Ο Αλισον έγινε... Ντε Χέα και πλησιάζει τον Σμάιχελ!

Ο Αλισον έγινε... Ντε Χέα και πλησιάζει τον Σμάιχελ!

bet365

Ο Κλοπ αφήνει στην άκρη τον κορυφαίο αμυντικό της Premier και αποθεώνει τον Αλισον! Ο Βραζιλιάνος δικαίωσε τους Κόκκινους και μπαίνει μπροστά στη μάχη του

Οι επεμβάσεις του Άλισον κρατούν τη Λίβερπουλ ολοζώντανη στη μάχη του πολυπόθητου τίτλου, αλλά και στις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης. Ένας μεγάλος τερματοφύλακας δεν αποτελεί εγγύηση για να κερδίζεις μεγάλα τρόπαια, όμως αν δεν έχεις τέτοια προσωπικότητα κάτω από τα δοκάρια θα έχεις αγωνιστικό πρόβλημα... Η Λίβερπουλ κατάλαβε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο στο Champions League πέρυσι το πόσο της έλειψε ένας καλός πορτιέρο. Το κατάλαβε στον τελικό του Champions League με τον Κάριους να κάνει διαδοχικές γκάφες και να χαρίζει την κούπα. Ήταν μία μεγάλη και δυνατή κίνηση όταν οι Reds πλήρωσαν τη Ρόμα με ποσό 65 εκατομμυρίων, ποσό ρεκόρ για τον Άλισον Μπέκερ. Κανένας δεν μιλάει γι αυτόν τον αριθμό τώρα όμως.

«Θα πληρώναμε ακόμα και τα διπλά αν ξέραμε από πριν το πόσο καλός ήταν και είναι», είπε ο Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ με τη Νάπολι. Ο Γερμανός τεχνικός απολαμβάνει τους... καρπούς της υπογραφής ενός τέτοιου παίκτη. Του τερματοφύλακα που μπορεί να γίνει κορυφαίος στον κόσμο. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που στον Άνφιλντ είχαν τέτοια πρωτιά; Στα τελευταία τρία χρόνια ο τίτλος του κορυφαίου ήταν στον Ντε Χέα. Ειδικά με την περσινή εκτός έδρας εμφάνισή του με την Άρσεναλ. Αλλωστε, χωρίς τον Ισπανό η Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον θα είχε πολλά περισσότερα προβλήματα.


Όμως η φετινή του πτώση στο αγωνιστικό σκέλος σε συνδυασμό με την άνοδο του Άλισον τον οδηγεί στο να χάσει την... πρωτιά. Παράλληλα, η Μάντσεστερ δείχνει πως θα χάσει την θέση της για το Champions League το 2019 και σημαντικός λόγος της κακής εικόνας είναι το ντεφορμάρισμα του Ντε Χέα. Αλλωστε, μιλάνε και τα στατιστικά. Πέρσι ο Ντε Χέα δέχθηκε 28 γκολ και βοήθησε την Γιουνάτεντ να βρεθεί στη 2η. Τη φετινή σεζόν έχει δεχθεί 26 τέρματα. Η δυνατότητα επέμβασής του στα σουτ και η αποδοτικότητά του στις αποκρούσεις ήταν στο 80.3% πέρυσι. Τώρα είναι 11ος με 67.5%.


Από την άλλη υπάρχει ο Άλισον. Ξαναγράφει τα βιβλία των επιδόσεων της Λίβερπουλ. Έχει 10 clean sheet . Απέναντι στις Έβερτον, Μπέρνλι και πιο εντυπωσιακά με Νάπολι ο Άλισον έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και επεμβάσεις που θυμίζουν Ντε Χέα και όχι μόνο... Το πιο βασικό ήταν οι κομβικές του επεμβάσεις. Στη Λίβερπουλ έχουν περάσει εξαιρετικοί τερματοφύλακες τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Πέπε Ρέινα ήταν ένας τέτοιος top γκολκίπερ. Κέρδισε τα Χρυσά Γάντια της Premier για τα περισσότερα ματς, όπου κράτησε το μηδέν σε τρία σερί χρόνια και ήταν ένα βασικό κομμάτι τη δυνατής άμυνας του Μπενίτεθ. Όμως πίσω στην εποχή των Τσεχ και Φαν Ντε Σαρ δεν υπήρξε διεκδικητής αυτού του τίτλου. Τερματοφύλακας που να εύχονταν οι άλλες ομάδες να τον έχουν. Είναι ένα κλισέ που συζητιέται για τις ομάδες της Premier League στην λογική του εάν λείπει το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

Ανεξάρτητα από το αν η Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι μπροστά από την Σίτι ή όχι ο Άλισον έχει ανεβάσει για τα καλά επίπεδο την ομάδα του Κλοπ. Με τις εμφανίσεις του φέτος έχει χαρίσει έξι και πλέον βαθμούς στην ομάδα του. Αυτές είναι παραστάσεις που μπορούν να δώσουν τίτλο. Αν δει κανείς μία ομάδα που δεν χάνει, τότε θα έχει έναν top επιπέδου τερματοφύλακα που κάνει τις ισοπαλίες νίκες και τις ήττες ισοπαλίες. Αν ρωτήσει κανείς τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ για την πιο σημαντική προσθήκη της εποχής Φέργκιουσον θα δεις ότι είναι διχασμένοι ανάμεσα σε Καντονά και Σμάιχελ. Ο Δανός έχει ένα απίθανο ρεκόρ, αφού κράτησε το μηδέν σε 22 ματς. Ο Γκάρι Νέβιλ είχε πει κάποτε ότι στη θητεία του στην Γιουνάιτεντ είχε νιώσει ότι είχε παίξει με δύο παίκτες τοπ επιπέδου. Ο ένας ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο άλλος ο Σμάιχελ.

Και άλλες ομάδες μπορούν να ισχυριστούν ότι η... μεταμόρφωσή τους έχει να κάνει με τον γκολκίπερ τους. Ο Έντερσον βελτίωσε τρομερά την Σίτι στο ξεκίνημα της περασμένης περιόδου. Η Σίτι δεν θα κέρδιζε 100 πόντους με τον Κλαούντιο Μπράβο. Η αυτοπεποίθηση και η τόνωση αυξήθηκαν διότι οι Πολίτες πήραν έναν τερματοφύλακα εξαιρετικό στα χέρια αλλά και στα πόδια. Είναι ίσως νωρίς να μιλήσουν στο Ανφιλντ για τον τερματοφύλακα του τίτλου, αλλά τα σημάδια είναι πολύ καλά. Οι Reds μπορεί να έκλεισαν τον Φαν Ντάικ, αλλά ο Κλοπ πάντα θα θυμάται τον περσινό τελικό. Πρόκειται άλλωστε για 38 ματς στην Premier. Στη Λίβερπουλ τώρα έχουν βρει τον δικό τους πολύ καλό «Ντε Χέα» στο πρόσωπο του Άλισον. Αν πάρουν τίτλο θα έχουν κλείσει τον Σμάιχελ.

 

Τελευταία Νέα