Ο Σόλσκιερ πρέπει να κάνει τον Λουκάκου να ξε-μάθει όσα του δίδαξε ο Μουρίνιο

Ο Σόλσκιερ πρέπει να κάνει τον Λουκάκου να ξε-μάθει όσα του δίδαξε ο Μουρίνιο

Gazzetta team
Ο Σόλσκιερ πρέπει να κάνει τον Λουκάκου να ξε-μάθει όσα του δίδαξε ο Μουρίνιο

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως χρειαστεί ο Ρουμέλου Λουκάκου να ξε-μάθει όσα του δίδαξε ο Μουρίνιο για να γίνει ο παίκτης που έχει ανάγκη το club.

Ο παίκτης των 75 εκατ. λιρών ήταν στον πάγκο στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η 10η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία, μπήκε σαν αλλαγή στο 84' ενώ στο γήπεδο βρίσκονταν ο τελείως εκτός φόρμας, Αλέξις Σάντσες, όπως και ο αντικειμενικά αργός, Χουάν Μάτα. Ο Σόλσκιερ προτίμησε στη θέση του ένα παιδί από την Ακαδημία, τον Μάρκους Ράσφορντ και ο Βέλγος είχε να νιώσει τόσο... ασήμαντος από τότε που ήταν πιτσιρικάς στην Τσέλσι.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Μερικούς μήνες αφού είχε αναλάβει τα ηνία της Γιουνάιτεντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε υποστηρίξει ότι το έργο του είναι ακόμα πιο δύσκολο επειδή πρέπει να ξε-προγραμματίσει τους παίκτες του από το mode που τους είχε βάλει ο Λουίς Φαν Χααλ καθώς τόνισε ότι συνέχεια δίνουν πάσες στα πλάγια. Κάτι ανάλογο ίσως πρέπει να κάνει ο Σόλσκιερ με τον Λουκάκου, να του βγάλει από το μυαλό όσα του έχει περάσει ο Πορτογάλος και να τον κάνει τον παίκτη που ήταν. Να τον κάνει τον τύπο επιθετικού που συνήθιζε να έχει η Γιουνάιτεντ. Αν έπρεπε να στρέψει την καριέρα του Λουκάκου, θα το έκανε για 90 μοίρες, αν όχι για 180. «Κάποιες φορές είναι ένας καλός target-man, όμως αν του πεις να είναι, δεν θα βρεθεί ποτέ με πρόσωπο προς την εστία. Σήμερα είχε τα χαρακτηριστικά ενός top επιθετικού» είπε ο Σόλσκιερ μετά τον αγώνα με την Μπόρνμουθ στον οποίο ο Λουκάκου είχε σκοράρει.

ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΠΡΟ-ΜΟΥΡΙΝΙΟ
Ο Λουκάκου των Γουέστ Μπρομ και Εβερτον ήταν ένας παίκτης που ένιωθαν οι άμυνες, που έσπαγε το οφσάιντ και έβγαινε στον χώρο. Αυτή όμως είναι μια περιγραφή ενός παίκτη που πλέον ταιριάζει περισσότερο στον Ράσφορντ. Ο Μουρίνιο σπάνια έβλεπε τον Ράσφορντ σαν επιθετικό. Οι τέσσερις σημαντικότεροι φορ της καριέρας του ήταν οι Ντιντιέ Ντρογκμπά, Ντιέγο Μιλίτο, Ντιέγο Κόστα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, επιθετικοί με τρομερά σωματικά προσόντα. Ο 26χρονος ήταν... φτιαγμένος για το Παγκόσμιο Κύπελλο και στη συνέχεια έκανε προσπάθεια να γίνει ο επιθετικός του Μουρίνιο. Αυτό του έδωσε ένα χτίσιμο βαρέων βαρών σε ένα παιχνίδι το οποίο οι μεγάλοι επιθετικοί είναι πιο αδύνατοι και πιο γρήγοροι. Χρειάζεται πιο λίγο μυικό όγκο και περισσότερη κινητικότητα για να πάει στην μπάλα.

Ισως η σωστή πρόθεση να έφερε το λάθος αποτέλεσμα, μια πρόθεση να ικανοποιήσει τον προπονητή που προσπάθησε να το κάνει έναν παίκτη που δεν έχει σχέση με το επιθετικό παρελθόν της Γιουνάιτεντ. «Ο Σόλσκιερ γνωρίζει ότι θέλω να έρχομαι κατά μέτωπο με την εστία, το ξέρει ότι είμαι επικίνδυνος σε αυτό» είπε τον Ιανουάριο ο Λουκάκου. Η καλύτερη εμφάνιση επί των ημερών του Νορβηγού, ήρθε όταν ο Λουκάκου είχε μπροστά του την εστία και έφτιαχνε γκολ. Οταν χρησιμοποιήθηκε στα δεξιά σε ρόμβο δεν έπεισε με τον Μουρίνιο, σε μια θέση στην οποία είχε χρησιμοποιηθεί στην Εβερτον υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ
Από τότε όμως, η ταχύτητα του Βέλγου έγινε μικρότερη εξαιτίας του μεγέθους του, αυτή η δύναμη μειώθηκε σε μια προσπάθεια να γίνει πιο ομαδικός, όπως προτιμά ο Μουρίνιο. Ο Βέλγος πέρυσι έκανε ρεκόρ σε ασίστ, όμως είχε και τα λιγότερα σουτ ανά αγώνα από κάθε σεζόν του με την Εβερτον. Πέτυχε 33 γκολ σε 73 παιχνίδια με τον Μουρίνιο, όμως δεδομένου ότι σημείωσε 11 στα πρώτα 10, τα 23 σε 63 ματς στη συνέχεια δεν είναι κάτι το εκπληκτικό. Οι εντολές του Special One δεν είχαν σε καμία περίπτωση να κάνουν μόνο με το σκοράρισμα, αφού δεν έκρινε τη δουλειά του Λουκάκου αποκλειστικά από τα γκολ που έβαζε. Ο Μουρίνιο τον είχε σε status «αναντικατάστατου» και ο Σόλσκιερ τον μετέτρεψε σε «αλλαγή».

 

Τελευταία Νέα