Λάτσιο-Μίλαν: Η μάχη του Champions League

Λάτσιο-Μίλαν: Η μάχη του Champions League

bet365

Η Serie A επιστρέφει με Λάτσιο-Μίλαν το βράδυ της Κυριακής και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς μπαίνει σε κλίμα pre-game.

Το Olimpico της Ρώμης έζησε δυνατές στιγμές το απόγευμα του Σαββάτου, αφού η ομάδα ράγκμπι της Ιταλίας υποδέχθηκε τους παγκόσμιους πρωταθλητές Νεοζηλανδούς, τους περίφημους All Blacks. Η αναμονή ήταν τόσο μεγάλη ώστε η Corriere dello Sport να το κάνει πρωτοσέλιδο ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν περισσότερη από ό,τι περίμενε κανείς. Το ίδιο μεγάλη αναμένεται και μία μέρα μετά, όχι όμως για να δουν αγώνα ράγκμπι αλλά μια μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, ίδιας φύσης αγωνιστικά προβλήματα και μόλις ένα βαθμό να τους χωρίζει. Στους 22 οι Λατσιάλι, στους 21 οι Ροσονέρι και στο 90λεπτο που έχουν μπροστά τους θα... αποφασίσουν ποιος θα είναι στην 4η θέση μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής.

Στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή η Λάτσιο προηγήθηκε νωρίς στο Mapei Stadium αλλά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (1-1) από τη Σασουόλο, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να τα βάζει με τους παίκτες του για το εύκολο γκολ που δέχθηκαν. Δίκιο είχε, αλλά γενικά θα ήταν άδικος αν είχε κάποιο παράπονο από αυτούς φέτος και άδικος δεν είναι. Ο τρόπος με τον οποίο έχασαν το εισιτήριο για το Champions League πέρυσι οι Ρωμαίοι θα μπορούσε να τους διαλύσει ψυχολογικά αλλά η αλήθεια είναι ότι το έχουν παλέψει, τουλάχιστον ως τώρα, μια χαρά. Εστω παίρνοντας και... βοήθεια από την συμπολίτισσα Ρόμα, η οποία ακόμη ψάχνεται.

Οι Λατσιάλι τέτοιο θέμα δεν έχουν, αφού συνεχίζουν πάνω στην περσινή συνταγή, η οποία όμως δεν έχει μόνο θετικά. «Στα μεγάλα παιχνίδια, κόντρα στις μεγάλες ομάδες, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και πρέπει να το έχουμε καταλάβει πλέον, γιατί πάντα πάθαμε τη ζημιά όταν χάσαμε έστω για λίγο την αυτοσυγκέντρωση μας. Κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες, μπορείς να το επιτρέψεις αυτό. Κόντρα στις μεγάλες, όμως, όχι. Ελπίζω όλες αυτές οι ήττες, όλα αυτά τα παθήματα να μας έχουν γίνει μάθημα και να το δείξουμε κόντρα στη Μίλαν», είπε για παράδειγμα ο Μάρκο Παρόλο, αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα της Λάτσιο, το οποίο είναι οι ήττες στα μεγάλα παιχνίδια.

Μια εξαίρεση, η οποία μπορεί να επιβεβαιώσει τον κανόνα, ήταν το περσινό 4-1 στο αντίστοιχο παιχνίδι, όπου ο Ιμόμπιλε είχε κάνει χατ-τρικ. Ο διεθνής φορ θα είναι και την Κυριακή αυτός από τον οποίο θα περιμένει τα περισσότερα η Λάτσιο, αλλά -μιας και τον αναφέραμε- περιμένει πολλά και από τον Παρόλο, ο οποίος με 5 γκολ είναι ο 2ος σκόρερ της φέτος και κόντρα στους Ροσονέρι κάνει πάντα καλά παιχνίδια (5 γκολ εναντίον τους). «Ισως επειδή όταν ήμουν μικρός ήμουν οπαδός της», λέει ο ίδιος, ελπίζοντας να έχει μεγαλύτερη βοήθεια από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Ο Σέρβος, επηρεασμένος ενδεχομένως από την κούραση του Μουντιάλ ή από τα σενάρια που έπαιζαν όλο το καλοκαίρι για μεταγραφή του, δε θυμίζει σε πολλά τον περσινό παίκτη και αυτό για τους Ρωμαίους είναι πρόβλημα.

Πιο σημαντικό από την απουσία του Λέιβα, τον οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει ο Μπαντέλι, ή από τον πυρετό που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες τον Ντουρμίσι, τον οποίο ο ιταλικός Τύπος έχει αναδείξει σε ευχάριστη έκπληξη στο κέντρο της Λάτσιο.

Σαν αυτή που περίμενε η Μίλαν από τον αθλητικό δικαστή, να μειώσει δηλαδή την ποινή των δύο αγωνιστικών στον Ιγουαΐν για την αποβολή του κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά δεν έγινε. Ακόμη κι αν γινόταν, βέβαια, ο Αργεντίνος θα απουσίαζε από την κυριακάτικη αναμέτρηση του Olimpico αλλά θα ήταν, όπως και να έχει, μια τόνωση για τους Ροσονέρι, οι οποίοι μετράνε απουσίες: Τιμωρημένος ο Pipita, τραυματίας ο Ρομανιόλι, τραυματίας ο Μουσάκιο, τραυματίας ο Μποναβεντούρα, τραυματίας ο Καλντάρα, τραυματίας ο Μπίλια, όχι στο 100% οι Τσαλχάνογλου και Καλάμπρια. Με το πρόγραμμα να λέει «Olimpico» και «Λάτσιο», όπως καταλαβαίνει ο καθένας, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Τον ποδοσφαιριστή Τζενάρο Γκατούζο κάτι τέτοιες δυσκολίες τον οδηγούσαν στο να τρέξει, να παλέψει και γενικά να παίξει και γι' αυτούς που έλειπαν, αλλά τώρα είναι προπονητής και πρέπει να φροντίσει ώστε να μπουν με τέτοια νοοτροπία, λογική και διάθεση οι παίκτες του. «Δουλέψαμε με ενθουσιασμό, μου άρεσε το πνεύμα που είδα στις προπονήσεις αυτές τις μέρες και είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε προσεγγίσει αυτό το ματς. Το ξέρουμε ότι θα λείπουν πολλοί παίκτες, αλλά ξέρουμε επίσης ότι αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία και ότι πρέπει όλοι μαζί να σφίξουμε τα δόντια και να δώσουμε περισσότερα», ήταν τα λόγια του allenatore στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου, όπου κλήθηκε να απαντήσει και στο αν οι Ροσονέρι θα πάρουν, επιτέλους, μια νίκη σε μεγάλο ματς.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι στους τελευταίους 16 αγώνες κόντρα στις ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στις πρώτες τέσσερις θέσεις της Serie A, δηλαδή τις Γιουβέντους-Νάπολι-Ιντερ-Λάτσιο, η Μίλαν έχει μόνο μία νίκη. Πολύ κακό, αλλά τουλάχιστον αυτή η νίκη είναι κόντρα στους Λατσιάλι, οπότε μπορεί, αν θέλει κάποιος, να χαμογελάσει και να αισιοδοξεί. Βοηθάει προς αυτό και το γεγονός ότι οι Ροσονέρι είναι μια ομάδα που πιστεύει ως το τέλος και αυτό το δείχνει και στην πράξη, αφού είναι (μαζί με την Ιντερ) η ομάδα που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ (4) στο τελευταίο 10λεπτο και (μόνη της) η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς στις καθυστερήσεις.

Αυτό το fighting spirit προφανώς θα πρέπει οι Μιλανέζοι να το δείξουν και το βράδυ της Κυριακής στο Olimpico, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον το σύστημα και η 11άδα που θα επιλέξει ο Γκατούζο, αφού τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών έλεγαν ότι μπορεί να παίξει ως στόπερ -δίπλα στον Ζαπάτα- ο Ροντρίγκες ή ο Κεσί. Το πρόβλημα είναι ότι αν επιλεγεί ο δεύτερος, θα υπάρξει θέμα στο κέντρο, όπου κόντρα στη Γιούβε έκανε καλή εμφάνιση πάντως ο Μπακαγιόκο.

Οπως και να έχει, αυτό είναι θέμα Γκατούζο. Αυτόν που ο Ιντσάγκι στήριξε στη δική του συνέντευξη Τύπου, όπως ο Ρίνο στήριξε τον Σιμόνε, για να συμφωνήσουν και οι δύο ότι είναι ένα scontro diretto. Ενα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, παρόμοια προβλήματα και διάθεση για μάχη το βράδυ της Κυριακής στο Olimpico. Οχι σαν τον περίπατο των All Blacks κόντρα στην Ιταλία...

 

Τελευταία Νέα