Αντίδραση η Ρόμα ή φαβορί η Μίλαν;

Gazzetta team
Αντίδραση η Ρόμα ή φαβορί η Μίλαν;

bet365

Το Planet Football μπαίνει στο κλίμα για την αναμέτρηση των Ρωμαίων με τους Μιλανέζους στο Olimpico.

Η εβδομάδα που διανύουμε ήταν και είναι γεμάτη μεγάλα ματς στην Ιταλία, όπως και μεγάλα αποτελέσματα. Αυτό που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις ήταν ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από την Αταλάντα στο Coppa Italia, αλλά δεν πήγαν πίσω και τα υπόλοιπα. Η Μίλαν, για παράδειγμα, βρήκε νέο ήρωα στο πρόσωπο του Πιόντεκ και πήρε δυνατή ένεση αυτοπεποίθησης με την πρόκριση επί της Νάπολι, ενώ η Ρόμα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της μετά το ιστορικό 7-1 από τη Φιορεντίνα. Ροσονέρι και Τζαλορόσι θα τα πουν τώρα από κοντά, σε ένα 90λεπτο που μπορεί να κρίνει πολλά ή και τίποτα στη μάχη για έξοδο στο Champions League. Μάχη στην οποία συμμετέχει (πλην της Αταλάντα) και η Λάτσιο, η οποία επίσης περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να δει τι θα γίνει στο Olimpico...

Εκεί όπου η Ρόμα θα έχει να αντιμετωπίσει και τον κόσμο της. Στην ιταλική πρωτεύουσα δε θέλουν και πολύ για να ξεσηκωθούν, αλλά τώρα μάλλον έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους, αφού το 7-1 στο Artemio Franchi ήταν εξευτελιστικό. Ετσι, ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο και οι παίκτες του θα πρέπει τώρα να... αντικρύσουν τον λαό τους, ο οποίος ήδη έχει δείξει τα συναισθήματα του γράφοντας διάφορα κατά του Κολάροβ ή άλλων παικτών. Με τους Ρομανίστι να... ζητάνε αίμα, η διοίκηση αποφάσισε να μην αντιδράσει εν θερμώ και να δείξει εμπιστοσύνη στην ομάδα, στήριξη. Καμία απόφαση για ritiro, καμία απόλυση, καμία δήλωση που να προαναγγέλει ότι θα πέσουν κεφάλια αν στραβώσει και το ματς με τη Μίλαν. Δεν αποκλείεται να γίνει, αλλά τουλάχιστον δεν ενισχύει ένα τέτοιο σενάριο η Ρόμα με την συμπεριφορά της, αλλά και με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.

Αυτά θέλουν τον Μόντσι να δηλώνει σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας και για τη δουλειά του Ντι Φραντσέσκο, διαβεβαιώνοντας τον Τζέιμς Παλότα ότι η ομάδα θα τερματίσει στην 4η θέση αν την στηρίξουν τώρα. Ετσι, ο προπονητής δε δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα για τα σενάρια που ήδη κυκλοφόρησαν για τον Μαουρίτσιο Σάρι και το καλοκαίρι, επιλέγοντας να επικεντρωθεί στο πώς θα καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους οι παίκτες του. Και σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται πάρα πολύ σημαντική η επιστροφή του Ντε Ρόσι, ο οποίος για τελευταία φορά ήταν βασικός στις 28 Οκτωβρίου. «Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την κατάσταση του, ας μην ξεχνάμε ότι δεν παίζει για τρεις μήνες, αλλά περιμένω από αυτόν μια πολύ σημαντική εμφάνιση ως παρουσία, περιμένω από τον Ντανιέλε να είναι κάτι σαν προπονητής στον αγωνιστικό χώρο», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος έχει συγκεκριμένα προβλήματα να λύσει.

Σημαντικότερο όλων, φυσικά, η άμυνα. Αρκεί να δει κάποιος τους αριθμούς, άλλωστε, για να καταλάβει την κατάσταση. Στα τελευταία τρία ματς η Ρόμα έχει δεχθεί 12 γκολ, πέρυσι είχε παθητικό 16 γκολ έπειτα από 21 αγωνιστικές στη Serie A και φέτος 29 (10η άμυνα), πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχε φάει 24 και φέτος 44. Είναι προφανές ότι αν οι επιδόσεις δε βελτιωθούν, οι Ρωμαίοι θα χάσουν έδαφος στο πρωτάθλημα και θα τα βρουν εξαιρετικά δύσκολα στο Champions League με την Πόρτο, αλλά είναι και ένα θέμα τι εντυπωσιακό μπορεί να γίνει τώρα. Τα χρόνια του Κολάροβ φαίνονται, στο κέντρο δεν υπάρχει η κακία των προηγούμενων χρόνων, ο Μανωλάς δεν είναι σε καλή κατάσταση, ο Φλορέντσι δεν κάνει κάποιο βήμα μπρος, ο Ολσεν δεν είναι Αλισον ή Σέζνι.

