Το χωρίς φαβορί CL που μπερδεύει το βιολογικό ρολόι μας

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Το χωρίς φαβορί CL που μπερδεύει το βιολογικό ρολόι μας

bet365

Η μελωδία του Handel θα ακούγεται πιο νωρίς και πιο αργά από τις 21:45 κι εμείς θα πρέπει να συντονιστούμε με το φετινό Champions League, όπου κανείς δεν μοιάζει να είναι πραγματικά κοντά στον τίτλο.

Οι αλλαγές είναι ιδιαίτερες. Για πρώτη φορά είδαμε στην κληρωτίδα να μπαίνουν απ ευθείας και οι τέσσερις ομάδες των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων. Τώρα μένει να συντονίσουμε και το βιολογικό ρολόι μας σε αυτό που θα ξεκινήσει να συμβαίνει από την Τρίτη και που θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου στον τελικό του «Wanda Metropolitano».

Η αλήθεια είναι ότι σου προκαλεί εντύπωση ακόμα και που το κοιτάζεις. Το πρόγραμμα θα έχει από φέτος δύο αναμετρήσεις νωρίς, στις 19:55 και τις υπόλοιπες έξι (οκτώ κάθε φορά στη φάση των ομίλων) λίγο πιο αργά, στις 22:00. Ειδικά το πρώτο σκέλος παραξενεύει. Και μην νομίζετε ότι η συνήθεια είναι αμελητέο πράγμα. Τόσα και τόσα χρόνια ξοδέψαμε σε εκείνο το 21:45. Απειρα ματς, ραντεβού, μπύρες, junk food. Θα βρούμε όμως σειρά. Θα μας πάρει λίγο καιρό, κάτι καλό θα χάσουμε, αλλά το στρώσουμε.

Ξεκινάει λοιπόν το γλέντι. Και ακόμα και εάν μεγαλώνοντας και έχοντας πλέον δει άπειρα παιχνίδια στην TV, μπορεί να έχει χαθεί κάπως η μυσταγωγία των αρχικών χρόνων, το Champions League θα είναι για πάντα το κορυφαίο συλλογικό ποδοσφαιρικό γούστο. Μόνο που στις φετινές ιδιαιτερότητες που λέγαμε, οφείλουμε να προσθέσουμε και μία αγωνιστική. Σε αυτή τη διοργάνωση δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Το βλέπεις με μία πρώτη ματιά, το επιβεβαιώνεις με μία δεύτερη στις στοιχηματικές αποδόσεις.

Εκεί παραδόξως, ως Νο1 επικρατέστερη ομάδα να το σηκώσει δίνεται με ελαφρύ προβάδισμα η Μάντσεστερ Σίτι κι ακολουθεί οριακά η Γιουβέντους. Αυτό από μόνο του είναι φοβερό. Ούτε Ρεάλ, ούτε Μπάρτσα, ούτε Μπάγερν, ούτε Γιουνάιτεντ, οι οποίες θα ήταν ιστορικά οι πιο... εκλεκτές. Αν επιχειρήσουμε εμείς πάντως να δημιουργήσουμε μία οκτάδα με τους μεγάλους ανταγωνιστές για τον τίτλο, αυτή θα περιελάμβανε όσες αναφέραμε μόλις, αλλά χωρίς τη Γιουνάιτεντ, που δεν σε ψήνει για κανέναν λόγο (σ.σ.: προσωπικά βλέπω να μένει ακόμα και 3η στον όμιλό της πίσω από τη Βαλένθια). Επίσης, για να κλείσει η οκτάδα αυτή, θα προσθέταμε τις Ατλέτικο, Λίβερπουλ και Παρί.

Λίγο πιο πίσω οι Νάπολι (λόγω και Αντσελότι), Τότεναμ, Ρόμα, Ιντερ έχουν τα όνειρά τους για μία δυνατή πορεία αντίστοιχη της περσινής των Ρωμαίων. Οι Ναπολιτάνοι βέβαια έχουν το τρελό ζόρι με τις Λίβερπουλ, Παρί στον όμιλο, ενώ και η επανεμφανιζόμενη Ιντερ το αντίστοιχο πανδύσκολο συναπάντημα με Μπαρτσελόνα, Τότεναμ.

Γενικότερα η διοργάνωση σε ψήνει ότι μπορεί να υπάρξει καινούργιος νικητής (Παρί, Σίτι) και ότι η Ρεάλ αποκλείεται (αν και πότε δεν πρέπει να λες ποτέ για τη Βασίλισσα) να σηκώσει το τέταρτο σερί και μάλιστα χωρίς Κριστιάνο και Ζιντάν. Αντιθέτως, ο CR7 στη Γιούβε δίνει αυτό που της έλειπε όλα αυτά τα χρόνια που έφτανε κοντά. Η Λίβερπουλ είναι πιο γεμάτη και έμπειρη από πέρσι και η Μπάγερν είναι απλά η Μπάγερν και ουδέποτε πρέπει να την υποτιμάς. Ως μοναδική βεβαιότητα πάντως για όλους, η πιο δύσκολη για να την αφήσουν εκτός, θα είναι η Ατλέτικο κι ας ξεκίνησε άσχημα τη χρονιά.

Εάν όμως πρέπει να μειωθούν οι οκτώ για τον τίτλο και να απομείνουν οι μισές, εκεί θα έβαζα με τη σειρά των δικών μου πιθανοτήτων τις: Σίτι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα. Αυτή βέβαια είναι απλά μία εκτίμηση κι ο καθένας μπορεί να καταθέσει τη δική του. Εκείνο ωστόσο, που στην πραγματικότητα έχει σημασία, είναι ότι θα ακούμε και πάλι τη γνωστή μελωδία και θα γουστάρουμε...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος