Μπορούν Ιντερ και Νάπολι να πιέσουν τη Γιούβε;

Μπορούν Ιντερ και Νάπολι να πιέσουν τη Γιούβε;

bet365

Η Κυρία έκανε το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της αλλά ο Παναγιώτης Παλλαντζάς βλέπει ότι οι άλλοι δύο είναι κοντά και είναι καλά.

«5 δεν αρκούν», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport την Κυριακή (4/11), σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο το 5-0 της Ιντερ (επί της Τζένοα) μετά το 5-1 της Νάπολι (επί της Εμπολι), στα οποία η Γιουβέντους απάντησε με νέα νίκη και διατήρηση του +6. Στην Ιταλία δεν το λένε ευθέως, είτε επειδή είναι ρεαλιστές είτε επειδή είναι προληπτικοί, αλλά μέσα τους ελπίζουν ότι η μάχη του scudetto δε θα αποδειχθεί όπως αναμενόταν το καλοκαίρι ή αναμένεται ακόμη από την πλειοψηφία. Ενας περίπατος των Μπιανκονέρι δηλαδή. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, το πώς θα εξελιχθεί η μάχη εξαρτάται από τη Γιούβε, τα πώς και τα γιατί της οποίας θα καταγραφούν τις επόμενες μέρες αφού αρχίζει μια απαιτητική περίοδος για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Προς το παρόν, ενόψει και των μεγάλων αγώνων με Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα, είναι αισιόδοξα η εικόνα και το κλίμα που υπάρχει σε Μιλάνο και Νάπολη...

Σε μια συνέντευξη του πριν τρεις μέρες, ο Μαρτσέλο Λίπι -ως ο προπονητής που έχει δουλέψει και στους τρεις πρωτοπόρους της φετινής Serie A- κλήθηκε να απαντήσει στο ποιον (προ)βλέπει για πρωταθλητή. Η απάντηση του μάλλον δεν έκανε σοφότερο κανέναν, αφού ψήφισε Γιουβέντους, αλλά είπε κάτι καλό για την Ιντερ. «Οταν είδα ότι ο Ζοάο Μάριο ήταν στην 11άδα που θα άρχιζε κόντρα στη Λάτσιο, κατάλαβα ότι οι Νερατζούρι θα νικήσουν», ήταν η ατάκα του και την εξήγησε με την επισήμανση ότι η εμπιστοσύνη του Λουτσιάνο Σπαλέτι σε έναν παίκτη που θεωρείται τελειωμένος εδώ και κάνα χρόνο, αποδεικνύει ότι στο Appiano Gentile δουλεύουν καλά. Αν έπρεπε να επιβεβαιωθεί ο Λίπι, έγινε άμεσα, αφού ο Πορτογάλος ήταν πρωταγωνιστής και σκόρερ και στο 5-0 επί της Τζένοα, έχοντας για συμπαραστάτη τον Γκαλιαρντίνι.

Η... λεπτομέρεια είναι ότι αμφότεροι έμειναν εκτός λίστας για το Champions League. Η Ιντερ που δεν είχε βάθος στον πάγκο, η Ιντερ που δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να παίξει χωρίς τον Ικάρντι, η Ιντερ που δεν αισθανόταν άνετα αν άνοιγε συζήτηση για το rotation, ρίχνει 5άρες χάρη σε παίκτες "ξεχασμένους" και έχοντας ηγέτες (Ικάρντι) στον πάγκο για ξεκούραση. Τα κάνει αυτά επειδή έχει κάνει, χρησιμοποιώντας λόγια του Λίπι πάντα, την καλύτερη μεταγραφή: Την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση. Η μία νίκη φέρνει την άλλη και οι Νερατζούρι έχουν κάνει ήδη επτά σερί στο πρωτάθλημα, βγάζοντας πλέον κι άλλους πρωταγωνιστές σιγά-σιγά (ο Μπρόζοβιτς είναι για αφιέρωμα με όσα κάνει μέχρι στιγμής, ο Πολιτάνο έχει μπει με θράσος σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο σε σχέση με τη Σασουόλο) πέρα από τους γνωστούς (Ικάρντι, Πέρισιτς ή Ναϊνγκολάν).