Κάποιες καλοκαιρινές κινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα η Ρόμα να προσθέσει στο ρόστερ της νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες που μπορεί να αποτελέσουν πυλώνες για την ομάδα του μέλλοντος ή να φέρουν πολλά λεφτά στο ταμείο, αλλά είχαν και ως συνέπεια να μείνει η ομάδα εκτεθειμένη σε συγκεκριμένες θέσεις ή ζώνες του γηπέδου. Αυτό φαίνεται και αυτοί που φορτώνονται με ευθύνες είναι οι πιο έμπειροι και παλαιότεροι, συμπεριλαμβανομένου και του Τζέκο. Τα γκολ του οποίου θα τα χρειαστεί η Ρόμα από εδώ και πέρα γενικά, αλλά και το βράδυ της Κυριακής συγκεκριμένα, αν δε θέλει να καταρρεύσει. Γιατί όπως ήρθαν τα πράγματα, έπειτα από ένα διασυρμό όπως αυτός της Φλωρεντίας και με τόσο σημαντικό ματς στο πρωτάθλημα, τα πράγματα είναι απλά για την Magica: Ή θα αντιδράσει ή θα μπει σε μια εσωστρέφεια που πολλές φορές την έχει οδηγήσει στην αποτυχία.

Αυτό το συναίσθημα το έχει βιώσει και η Μίλαν, η οποία όμως ελπίζει να το άφησε οριστικά πίσω της. Και σε αυτό βοήθησε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Οι αποκτήσεις των Πιόντεκ και Πακετά είχαν ως αποτέλεσμα οι Ροσονέρι να δώσουν 70 εκατ. ευρώ, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης αυτόν τον μήνα. Το ποσό και η ευκολία με την οποία η Μίλαν ξόδεψε ξανά προκαλεί σκέψεις για το τι θα συμβεί με την UEFA το καλοκαίρι, αλλά αυτά τα λεφτά δόθηκαν ακριβώς για αυτό: Για να μην συμβεί τίποτα. Και δε θα συμβεί τίποτα αν οι Μιλανέζοι έχουν πάρει το εισιτήριο για το Champions League.

Η έξοδος στην κορυφαία διοργάνωση είναι ζωτικής σημασίας για την Μίλαν όπως έχει γίνει σαφές και μέσω δηλώσεων, με τον Τζενάρο Γκατούζο και τους παίκτες του να πιστεύουν καλά. Οταν μέσα σε λίγες μέρες, άλλωστε, αντιμετωπίζεις δύο φορές τη Νάπολι και έχεις μία νίκη (πρόκριση) και μία ισοπαλία χωρίς να δεχθείς γκολ, λογικό είναι να παίρνεις τα πάνω σου. «Και τώρα πάμε στη Ρώμη για ένα μεγάλο ματς για την 4η θέση», είπε ο Ρομανιόλι μετά το 2-0 επί των Παρτενοπέι, με τον Diavolo να έχει λόγους για να χαμογελάει: Η άμεση προσαρμογή του Πιόντεκ, η σοβαρότητα και ο σεβασμός στο σύστημα που δείχνει ο Βραζιλιάνος Πακετά, η άνοδος του Μπακαγιόκο, η επιστροφή των τραυματιών.

Ειδικά για τον Μπακαγιόκο ο Γκατούζο έχει κάθε λόγο να... καμαρώνει, αφού αυτός ήταν που τον στήριξε όταν δεν βλεπόταν και τώρα όλα τα ρεπορτάζ λένε ότι οι Ροσονέρι έχουν αποφασίσει να κάνουν χρήση της οψιόν απόκτησης του (35 εκατ. ευρώ), ειδικά αν η ομάδα έχει πάρει το εισιτήριο για το Champions League. Και για να το πάρει, μπορεί να βασίζεται σε περισσότερες "μεταγραφές", όπως αυτές των Μπίλια-Καλντάρα-Ζαπάτα που είναι σχεδόν έτοιμοι για την επιστροφή τους. «Πριν το ματς με τη Φροζινόνε είπα στους παίκτες μου ότι ο στόχος μας είναι να είμαστε στη μάχη για έξοδο στο Champions League όταν έρθει η άνοιξη, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμασταν. Και για να συμβεί θα τους χρειαστούμε όλους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τους διαχειριστώ όλους σωστά», είπε ο Γκατούζο, ο οποίος προβληματίζεται για το αν πρέπει ή όχι να βάλει τον Κουτρόνε δίπλα στον Πιόντεκ από την αρχή ή να τον κρατήσει στον πάγκο.

Ο νεαρός Ιταλός φορ, άλλωστε, μπορεί να είναι υπερπολύτιμος από τον πάγκο και ειδικά σε αυτό το παιχνίδι, αφού κόντρα στη Ρόμα, όπως θυμήθηκε η Gazzetta dello Sport, κάνει καλά παιχνίδια και σκοράρει δίνοντας νίκες. Αν το κάνει ξανά, τότε η μάχη για την 4η θέση στη Serie A ίσως βρήκε το φαβορί της...

 

Τελευταία Νέα