Σάρι: Δοκιμάζοντας την υπομονή του Αμπράμοβιτς...

Σάρι: Δοκιμάζοντας την υπομονή του Αμπράμοβιτς...

Κώστας Ζάλιαρης
Σάρι: Δοκιμάζοντας την υπομονή του Αμπράμοβιτς...

bet365

Ο Μαουρίτσιο Σάρι ακροβατεί σε ένα σχοινί που μόνο καλά τεντωμένο δεν είναι πλέον έπειτα και από την εικόνα που παρουσίασε η Τσέλσι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο. Γυρίζει και ο κόσμος την πλάτη του, ακατανόητες επιλογές από τον Ιταλό κόουτς που δεν συμβιβάζεται με το... κουσούρι του Αμπράμοβιτς. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Οι «μπλε» του Λονδίνου, αποκλείστηκαν με κάτω τα χέρια από τους «κόκκινους διαβόλους» το βράδυ της Δευτέρας στους «16» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και αυτό που έδειξε η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν τέτοια έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης μετά το βαρύτατο 6-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα και τη μη πειστική νίκη (2-1) επί της Μάλμε στους «32» του Europa League, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Η Τσέλσι, στα τελευταία 3 ματς επί αγγλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα σε τέσσερα ημίχρονα (το δεύτερο απέναντι στη Μπόρνμουθ, τα δυο κόντρα στους «πολίτες» και το πρώτο της αναμέτρησης με τη Γιουνάιτεντ) δέχθηκαν 12 γκολ, στα οποία δεν υπήρξε ούτε μια απάντηση!

Η ομάδα του Σάρι φανερώνει εικόνα που την καθιστά κατώτερη των περιστάσεων και αρκετά επίπεδα πιο κάτω από κλαμπ όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δυο του Μάντσεστερ, με δεδομένο πως η Σίτι διεκδικεί τον τίτλο και το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει αναγεννηθεί σε τρομερό βαθμό, αποτελώντας πλέον φαβορί για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα με τρομερό σερί και βαθμολογική αναρρίχηση.

Ο κόσμος των «μπλε» απογοητεύτηκε και εξοργίστηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» βλέποντας ουσιαστικά μονάχα τους Αζάρ και Νταβίντ Λουίζ να παλεύουν μήπως και σώσουν κάτι από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Οι δυο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές φάνηκε να είναι οι μοναδικοί που προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω για να μη... βουλιάξει παντελώς το καράβι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Βραζιλιάνο στόπερ να είναι υπέρμαχος του Σάρι και τον Βέλγο αστέρα να έχει τονίσει πως τον ευνοεί ο τρόπος παιχνιδιού του Ιταλού και ο σχηματισμός της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί κι έπειτα, ο Μάρκος Αλόνσο ήταν κάκιστος (μόλις λίγες μέρες έπειτα από τις φήμες που τον θέλουν να έχουν ακούσει από τον Σάρι πως θα έπρεπε να τα παρατήσει και ότι δεν κάνει για ποδόσφαιρο), ο Ρούντιγκερ δεν ξέφυγε από τη γενικότερη μετριότατη έως κακή εικόνα του στη μέχρι στιγμής θητεία του στην Τσέλσι, ο Ζορζίνιο εξαφανίστηκε παντελώς, ο Καντέ είχε άσκοπα και ανούσια τρεξίματα, ο Κόβασιτς δεν μπήκε στο κλίμα του ματς, ο Ιγουαΐν δεν είχε βοήθειες για να φτιάξει επικίνδυνες φάσεις και ο Πέδρο δεν βρήκε τα καλά του πατήματα ό,τι κι αν δοκίμαζε και όσες φορές κι αν άλλαξε πλευρές με τον Αζάρ.

Το «Στάμφορντ Μπριτζ» αποδοκίμασε έντονα στην ανάπαυλα του ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο σφύριγμα της λήξης τα γιουχαΐσματα έγιναν ακόμα πιο έντονα, ενώ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ακούστηκαν τα συνθήματα «f#ck Sarriball» και «you don't know what you're doing...».

Πέρα από τη γενικότερη βαρετή και ανίκανη ν' αλλάξει κάτι στο ματς, εικόνα της Τσέλσι στο γήπεδο, το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά ο Σάρι επέλεξε ν' αντικαταστήσει τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα με τον Τζαπακόστα, προκάλεσε... έκρηξη στον κόσμο. Από τη μια, το μοναδικό κίνητρο του Ιταλού κόουτς ήταν να προστατεύσει τον αρχηγό ενόψει των επόμενων αγώνων έχοντας αντιληφθεί ότι η υπόθεση πρόκριση είναι πλέον τελειωμένη, αλλά έδειξε πως... κούνησε λευκή πετσέτα. Και αυτό είναι αδιανόητο για μια ομάδα του επιπέδου και της δυναμικής της Τσέλσι, αν θέλει να λέει ότι διεκδικεί τίτλους και παλεύει μέχρι τέλους σε κάθε παιχνίδι. Την ίδια στιγμή, υπήρχαν στον πάγκο οι Χάντσον – Οντόι και Ολιβιέ Ζιρού που δεν χρησιμοποιήθηκαν, με τον μοναδικό που μπήκε για να φρεσκάρει την επίθεση να είναι ο Γουίλιαν αντί του Πέδρο λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Ειδικά η περίπτωση του νεαρού Άγγλου επιθετικού, για τον οποίο η Μπάγερν Μονάχου έκανε τέσσερις προτάσεις και παρ' όλα αυτά ο Σάρι επέλεξε να επενδύσει πάνω του, είναι ακατανότητο που δεν παίρνει ευκαιρίες μέσα στο νέο έτος...

Ο προπονητής της Τσέλσι δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα του και δεν αντιλαμβάνεται και το κλίμα που επικρατεί πλέον γύρω του. Αυτό που είχε να πει μετά το ματς με τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν πως «δεν ανησυχώ για τον κόσμο, μόνο για τ' αποτελέσματά μας», ενώ, το γεγονός πως έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν υπάρχει κανένα Plan B και συνεχίζει να εφαρμόζει το πρωταρχικό πλάνο που είχε θεσπίσει και πάνω στο οποίο ήθελε να φτιάξει τη δική του Τσέλσι, τον έχουν σπρώξει κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Ο βρετανικός Τύπος ασχολείται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις πιθανές σκέψεις του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος λόγω και των δικών του θεμάτων που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο, απέχει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» τη φετινή σεζόν, όμως, δε φημίζεται για την υπομονή του. Ούτε κι αυτό δείχνει ν' αγχώνει τον Μαουρίτσιο Σάρι που τόνισε ότι «την τελευταία φορά που αγχώθηκα για τη δουλειά μου, ήταν όταν βρισκόμουν στις χαμηλές κατηγορίες της Ιταλίας. Αυτή τη στιγμή δεν αγχώνομαι. Διατηρώ καλή σχέση με τους παίκτες μου, όμως αυτό είναι ασήμαντο μπροστά στην ανάγκη να φτιάξουμε τα αποτελέσματά μας».

Για τους «μπλε», ακολουθεί ο εντός έδρας επαναληπτικός με τη Μάλμε για τους «32» του Europa League και ο τελικός του Λιγκ Καπ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, μόλις 14 μέρες μετά από εκείνο το συντριπτικό και ντροπιαστικό 6-0.

Τικ – τακ, τικ – τακ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα