Η φιλαυτία που... μικραίνει Κριστιάνο και Μέσι

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Η φιλαυτία που... μικραίνει Κριστιάνο και Μέσι

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για την αλαζονεία της φανταχτερής απουσίας και την έλλειψη σεβασμού των αντίζηλων στον δικαιωματικά κορυφαίο Μόντριτς, που ακτινοβολεί όλη την ομορφιά του παιχνιδιού.

Θα μπορούσε να είναι εξαιτίας της ματαιοδοξίας, της αλαζονείας ή ακόμα χειρότερα ενός εκ των θανάσιμων αμαρτημάτων: της φιλαυτίας. Η απουσία τους από το γκαλά ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να παρουσιάσουν, ρίχνοντας στα... πατώματα την όποια εκτίμηση μπορεί να έχει κάποιος ουδέτερος για τον χαρακτήρα, την εκτός γηπέδων συμπεριφορά τους.

Τόσο ο Κριστιάνο, όσο κι ο Μέσι μπορεί να είναι κορυφαίοι παικταράδες, άριστοι οικογενειάρχες, να δίνουν χρήματα σε ιδρύματα, να βοηθούν κόσμο γενικότερα. Ωστόσο, όσον αφορά τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους απέδειξαν ότι είναι... μικροί μπροστά στην αποδοχή της ανωτερότητας κάποιου άλλου.

Το φοβερό στην ιστορία αυτή είναι ότι το έκαναν ταυτόχρονα. Μαζί, την ίδια ακριβώς στιγμή, στην ίδια ακριβώς απουσία. Ασπονδοι ανταγωνιστές στο χορτάρι, με κοινή σκέψη και απόφαση όμως μπροστά στην αποτυχία του να μην πρόκειται να λάβουν εκείνοι το βραβείο. Τι κι αν εναλλάσσονταν στην κορυφή για μία 10ετία, το DNA τους έχει μεταλλαχτεί σε τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να καταπιούν ότι αυτή η εποχή, τούτο το ασημένιο αγαλματάκι, ανήκει δικαιωματικά σε άλλον ή για να είμαστε ειλικρινείς: σε άλλους που υπήρξαν καλύτεροί τους.

Οταν ρωτήθηκε μάλιστα ο Μόντριτς λίγο πριν ανέβει στο πάλκο για την παραλαβή, είχε εξηγήσει ενδεικτικά ότι: «Δεν έχω μιλήσει με τον Κριστιάνο, επειδή εκείνος τα παίρνει πολύ σοβαρά αυτά τα πράγματα». Απαντες γνωρίζουν το... κόλλημα του με αυτές τις ωραίες ανοησίες. Ωστόσο, κάθε φορά που ο Πορτογάλος ήταν στο Νο1, ο Μόντριτς, οι συμπαίκτες του, ο Πέρεθ και όλο το επιτελείο της Ρεάλ βρίσκονταν από κάτω, έκαναν το ταξίδι και χειροκροτούσαν. Το απαιτούσε ξεκάθαρα ο αλαζόνας νικητής κι εκείνοι πήγαιναν.

Και τώρα επέλεξε να μην ταξιδέψει καν στο γκαλά. Ο Αλέγκρι προσπάθησε να τα μπαλώσει την επόμενη μέρα ότι: «Δεν μας έβγαινε το καλεντάρι». Λες και οι άλλοι δεν είχαν μεσοβδόμαδα αγώνες. Αν ήταν δηλαδή ο Κριστιάνο να ήξερε ότι θα νικούσε, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν θα έδινε το παρών; Αγνόησε όμως επιδεκτικά τον ξανθό τυπάκο που τόσα χρόνια τον έκανε μάγκα με την μπαλάρα που έπαιζε από πίσω του. Ο Ρονάλντο θα ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να είναι από κάτω και να αποθεώνει με την ψυχή του. Οπως όμως είπε ο Κροάτης, σίγουρα δεν θα τον έχει πάρει καν τηλέφωνο.

Για τον Μέσι μπορεί να μη φαίνεται το ίδιο άσχημο, αλλά στην πραγματικότητα είναι. Δεν βρισκόταν στην τριάδα όπως ο Κριστιάνο, δεν είχε πιθανότητες, μα τοποθετήθηκε στην καλύτερη 11άδα. Είναι μέρος του συστήματος της παγκόσμιας μπάλας και όφειλε να είναι εκεί. Με τη σειρά του να δείξει σεβασμό στους επόμενους νικητές. Τόσα χρόνια άλλωστε είδαμε τους δυο τους να αλλάζουν κοστούμια και να κάθονται δίπλα δίπλα στην πρώτη σειρά. Η μεγαλύτερη μαγκιά τους θα ήταν να το έπρατταν και τώρα που παραχώρησαν τις θέσεις τους σε κάποιους που το άξιζαν. Και ειδικά σε αυτόν τον ξερακιανό που στο άσχημο πρόσωπό του ακτινοβολεί όλη η ομορφιά αυτού του παιχνιδιού.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος