Κάριους, Πασάς στην Πόλη!

Κάριους, Πασάς στην Πόλη!

Gazzetta team
Κάριους, Πασάς στην Πόλη!

bet365

O Λόρις Κάριους δεν φεύγει από την Πόλη, οι Τούρκοι «λατρεύουν» να τον κάνουν να υποφέρει, μιας και το όνομά του «πουλάει» αρκετά.

«Ο κ. Κάριους υπέστη διάσειση κατά τη διάρκεια του αγώνα της 26ης Μαΐου. (...) Αυτό το γεγονός πιθανότατα επηρέασε την απόδοσή του» τόνιζε η ανακοίνωση της Λίβερπουλ λίγες ημέρες έπειτα τη γκάφα της χρονιάς και την απώλεια του Champions League. Eξι μήνες από εκείνο το εφιαλτικό βράδυ του «Ολιμπίνσκι» για τη Λίβερπουλ και το όνομα του Κάριους είναι ξανά πρώτο θέμα στον Τύπο, πάλι για... λάθους λόγους.


Τις τελευταίες εβδομάδες οι αναφορές στον τουρκικό Τύπο είναι διαδοχικές και ισχυρίζονται ότι η Μπεσίκτας θα «τελειώσει» τον τερματοφύλακα. Πριν λίγες μέρες υπήρξε μια περίεργη φήμη ότι ο σύλλογος ήθελε να τερματίσει τη διετή δανειακή του συμφωνία τον Ιανουάριο και να τον αντικαταστήσει με τον Οριζί. Φαίνεται να υπάρχει μια σχεδόν... σαδιστική απόλαυση στην προσπάθεια να κάνουν τον Κάριους να υποφέρει. Οι αρνητικές αναφορές από τον τουρκικό Τύπο υιοθετήθηκαν από μερικά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που τονίζουν πως η παρουσία του Γερμανού στην Πόλη είναι... τραγική! Είναι όμως έτσι; Η διοίκηση της Μπεσίκτας είναι ευχαριστημένη με τον Γερμανό γκολκίπερ και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τον αφήσει. Το γενικό συναίσθημα στην ομάδα είναι πως ο 25χρονος έχει εγκλιματιστεί εξαιρετικά στη ζωή στην Πόλη. Προσαρμόστηκε άμεσα σε αντίθεση με άλλους ξένους που δεν μπορούν να συνηθίσουν τη ζωή στην Τουρκία.


Σε αντίθεση με τα αστέρια του τουρκικού πρωταθλήματος, ο Κάριους δεν θέλει να είναι απομονωμένος, δεν μένει στα ήσυχα προάστια της Πόλης. Θα τον βρει κανείς σε αρκετά καφέ στην περιοχή της Μπεσίκτας, ανακατεμένος με οπαδούς της ομάδας. Συχνά θα φωτογραφηθεί και θα συνομιλήσει μαζί τους.





Μπορεί η «Fotomac» να είχε πρωτοσέλιδο πως ο Κάριους φεύγει, αλλά ο κόουτς, Σενόλ Γκιουνές έχει διατηρήσει την πίστη του στον 25χρονο, τον έχει ξεκινήσει και στα δέκα ματς και δεν δεν δείχνει διάθεση να τον αφήσει στον πάγκο. Ναι, υπήρξαν μερικές δύσκολες στιγμές με λάθος εξόδους, κακές τοποθετήσεις, είχε ευθύνη στο γκολ της Μάλμε από σέντρα, αλλά ο σύλλογος τον στηρίζει! Μπορεί να έχει δεχθεί 15 γκολ σε 10 ματς, αλλά τα νούμερα είναι ίσως... παραπλανητικά! Η Μπεσίκτας έχει δεχθεί επτά γκολ σε τρία ματς και σε αυτά ο ηγέτης της άμυνας, Πέπε ήταν εκτός. Μάλιστα, δεν είχε την παραμικρή ευθύνη ο Γερμανός τερματοφύλακας. Επίσης, έχει δει τους αμυντικούς του να σημειώνουν τρία (!) αυτογκόλ! Στα μισά ματς ο Κάριους έχει αναδειχθεί MVP κι έχει βοηθήσει την ομάδα του να είναι κοντά στην κορυφή!





Γιατί λοιπόν ο Κάριους είναι τόσο κακός; Οπως τονίζει ο «Guardian», υπάρχουν πολλοί παράγοντες που... παίζουν. Ο δεύτερος τερματοφύλακας, Τόλγκα Ζενγκίν είναι πρώην Τούρκος διεθνής κι έχει αρκετούς στη χώρα του που πιστεύουν πως πρέπει να είναι βασικός. Μερίδα του Τύπου θέλει να ρίξει ευθύνες στη διοίκηση της Μπεσίκτας και να της χρεώσει μια κακή μεταγραφή που κόστισε περίπου δέκα εκατομμύρια στον σύλλογο. Ωστόσο, ο κύριος λόγος - και πιο καταθλιπτικός - είναι ότι οι ειδήσεις για τη Λίβερπουλ πουλάνε σα... ζεστό ψωμάκι. Οι τουρκικές εφημερίδες έχουν καταλάβει το γεγονός ότι ιστορίες που επικρίνουν τον Κάριους «αρέσουν» αρκετά και φυσικά ενδιαφέρον και τους Βρετανούς. Ευθύνη έχουν και οι τελευταίοι που δεν φιλτράρουν τα γεγονότα!


Η ανταλλαγή Κάριους - Οριζί έγινε πρώτο θέμα και ο ατζέντης του Κάριους, Φλόριαν Γκολ, λέγοντας: «Είναι μία απόλυτη ανοησία». «Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος τα βγάζει αυτά. Είναι κάτι που είναι πέρα για πέρα αναληθές. Ο Λόρις είναι δανεικός στη Μπεσίκτας για δύο χρόνια. Η ομάδα δεν έχει πρόθεση να διακόψει τον δανεισμό του πρόωρα», συμπλήρωσε. Ο Κάριους αντέδρασε μέσω των social media του γράφοντας από μια καφετέρια «πρώτα ο καφές, μετά οι μαλ...κιες των media». Ο Κάριους πάντως δεν παίζει άσχημα, αλλά και καλά που πάει δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλο αντίκρισμα...
 

Τελευταία Νέα