Ο Στέρλινγκ έγινε... απαραίτητος για τον Πεπ

Ο Στέρλινγκ έγινε... απαραίτητος για τον Πεπ

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Στέρλινγκ έγινε... απαραίτητος για τον Πεπ

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κάνει ολόκληρη... πλύση εγκεφάλου στον Ραχίμ Στέρλινγκ για να τον αλλάξει ολοκληρωτικά σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά και την προσφορά του στο γήπεδο και ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει στο FourFourTwo του gazzetta.gr για τον... οδηγό του νεαρού εξτρέμ στην ποδοσφαιρική του πορεία, η οποία δείχνει πλέον να έχει ευθυγραμμιστεί όπως πρέπει.

Ο Στέρλιγκ, το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στη Σαουθάμπτον στο «Etihad», απόλαυσε το παιχνίδι, πέτυχε δυο γκολ, έδωσε ισάριθμες ασίστ, έπαιξε ξανά με απόλυτη ελεύθερία αλλά συνάμα και με απόλυτη πειθαρχία στο ρόλο που του έχει δώσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ήταν εκ των διακριθέντων για τους «πολίτες» στο άνετο και επιβλητικό 6-1 απέναντι στους «αγίους».

Με την είδηση της συμφωνίας για νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μάντσεστερ και τις 300.000 λίρες εβδομαδιαίως ώστε να παραμείνει στο «Etihad» για πέντε επιπλέον χρόνια, ο Στέρλινγκ μπορεί να διάβασε ξανά από την πλειοψηφία του αγγλικού Τύπου ν' ασχολείται περισσότερο με το οικονομικό κομμάτι, το πόσο ακριβός ποδοσφαιριστής έχει γίνει, πόσα χρήματα έχει εξασφαλίσει από τα συμβόλαιά του και τις χορηγικές του συμφωνίες, ωστόσο, εκείνος παραμένει... πιστός στο όνειρο το οποίο αποτύπωσε πριν χρόνια στο αριστερό του χέρι, με συγκεκριμένο τατουάζ...

Ένα παιδί με μια μπάλα στα χέρια και τη φανέλα με τον αριθμό 10 (αυτή που φοράει στην εθνική ομάδα της Αγγλίας) να κοιτάζει από μακριά το «Γουέμπλεϊ». Αυτό είναι το τατουάζ και αυτό το εξακολουθεί να τον οδηγεί. Τ' όνειρό για να πετύχει πραγματικά αυτό που σκεφτόταν από πιτσιρικάς.

Στην ηλικία των 23 ετών, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έφτασε σε σημείο να θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει στη διάθεσή του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος πιστώνεται όλο το μερίδιο της μετατροπής του ποδοσφαιριστή από έναν... φοβιτσιάρη σ' έναν θαρραλέο παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

«Ήταν απέναντι από την εστία και αντί να κοιτάζει τον τερματοφύλακα, κοιτούσε δεξιά κι αριστερά για να βρει συμπαίκτη του να κάνει πάσα. Τόσο πολύ φοβόταν με τη μπάλα στα πόδια. Πλέον έχει αλλάξει. Πλέον κοιτάζει την εστία και κάνει αυτό που πρέπει. Είναι τρομερός ποδοσφαιριστής αλλά φυσικά είναι πολύ μικρός για να πούμε ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο» ήταν τα λόγια του Καταλανού προπονητή των «πολιτών», η προσπάθεια του οποίου για τη ... μετάλλαξη του Άγγλου διεθνή έδειξε να ξεκινά από ένα ματς του Champions League κόντρα στη Φέγενορντ, όταν την προηγούμενη μέρα του έδειχνε ακριβώς τι κινήσεις έπρεπε να κάνει και την επομένη ο Πεπ καμάρωνε ένα παιδί που είχε ρουφήξει σαν σφουγγάρι κάθε του συμβουλή και οδηγία.

Έπαιξε σημαντικότατο ρόλο με γκολ στα τελευταία λεπτά σε ματς που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά πέρυσι στην ανεξέλεγκτη πορεία των «πολιτών» μέχρι την κατάκτηση της Premier League, ενώ, από το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο Άγγλος άσος βλέπει μονάχα τον Μοχάμεντ Σαλάχ να τον ξεπερνά σε επίπεδο συμμετοχής στα γκολ των ομάδων, με τους Κέιν, Αγουέρο, Σανέ, Λουκάκου και Αζάρ να μη βρίσκονται στα επίπεδα του Στέρλινγκ.

Ακόμα και η στιγμή που ο νεαρός επιθετικός «μοιράζει» για τον φίλο του, Σανέ και δεν ολοκληρώνει το χατ-τρικ του στο ματς της Κυριακής απέναντι στη Σαουθάμπτον, δείχνει την ωριμότητα, την αυτοπεποίθησή του και τη στήριξη στο σύνολο που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο χορτάρι.

Ο κόσμος της Σίτι τραγουδάει πλέον τ' όνομά του, εκείνος δήλωσε πως πλέον απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, κάτι που έγινε αντιληπτό και από τον Γκουαρδιόλα που το τόνισε μετά το ματς με τη Σαουθάμπτον, ενώ, τη στιγμή που ο βρετανικός Τύπος περιμένει πάντοτε στη γωνία για να τον «κατακεραυνώσει», έχει... περάσει στα ψιλά η επιθυμία του να δημιουργήσει σχολή ποδοσφαίρου στο Λονδίνο για παιδιά από υποβαθμισμένες περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν ποδόσφαιρο όπως και όσο θα το ήθελαν.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δείχνει πλέον ν' αδιαφορεί για οτιδήποτε κακό μπορεί να γράφεται και να λέγεται για εκείνον, παίζει τη μπάλα του και αυτό του βγαίνει μονάχα σε καλό. Έχει βάλει στόχο να τιμήσει το τατουάζ του και να κάνει περήφανο εκείνο το παιδί που κάποτε ονειρευόταν και πλέον ζει...

 

Τελευταία Νέα