Serie A: Ολα τα σενάρια για την έξοδο στο Champions League

Gazzetta team
Serie A: Ολα τα σενάρια για την έξοδο στο Champions League

bet365

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του ιταλικού πρωταθλήματος και η μάχη για τα εισιτήρια της κορυφαίας διοργάνωσης έχει κορυφωθεί.

Με τις Γιουβέντους και Νάπολι να έχουν καθαρίσει εδώ και πολύ καιρό και μαθηματικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες που θα τις ακολουθήσουν στο Champions League της επόμενης σεζόν. Οι... ενδιαφερόμενοι ήταν και έξι κάποια στιγμή, αλλά οι Τορίνο και Λάτσιο έχασαν σημαντικούς βαθμούς τις τελευταίες εβδομάδες, με συνέπεια να τεθούν νοκ-άουτ και να στοχεύουν σε ένα εισιτήριο για το Europa League. Ετσι, για τα αστέρια, έμειναν να κυνηγάνε τις δύο θέσεις τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα οι Ιντερ, Αταλάντα, Μίλαν και Ρόμα. Τέσσερις ομάδες, δύο αγωνιστικές, πολλά τα σενάρια για τριπλές ή και τετραπλές ισοβαθμίες, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι γίνεται στην κάθε περίπτωση...

Αυτή που δείχνει να είναι η πιο σίγουρη, είναι η Ιντερ. Οι Νερατζούρι έχουν 63 βαθμούς, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν 66 με την εντός έδρας νίκη επί της Κιέβο και στη συνέχεια αντιμετωπίζουν τη Νάπολι εκτός έδρας και την Εμπολι εντός. Οι Μιλανέζοι ξέρουν ότι αν πάρουν έξι βαθμούς σε αυτά τα τρία ματς θα πάνε στους 69 βαθμούς και θα είναι σίγουροι για την έξοδο τους στο Champions League. Κιέβο και Εμπολι, επομένως, είναι οι δύο αγώνες που έχουν σημειώσει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του, αν και οι Τοσκανοί είναι ακόμη στη μάχη της παραμονής, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι στο Meazza. Είναι, όμως, παντελώς αδιάφορη η Νάπολι... Οπως και να έχει, η Ιντερ έχει υπέρ της την ισοβαθμία με την Μίλαν (δύο νίκες), είναι στα ίδια με την Ρόμα αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων συνολικά ενώ υστερεί σε ισοβαθμία με την Αταλάντα (ισοπαλία και ήττα).

Οι Μπεργκαμάσκι, από την πλευρά τους, είναι η ομάδα -μετά την Ιντερ- που έχει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή, υπό την έννοια πως κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Οι Μπεργκαμάσκι είναι στην 4άδα έχοντας 65 βαθμούς και έχουν μπροστά τους τις Γιουβέντους (εκτός έδρας) και Σασουόλο (εντός). Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι χρειάζεται τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς για να είναι σίγουρη για την έξοδο της στο Champions League χωρίς να περιμένει να δει τι γίνεται στις ισοβαθμίες. Αν πάει σε αυτές, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Υπερτερεί έναντι της Ιντερ (νίκη και ισοπαλία), υστερεί έναντι της Μίλαν (ισοπαλία και ήττα), είναι στα ίδια με τη Ρόμα (δύο ισοπαλίες με 3-3 αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων συνολικά η Αταλάντα).

Η ομάδα που περιμένει μία ήττα της Αταλάντα είναι η Μίλαν, η οποία ακολουθεί με 62 βαθμούς. Οι Ροσονέρι έμοιαζαν με φαβορί για την 4η θέση μέχρι και πριν λίγες αγωνιστικές αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν άφησαν βαθμούς, με συνέπεια τώρα να εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των άλλων. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έχει να παίξει με Φροζινόνε (εντός) και Σπαλ (εκτός), με τους έξι βαθμούς να αποτελούν μονόδρομο και από εκεί και πέρα θα περιμένει κάποιο δώρο. Η Μίλαν υπερτερεί σε ισοβαθμία με τις Αταλάντα (νίκη και ισοπαλία) και Ρόμα (νίκη και ισοπαλία), αλλά υστερεί κόντρα στην Ιντερ (δύο ήττες).

Τέλος, η Ρόμα που ανέβηκε κι αυτή στους 62 βαθμούς (όσους και η Μίλαν) μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους, είναι υποχρεωμένη να πάρει έξι βαθμούς κόντρα σε Σασουόλο (εκτός) και Πάρμα (εντός), περιμένοντας μετά, όπως είπε και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, να σταθεί αυτή τη φορά στο πλευρό τους η τύχη. Να χάσουν, δηλαδή, βαθμοί οι άλλοι, με τους Τζαλορόσι να μην είναι πάντως και τόσο δυνατοί στις ισοβαθμίες, αφού υστερούν έναντι της Μίλαν (ισοπαλία και ήττα και είναι στα ίδια με Ιντερ (καλύτερη διαφορά τερμάτων οι Νερατζούρι όμως) και Αταλάντα (καλύτερη διαφορά τερμάτων οι Μπεργκαμάσκι).

Με το ενδεχόμενο ισοβαθμίας επομένως, ακόμη και τεσσάρων ομάδων, να είναι πιθανό, ας δούμε, όπως τα υπολόγισε η Gazzetta dello Sport, τι ισχύει σε κάθε περίπτωση...

Ισοβαθμία Ιντερ-Αταλάντα-Μίλαν-Ρόμα: Στο Champions League οι Ιντερ και Μίλαν.
Ισοβαθμία Ιντερ-Αταλάντα-Ρόμα: Στο Champions League οι Αταλάντα και Ρόμα.
Ισοβαθμία Ιντερ-Αταλάντα-Μίλαν: Στο Champions League οι Ιντερ και Αταλάντα.
Ισοβαθμία Ιντερ-Ρόμα-Μίλαν: Στο Champions League οι Ιντερ και Μίλαν.
Ισοβαθμία Αταλάντα-Μίλαν-Ρόμα: Στο Champions League η Μίλαν.

 

Τελευταία Νέα