Η τελευταία φορά που η Beneamata είχε δύο Ιταλούς σκόρερ σε 5άρα στη Serie A ήταν το 2012 και από τότε όμοιο έχει παραμείνει μόνο ένα πράγμα: Η στήριξη του κόσμου. Οι 70.000 που κατέκλυσαν το San Siro και απόλαυσαν το 5-0 επί της Τζένοα, αντιλαμβάνονται ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που η ομάδα δείχνει να χτίζεται σωστά, μοιάζει να κάνει τα σωστά βήματα με τον σωστό ρυθμό, ετοιμάζεται να ενισχυθεί και στη... λογική, προσλαμβάνοντας τον Μπέπε Μαρότα. Ο ενθουσιασμός που υπάρχει στην Ιντερ, επομένως, μπορεί να θεωρηθεί λογικός αυτή τη φορά, μπορείς να βρεις επιχειρήματα για να πιστέψεις ότι έχουν λόγο αυτή τη φορά που ξεσηκώνονται ή συσπειρώνονται και δεν είναι ένας ενθουσιασμός γιατί... έτσι, αούα, όπως θα έλεγε και ο Τσακίρης.

Ετσι πάντως, με μια εμφάνιση ό,τι να 'ναι δηλαδή, έμοιαζε αυτή της Νάπολι στο 5-1 επί της Εμπολι. Δεν το λέμε εμείς που δεν είμαστε οπαδοί των Παρτενοπέι, το είπε ο Κάρλο Αντσελότι που είναι προπονητής τους. Και το είπε επειδή ξέρει καλά ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο στην προσπάθεια του να μεγαλώσει τη Νάπολι, να διευρύνει τους ορίζοντες της, να της δώσει τη νοοτροπία της μεγάλης ομάδας. Να την κρατήσει, πάνω από όλα, στη γη πριν το μεγάλο 90λεπτο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο φευγάτος θέλει, οι παίκτες του πρέπει να είσαι όσο πιο κοντρολαρισμένοι γίνεται και να καταλάβουν ότι το ματς με τους Γάλλους δεν πρέπει να γίνει ροντέο. Γιατί η Νάπολι δε θέλει να το κλέψει, θέλει να το πάρει. Και θέλει να το πάρει ως καλύτερη ομάδα, γιατί αυτό είναι αυτή τη στιγμή σε σχέση με την Παρί. Οχι πιο δυνατό ρόστερ, καλύτερη ομάδα όμως.

Τους αυτοματισμούς οι Παρτενοπέι τους έχουν, δουλεμένη και δεμένη ομάδα είναι, οπότε για αυτούς το στοίχημα δεν είναι αγωνιστικό. Είναι... πνευματικό. Ο Αντσελότι ξέρει πότε πρέπει να στηρίξει την εμφάνιση ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό ή το σκορ είναι φτωχό, ξέρει πότε πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι ακόμη κι αν μιλάμε για νίκη με 5-1, ξέρει ότι από αυτούς τους παίκτες μπορεί να περιμένει περισσότερα γιατί νιώθουν, πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από ό,τι πίστευαν και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Το ματς της Τρίτης με τους Γάλλους είναι αυτό που μπορεί να δώσει τρελή ώθηση στους Ναπολιτάνους -και αυτό, η διαχείριση του δηλαδή θα είναι και μια μεγάλη πρόκληση- που στη Serie A έχουν βγάλει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τη Γιουβέντους.

Οι Παρτενοπέι έχουν μόνο ένα ντέρμπι ως το τέλος του πρώτου γύρου, αυτό με την Ιντερ, πράγμα που σημαίνει ότι το -6 από τους Μπιανκονέρι που κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους, μάλλον δεν είναι και τόσο κακό όσο φαίνεται. Και επειδή δεν είναι τόσο κακό, ο Αντσελότι φροντίζει συνεχώς να ανεβάζει τον πήχη. «Είναι καιρός να ξαναφέρουμε το scudetto στο νότο», «δεν μας φοβίζει ο ρόλος της αντι-Γιούβε», «στόχος μας είναι να το πάμε ως το τέλος», «σε αυτή την πόλη υπάρχει το κατάλληλο υλικό και το κατάλληλο κλίμα για να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό», είναι κάποια από όσα έχει πει τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Καρλέτο, ο οποίος θέλει όσο τίποτα άλλο να επιβεβαιώσει το βράδυ της Τρίτης τον ευρωπαϊκό αέρα του φέρνοντας ένα βήμα από τον αποκλεισμό την Παρί Σεν Ζερμέν. Κι από εκεί και πέρα, αν ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις κάνει τίποτα τρελό με τον Καβάνι τον Ιανουάριο...

 

Τελευταία Νέα