκη και την πρόκριση με την εξαίρεση της Κάρντιφ με την Μπλάκπουλ και την ήττα της 3-2 το 2010.

Τα κλειδιά του τελικού: Γκρίλις εναντίον Μάουντ

Οι Γκρίλις κα Μάουντ είναι παίκτες - βαρόμετρα για μία τέτοια αναμέτρηση. Οι Βίλα και Ντέρμπι όταν δεν τους είχαν στην διάθεσή τους λόγω τραυματισμών είχαν προβλήματα όμως με την επάνοδό τους βελτιώθηκαν θεαματικά. Ο Γκρίλις της Άστον Βίλα έχει φέτος 6 γκολ και 8 ασίστ. Είχε 2 ασίστ στη νίκη της ομάδας του στο πρώτο ματς των πλέι οφ με την Γουέστ Μπρόμιτς και γενικά έπαιξε κομβικό ρόλο στα παιχνίδια αυτά. Ο Μέισον Μάουντ της Ντέρμπι έχει 11 γκολ και 6 ασίστ φέτος και είχε 1 γκολ στο 2-4, το 2ο ματς των πλέι οφ με την Λιντς.

Για τον κόσμο της Ντέρμπι Κάουντι μία τέτοια νίκη και άνοδο σημαίνει πολλά. Άλλαξε πολλούς προπονητές και όχι μόνο για να φτάσει στο σήμερα.

Το ματς των 170 εκατομμυρίων!

Σύμφωνα με την Deloitte οι νικητές θα καρπωθούν το ποσό των 170 εκατ. λιρών ως επιπρόσθετα έσοδα τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό το ποσό είναι συνδυασμός των εσόδων παίζοντας στην Premier League τη νέα χρονιά, που θα είναι τουλάχιστον 95 εκατ. και πληρωμές περίπου στα 75 εκατ. για τις δύο επόμενες σεζόν, εάν υποβιβαστούν την αμέσως επόμενη χρονιά. Αν μείνουν για τον επόμενο χρόνο στην Premier League τα 170 θα γίνουν μίνιμουμ 300 εκατ.λίρες. Θα είναι περίπου 200 εκατ. από τα δυο χρόνια στην Premier League συν 100 εκατ. από τις άλλες επιπρόσθετες πληρωμές. Η ομάδα που θα μείνει παραπάνω από μία χρονιά θα πάρει κι άλλα χρήματα...

 

Τελευταία Νέα