Η Γιουνάιτεντ ψάχνει ποιότητα και όχι... ηρωικές φιγούρες!

Η Γιουνάιτεντ ψάχνει ποιότητα και όχι... ηρωικές φιγούρες!

Η Γιουνάιτεντ ψάχνει ποιότητα και όχι... ηρωικές φιγούρες!

bet365

Στον... εφιάλτη που έζησε ο Τζόουνς από τον Μέσι αποτυπώνεται η φετινή πορεία της Γιουνάιτεντ. Θέληση, πάθος, αλλά όχι ποιότητα για να καλύψει την τεράστια διαφορά με τους... ανταγωνιστές!

Το ημίχρονο στη Βαρκελώνη ολοκληρώνεται με κάτι... αστείο για τους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ και εφιαλτικό για τον Φιλ Τζόουνς. O Λιονέλ Μέσι σε μια κούρσα από το κέντρο πέρασε τρεις (!) φορές τον αμυντικό της Μάντσεστερ, αλλά στη συνέχεια η τύχη ήταν με τους Κόκκινους. Ο Αργεντίνος ήταν σε τρελά κέφια και όταν οι... εκδικητικές του τάσεις έμπαιναν στο μυαλό του ταλαιπωρούσε αρκετά Σμόλινγκ και Τζόουνς. Στη φάση του 45' το Καμπ Νόου έβγαλε έναν βρυχηθμό, με τον 27χρονο παίκτη ανήμπορο να αντιδράσει και απλά να παρακολουθεί τον Μέσι! Η Μάντσεστερ βρισκόταν πίσω στο ημίχρονο με 2-0 και σε ένα 45λεπτο είχε χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης, ενώ κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της αντιπάλου, ήταν απλά μάταιη. Φαινόταν σε κάθε κίνηση μέσα στο γήπεδο, πως η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια.

Μέσι: «Δείξαμε ποιοι είμαστε» (vid)

Ήταν αυτή η νύχτα. Σε ένα θορυβώδες, δροσερό Καμπ Νόου, η δυσκολότερη αποστολή του Σόλσκιερ ολοκληρωνόταν άσχημα και δε θύμιζε σε τίποτα τις μαγικές στιγμές πριν 20 χρόνια! Ο Νορβηγός λίγες εβδομάδες μετά το νέο του συμβόλαιο διαπίστωνε πως η ομάδα του δεν μπορούσε να καλύψει την απόσταση από τους Καταλανούς. Η καλή θέληση ορισμένων παικτών ήταν το μοναδικό που μπορούσε να κρατήσει ο Νορβηγός από το ματς της Τρίτης. Φτάνει όμως αυτό για τη μεγάλη επιστροφή της Γιουνάιτεντ στην Elite; Είναι αρκετό για να παρουσιάσει κάποια από τα σημάδια όπως αυτά της εποχής του Σερ Αλεξ;

Η εικόνα του Μέσι να… ταλαιπωρεί τον Σμόλινγκ και τον Τζόουνς, αλλά κι αυτή του Γιανγκ να δείχνει πως αυτό το επίπεδο είναι κάτι μακρινό γι αυτόν έμειναν στο μυαλό των φίλων της Μάντσεστερ που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη! Βέβαια, πριν λίγους μήνες ούτε που θα μπορούσαν να διανοηθούν πως μέσα Απριλίου θα έκαναν ευρωπαϊκό ταξίδι. Αν η Γιουνάιτεντ θέλει να ξαναμπεί σφήνα στους μεγάλους πρέπει να κατανοήσει πως η θέληση και τα ηρωικά μαρκαρίσματα δεν αποτελούν προτεραιότητα. Πριν κάποια χρόνια το δίδυμο Σμόλινγκ – Τζόουνς είχε θετικό πρόσημο, αλλά για πλέον στη μετά- Φέργκιουσον εποχή αποτελεί μια… θλιβερή εικόνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζόουνς gazzetta γιουνάιτεντ


Όπως τονίζουν και οι Βρετανοί για τον Τζόουνς «Είναι σαν ένα κειμήλιο που παραδόθηκε από προπονητή σε προπονητή, μα κανείς δεν μπορεί να το ξεφορτωθεί». Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει είναι πως πρόκειται για έναν επιβλητικό αμυντικό, σίγουρο για τις αποφάσεις του, ισχυρό, αλλά στην πραγματικότητα είναι παγιδευμένος στον πανικό του και πολλές φορές βγαίνει εκτός ελέγχου. Ηρωική φυσιογνωμία με τον επίδεσμο στο κεφάλι, αλλά έπειτα από 45 λεπτά καταλάβαινε κανείς από τους αναστεναγμούς των φίλων της ομάδας τι εφιάλτη ζει μέσα στο γήπεδο! Είναι μόνο η άμυνα που προκαλεί θλίψη; Ο αναποτελεσματικός Λουκάκου, ο «λίγος» Φρεντ και η… μαύρη τρύπα που είναι ο Αλέξις Σάντσες δεν μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο το σύλλογο, αντίθετα, τον κρατούν στη μετριότητα. Μήπως η Γιουνάιτεντ μετατράπηκε σε μια ομάδα που βρίσκουμε στην κινεζική Λίγκα, εκεί όπου ψάχνουν να βρουν στέγη ακριβοπληρωμένα αστέρια που έλαμψαν για λίγο; Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο Γούντουορντ πρέπει να πείσει πως η Μάντσεστερ είναι ομάδα με όραμα!

O Guardian προχωρά ένα βήμα παραπάνω και... διώχνει από το ρόστερ της Μάντσεστερ δέκα παίκτες!!!


Ασλεϊ Γιανγκ: Ο Γιανγκ πατάει τα 34 τον Ιούλιο και πάει... αρκετός καιρός από τότε που έκανε καλές εμφανίσεις. Κόντρα στη Μπαρτσελόνα ήταν απλά... εκτός γηπέδου!


Αντόνιο Βαλέντσια: Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και για τον παίκτη από το Εκουαδόρ δεν υπάρχει καμία σκέψη παραμονής. Αλλωστε, τραυματισμοί και ηλικία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα.


Κρις Σμόλινγκ: Ο αδύναμος κρίκος της άμυνας, αργός στις επιστροφές, εύκολα λάθη, το ακριβώς αντίθετο από τον Φαν Ντάικ.


Μάρκος Ρόχο: Δεν πείθει... Δεν παίρνει ποτέ τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Σόλσκιερ.


Ματέο Νταρμιάν: Αγωνίζεται ακόμα στη Γιουνάιτεντ; Ο Ιταλός δεν μπορεί να παίξει στο επίπεδο της Μάντσεστερ και θεωρείται σίγουρη η αποχώρηση.


Νεμάνια Μάτιτς: Βαρύς πλέον για τον άξονα της Γιουνάιτεντ, χαλάει το ρυθμό της ομάδας.


Αντερ Ερέρα: Μπορεί να αποκτήσει το ρόλο του Φερναντίνιο; Οχι...


Χουάν Μάτα: Ο 30χρονος μέσος είχε τις καλές του ημέρες... Ωστόσο, είναι πολύ αργός και σπάνια επηρεάζει έναν αγώνα το τελευταίο διάστημα.


Αντρέας Περέιρα: Ο 23χρονος είναι ταλαντούχος, αλλά δεν μπορεί ακόμα να αποφύγει τα λάθη, κάτι που σχολιάζεται αρνητικά στο Ολντ Τράφορντ.


Αλέξις Σάντσες: Κοστίζει 35 εκατ. λίρες, αλλά οι καλές του εμφανίσεις μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού!

 

Τελευταία Νέα