Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Στα ίσα... 95-95 και ξανά οι δυο τους

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Στα ίσα... 95-95 και ξανά οι δυο τους

bet365

Σαββατόβραδο ξανά με Clasico και όποιος νικήσει θα πάρει ιστορικό προβάδισμα, με την Μπάρτσα να το κυνηγάει 87 χρόνια και τη Ρεάλ να μαζεύει τριάρες και εξάρες την τελευταία 10ετία.

Ο Λουίς Σουάρες μόλις είχε μιμηθεί τον Αντον Πανένκα και υπέγραφε το 0-3. Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επικρατούσε άκρα του tάφου σιωπή, καθώς άπαντες φοβήθηκαν τα χειρότερα, έχοντας κατά νου πρόσφατες συντριβές εντός και εκτός του δικού τους παλατιού. Μέσα στην ησυχία ακούστηκε έντονα μία φωνή. «Αντε, πάμε να μας βάλουν έξι», φώναζε νευριασμένος και προφανώς ειρωνικά στους συμπαίκτες του ο Σέρχιο Ράμος. Τελικά αυτό δεν συνέβη. Ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κόπα ντελ Ρέι έμεινε σε εκείνο το -ούτως ή άλλως- βαρύ για τους γηπεδούχους σκορ, που είδαν τη μισητή αντίπαλο να γράφει ιστορία με τον έκτο διαδοχικό τελικό στον θεσμό.

Μόνο που το θέμα δεν ήταν πλέον αυτό, ο αποκλεισμός δηλαδή, αλλά ο φόβος που έχει δημιουργηθεί εύλογα σε ολη την οικογένεια της Βασίλισσας. Εκείνη η ήττα δεν ήταν μία οποιαδήποτε ήττα, αλλά η 95η σε μεταξύ τους ντέρμπι. Αυτό σήμαινε ότι πλέον το Clasico ήρθε στην απόλυτη ισορροπία με 95 νίκες για την κάθε μία και 51 ισοπαλίες. Καθώς λοιπόν το Σάββατο το βράδυ (21:45) έχουν ανανεωμένο το ραντεβού τους για τη La Liga, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα πάρει κεφάλι στις επιτυχίες.

Χρειάστηκε να περάσουν 87 χρόνια ώστε η Μπαρτσελόνα να ελπίζει ότι θα προσπεράσει σε νίκες τη Ρεάλ. Για περίπου εννέα δεκαετίες οι Μαδριλένοι είχαν το πάνω χέρι και ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά, που κανείς δεν θα μπορούσε 16 χρόνια πριν να φανταστεί αυτή την εξέλιξη υπέρ των Μπλαουγκράνα. Ενδεικτικό είναι ότι τότε, το 2003, η Μπάρτσα είχε πάρει μόλις 13 χαρές σε 74 επισκέψεις σε όλες τις διοργανώσεις στο άντρο της αντιπάλου της. Από τότε έχει καταφέρει να πάρει ένα λιγότερο διπλό απ' ό,τι σε όλο τον πρότερο βίο της.

Συγκεκριμένα μετράει 12 νίκες σε 24 εκεί αγώνες, αλλά την τελευταία 10ετία έχει γίνει το απόλυτο αφεντικό, έχοντας 10 νίκες. Μάλιστα, ορισμένες εξ αυτών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, όπως το 2-6 του 2009, το 0-4 του 2015, το 2-3 με το γκολ του Μέσι στο τελευταίο λεπτό ή το 0-3 της περασμένης σεζόν. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα θεωρείται και πάλι φαβορί να αλώσει το «Μπερναμπέου» και να πάρει κεφάλι στις μεταξύ τους νίκες για πρώτη φορά από το πολύ μακρινό 1932.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι Μπλαουγκράνα δεν καίγονται για το τρίποντο βαθμολογικά. Εάν το πάρουν βέβαια, θα βρεθούν στο +12 και θα κλειδώσουν τον τίτλο. Τους αρκεί σε πρώτη φάση να μην ηττηθούν και δουν τη διαφορά να μειώνεται στο +6. Ολα μοιάζουν ιδανικά στο δικό τους στρατόπεδο κι ας μην έπαιξαν ωραία μπάλα την Τετάρτη, κλέβοντας το ντέρμπι με τύχη και κυνικό τρόπο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Σάββατο βρίσκεται στα ενδότερα της προβληματικής Ρεάλ. Στις 27 Φεβρουαρίου έμεινε εκτός Κυπέλλου, στις 2 Μαρτίου παίζει την τελευταία ελπίδα της στη La Liga, ενώ τρεις μέρες αργότερα υποδέχεται τον Αγιαξ στο Champions League,με την εικόνα της να μην σε πείθει ότι έχει περάσει σίγουρα...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος