Ικανός για όλα και... για τίποτα ο Εζίλ (vids)

Ικανός για όλα και... για τίποτα ο Εζίλ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ικανός για όλα και... για τίποτα ο Εζίλ (vids)

bet365

Ποιοτικός όσο λίγοι, ικανός να διχάσει τον κόσμο της ομάδας του, όμως η πρώτη του... παράσταση ως αρχηγός, ήταν βγαλμένη από τις μαγικές βραδιές του. Το FourFourTwo του gazzetta.gr σχολιάζει τον Μεσούτ Εζίλ και την ποδοσφαιρική του... διπροσωπία που κάνει τη διαφορά στην Άρσεναλ. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Το ποδόσφαιρο της ομάδας του Ουνάι Έμερι απέναντι στη Λέστερ, το βράδυ της Δευτέρας, ήταν όντως... ερωτικό. Όπως το χαρακτήρισε και ο Εζίλ στα social media λίγο μετά την εντυπωσιακή νίκη με το τελικό 3-1 και τις ... χορευτικές κινήσεις του ιδίου και των συμπαικτών του στα γκολ που έφεραν και την ανατροπή για τους «κανονιέρηδες».

Ο Έμερι αποφάσισε να του δώσει για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός το τίμησε όσο καλύτερα μπορούσε. Άλλωστε, θα πρέπει κανείς να σκεφτεί πάρα πολύ για να βρει αντίστοιχα καλή εμφάνιση του Εζίλ, ο οποίος είχε ένα γκολ – το οποίο έφτιαξε κιόλας αφού «έσπασε» τη μπάλα δεξιά προτού την υποδεχθεί ξανά για να πλασάρει στην αριστερή γωνία – είχε μια ασίστ στον Ομπαμεγιάνγκ στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ που έμοιαζε με μελωδία στ' αυτιά, ενώ έκανε και την απίστευτη κάθετη για τον Μπεγερίν που αργότερα «σέρβιρε» το δεύτερο εύκολο γκολ στον «Όμπα».

Η εμφάνιση του Εζίλ ήταν αριστοκρατική. Γι' αυτό και αναγνωρίστηκε από τον κόσμο της ομάδας με το standing ovation στο 80', όταν και αντικαταστάθηκε με το ματς να έχει πλέον κριθεί και να μη χρειάζονται οι υπηρεσίες του πλέον εντός αγωνιστικού χώρου. Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στις 10 διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά από το 2007 και ο Εζίλ έφτασε στα 30 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας τους Γιούργκεν Κλίνσμαν και Ούβε Ρέσλερ που είχαν σταματήσει στα 29 γκολ από το δικό τους πέρασμα από την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Ρόμπερτ Χουτ είχε 21 γκολ και ο Λούκας Ποντόλσκι σταμάτησε στα 19. Μάλιστα, έχει πλέον σκοράρει τρεις φορές στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις του σε επίπεδο Premier League, όσα γκολ είχε βάλει δηλαδή στα αμέσως προηγούμενα 22 παιχνίδια!

«Υπάρχει κόσμος που ασχολείται με όσα δεν κάνει ο Εζίλ στα παιχνίδια της Άρσεναλ. Τί γίνεται, όμως, όταν αποδίδει πραγματικά; Η ματιά του για τον χώρο που θα κάνει την πάσα, οι αισθήσεις του στο γήπεδο, είναι διαφορετικός, ιδιαίτερος...» ανέφερε ο Κρις Σάτον για λογαριασμό του ραδιοφώνου του BBC στη μετάδοση της αναμέτρησης από το «Έμιρεϊτς», χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα κι έναν αρτίστα πάνω στο χορτάρι.

Αυτό τον αρτίστα θέλει να βγάλει από τον Γερμανό σε μόνιμη βάση ο Ουνάι Έμερι και γι' αυτό του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, βλέποντας με τεράστια ικανοποίηση τον ποδοσφαιριστή ν' αναλαμβάνει ευθύνες και να ανεβάζει ολόκληρη την ομάδα όταν αυτή βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς κόντρα στη Λέστερ. Μπορεί μέχρι εκείνο το σημείο οι «κανονιέρηδες» να ήταν κακοί, όμως μια ενέργεια με αυτοπεποίθηση από τον Εζίλ έφερε την ισοφάριση δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 45' για ν' αλλάξει ολόκληρη την ιστορία του δευτέρου μέρους.

Η εμφάνισή σε αυτό το 9ο παιχνίδι πρωταθλήματος για την Άρσεναλ, τον εξύψωσε, όμως δεν παύει ν' αποτελεί μια εξαίρεση στον κανόνα που δυστυχώς για τον Εζίλ και για τον κόσμο του λονδρέζικου συλλόγου, επιβεβαιώνεται τις περισσότερες φορές. Η αμφισβήτηση για τη διάθεσή του να δουλέψει περισσότερο και πολλές φορές η γλώσσα του σώματος, είναι πλέον συνηθισμένα επιχειρήματα σε μια κουβέντα που περιλαμβάνει τη διχογνωμία για την προσφορά ή όχι του Μεσούτ Εζίλ στους «κανονιέρηδες». Είναι εκείνος που στην κακή του μέρα θα κάνει τον κόσμο του κλαμπ να θυμάται τα περασμένα μεγαλεία και να μνημονεύει εποχές που ο Πατρίκ Βιεϊρά όργωνε στο χώρο του κέντρου, υπάρχουν όμως και οι μέρες που ο Γερμανός βρίσκεται στα καλύτερά του και βγάζει όλη την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει στο γήπεδο.

Γιατί αναμφίβολα πρόκειται για έναν χαφ που διαβάζει πριν απ' όλους το παιχνίδι και ενεργεί με τρόπο που δεν μπορεί να καταλάβει ο αντίπαλος, θα κάνει το απρόβλεπτο, θα εντυπωσιάσει, όμως σταθερότητα δεν θα βρει. Τα σκαμπανεβάσματα είναι το ... trademark του Εζίλ, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε και από την εθνική ομάδα της Γερμανίας έπειτα από την κατακραυγή και τα σχόλια που δέχθηκε για την συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει απλά ότι ήθελε να επισκεφθεί και να τιμήσει τη χώρα από την οποία έχει καταγωγή, προκαλώντας... «πόλεμο» δηλώσεων δίχως καν να το έχει θελήσει και να το έχει σκεφτεί πως θα προκληθεί τέτοιο πράγμα...

Ο Έμερι ενδεχομένως και να έβαλε δοκιμασία στον Εζίλ, ο οποίος ανταποκρίθηκε άριστα στο πρώτο στάδιο. Του έδωσε το περιβραχιόνιο σε μια απόφαση που πριν από την πρώτη σέντρα του αγώνα με τη Λέστερ προκάλεσε αρνητική εντύπωση λόγω της προκατάληψης των οπαδών προς τον Γερμανό, όμως δικαιώθηκε. Και τώρα που ουσιαστικά καλεί τον ποδοσφαιριστή να πάρει περισσότερες ευθύνες και να ηγηθεί, περιμένει να τον δει να δώσει συνέχεια σε τέτοιες εμφανίσεις.

«Θέλουμε το καλό του πρόσωπο και πράγματι είναι ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Μεσούτ. Συνεχίζουμε όμως να έχουμε απαιτήσεις από εκείνον όπως και απ' όλους τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να παίζει σε όλα τα ματς με την ίδια αφοσίωση και την ίδια ποιότητα, είτε έχει το περιβραχιόνιο, είτε όχι» ήταν το σχόλιο του κόουτς των Λονδρέζων για τον Γερμανό.

 

Τελευταία Νέα