Γιατί επένδυσε η Μπαρτσελόνα στον Ντε Γιονγκ (vids)

Γιατί επένδυσε η Μπαρτσελόνα στον Ντε Γιονγκ (vids)

Gazzetta team
Γιατί επένδυσε η Μπαρτσελόνα στον Ντε Γιονγκ (vids)

bet365

Από λίμπερο έως και 10άρι, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ κάνει τα πάντα στον άξονα και θα προσφέρει στο παιχνίδι της Μπάρτσα ηρεμία, φαντασία, οργάνωση και... μέλλον.

Πριν αλλάξει ο χρόνος, άπαντες υποστήριζαν ότι είχε συμφωνήσει με την Παρί, ενώ τον ήθελε σαν τρελός και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο Μάντσεστερ. Ωστόσο, με το που μπήκε το 2019, γύρισε και το κλίμα και ως πιθανότερος προορισμός για τον Φρένκι Ντε Γιονγκ φάνταζε το «Καμπ Νόου», όπως και τελικά συνέβη. Γιατί όμως η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κάνει τόσο μεγάλη επένδυση; Τι είδε και τι περιμένει να της προσφέρει ο 21χρονος Ολλανδός μέσος;

Σίγουρα η ηλικία έπαιξε τον ρόλο της, καθώς το ίδιο το club έσπευσε να διαφημίσει στα social media, ότι απέκτησε έναν παίκτη, στον οποίο θα χτίσει το μέλλον. Ο Ντε Γιονγκ έδειξε με τη φανέλα του Αγιαξ και ειδικά στο φετινό Champions League, πως είναι ο απόλυτος πολυθεσίτης στον άξονα. Εχει αγωνιστεί από λίμπερο, ώστε να κάνει παιχνίδι από πίσω, έως και καθαρό 10άρι. Η κανονική θέση του θα μπορούσε να κατονομαστεί με τις αγγλικές ονομασίες deep-lying playmaker ή holding midfielder, υστερώντας όμως κάπως στα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Εχει και τα δύο πόδια, σουτάρει από μακριά και αλλάζει τον ρυθμό, στριφογυρίζει το σώμα του και μοιράζει με 30άρες το παιχνίδι. Από το ντεμπούτο του στην Eredivisie, έχει το καλύτερο ποσοστό στις επιτυχημένες ντρίμπλες στην κατηγορία (85%), ενώ έχει χάσει την κατοχή της μπάλας μόνο στο 9,7% των επαφών του, το λιγότερο δηλαδή από κάθε άλλον στην Ολλανδία. Είναι τρομερά ψύχραιμος και με ξεκάθαρες ηγετικές τάσεις για την ηλικία του.

Στην Μπαρτσελόνα λοιπόν που δεν έχουν θέση οι καθαρόαιμοι κόφτες, ο Ντε Γιονγκ θα μπορεί να δώσει λύσεις στην τριάδα του κέντρου, ακόμα και στη θέση του Μπουσκέτς ή γιατί όχι στα δύσκολα και στον ρόλο του Πικέ με έναν στόπερ στο πλάι του. Αυτά και άλλα πολλά όσα έχουν δει οι Μπλαουγκράνα και που οι οπαδοί τους ανυπομονούν να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι του. Υπομονή όμως, όλα αυτά από το καλοκαίρι και έπειτα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα