Μαύρη σελίδα που θα στοιχειώνει τους Δανούς!

Μαύρη σελίδα που θα στοιχειώνει τους Δανούς!

bet365

Μια ομάδα νεαρών κι ερασιτεχνών Δανών θα παρουσιαστεί απόψε στη Σλοβακία, προσθέτοντας έτσι μια μαύρη σελίδα στην ένδοξη ποδοσφαιρική ιστορία των Σκανδιναβών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ομοσπονδία της Δανίας έστειλε αίτημα προς τους παίκτες της Super League να ενισχύσουν την Εθνική! Τα ΜΜΕ της χώρας πάγωσαν με την είδηση, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως τα αστέρια της Δανίας θα έμεναν εκτός Nations League. Η Ενωση Επαγγελματιών παικτών απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αντιδεοντολογικό. Επειτα, η Ομοσπονδία έγραψε σε παίκτες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, αλλά και Ερασιτέχνες ζητώντας να βοηθήσουν.

«Δε θέλουμε να είμαστε όμηροι της Ομοσπονδίας. Θεωρούμε πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η Ομοσπονδία στην ουσία θέλει να μας κάνει απεργοσπάστες εναντίον συναδέλφων μας. Πρέπει να τους στηρίξουμε και όχι να βρεθούμε απέναντί τους» τόνισαν οι παίκτες της Β' κατηγορίας. Η Δανία ήταν απελπισμένη και προσπαθούσε να αποφύγει το φιλικό της Τετάρτης με τη Σλοβακία. Αν όμως γινόταν αυτό, τότε η πρεμιέρα του Nations League με την Ουαλία όδευε προς ματαίωση. Αιτία; Η τιμωρία που είχε επιβάλλει η UEFA για παρόμοιες συνθήκες τον Νοέμβριο του 2017 (τετραετής επιτήρηση.

Τότε, η Εθνική Γυναικών αρνήθηκε να παίξει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Σουηδία λόγω των συνθηκών και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων για πριμ. Το μήνυμα που έφτασε από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στους Δανούς ήταν ξεκάθαρο «Σε περίπτωση που δύο παιχνίδια της δεν διεξαχθούν, τότε η ομάδα μπορεί να αποκλειστεί από τα προκριματικά για το Euro 2020 και το Παγκόσμιο του 2022». Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, οι Δανοί έγραψαν επιστολές σε Σλοβάκους και Ουαλούς πως πρόθεσή τους ήταν να παίξουν τα ματς. Ωστόσο, οι Σλοβάκοι δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, ζήτησαν οικονομική αποζημίωση από τους Σκανδιναβούς, την οποία και θα καρπωθούν. Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ;

Για πολλούς η Ομοσπονδία θέλει να ελέγχει τα πάντα γύρω από τις συμφωνίες των διεθνών της. Η στάση της τον τελευταίο καιρό ήταν αρνητική. Ηθελε νέα σύμβαση για πριμ και όχι μόνο. Οι παίκτες προσφέρθηκαν να παίξουν τα επόμενα ματς με βάση τη συμφωνία που υπογράφτηκε πριν ένα χρόνο κι έκανε λόγο για 700 λίρες σε κάθε παρουσία τους στην Εθνική, αλλά και την πληρωμή των 100.000 λιρών για την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Οι συζητήσεις ωστόσο σταμάτησαν, διότι η Ομοσπονδία δεν ήθελε οι παίκτες να κάνουν ατομικές συμφωνίες για χορηγίες με εταιρείες που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές με αυτές της Εθνικής. Αυτό ήταν το μεγάλο «αγκάθι» που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί. Παράλληλα, οι παίκτες ζητούσαν δικό τους τσάρτερ για τα ματς, μιας και στη Ρωσία υπήρξαν πολλά παράπονα για καθυστερήσεις, αλλά και απώλειες αποσκευών.

Στο μεταξύ ο Άνγκε Χαρέιντε, προπονητής και ο Γιον Νταλ Τόμασον, ο βοηθός του πήγαν διακοπές με εντολή της Ομοσπονδίας και δεν θα είναι στα δύο ματς... Παίκτες που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα Futsal και παράλληλα σε ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά και ποδοσφαιριστές από την 3η κατηγορία πλαισιώνουν την εθνική. «Χάος, καταστροφή, μαύρη σελίδα. Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως η Εθνική μας θα έπαιζε με ερασιτέχνες. Είναι ντροπή μας. Και οι δυο πλευρές έχουν κάνει λάθη, αλλά στο τέλος έπρεπε να κοιτάξουν το μέλλον μας, κι αυτό που συνέβη θα μας στοιχειώνει πάντα» τόνισε ο Δανός συντάκτης, Σόρεν Κρίστενσεν! Από το βράδυ της Τρίτης ένας ψυχολόγος προσπαθεί να κρατήσει ήρεμους τους νέους διεθνείς. Είναι παιδιά που από το... πουθενά είδαν όλα τα φώτα του ποδοσφαιρικού πλανήτη να στρέφονται πάνω τους. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1992 σε καταστάσεις... άρρωστες και η αποστολή θυμίζει κάτι από Ν. Φερόε.

Οι 24 παίκτες της... νέας Εθνικής Δανίας:

Μόρτεν Μπανκ, γκολκίπερ – Μαθητής Λυκείου

Κρίστοφ Χάαγκ, γκολκίπερ - Γραμματέας και προπονητής τερματοφυλάκων

Βίκτορ Βόμπε Λάρσεν, γκολκίπερ

Κρίστιαν Μπάνις, αμυντικός - Σύμβουλος ασφαλίσεων

Μαντς Πρίισχολμ Μπέρτελσεν, αμυντικός – Σπουδαστής (Παιδαγωγικό)

Κρίστιαν Μπόμελουντ Κρίστενσεν, αμυντικός - Εκπαιδευόμενος ξυλουργός

Βίκτορ Χάνσεν, αμυντικός - Μαθητής και βοηθός καθηγητή

Νίκολαι Γιόχανσεν, αμυντικός - Άνεργος

Ντάνιελ Νίελσεν, αμυντικός – Μαθητής Λυκείου

Κάσπερ Σκραπ, αμυντικός - Μαθητής Λυκείου

Άντερς Χουντσβάλε, μέσος - Αναλυτής δεδομένων

Ράσμους Γκαουντίν, μέσος – Μαθητής Λυκείου

Άνταμ Φογκτ, μέσος - Μαθητής και εκπαιδευόμενος σε digital μέσα

Όσκαρ Χόισμπιε, μέσος - βοηθός project manager

Κρίστοφερ Γιάκομπσεν, μέσος - Μαθητής και βοηθός καθηγητή

Ράσμους Γιόχανσον, μέσος - Youtuber και υπάλληλος σε κλαμπ αναψυχής

Κέβιν Γιόργκενσεν, μέσος - Φύλακας

Κάσπερ Κέμπελ, μέσος – Ιδιοκτήτης στην εταιρεία Syddjurs Ejendomsservice

Σίμον Βόλενσεν, μέσος – Μαθητής Λυκείου

Άντερς Φονς, επιθετικός - Μηχανικός

Κίλιους Νίελσεν, επιθετικός – Μαθητής Λυκείου

Κρίστιαν Όφενμπεργκ, επιθετικός - Λογιστής

Ντάνιελ Σόρενσεν, επιθετικός - Άνεργος

Λούις Βέις, επιθετικός - Συντονιστής προγραμμάτων ψυχαγωγίας

 

Τελευταία Νέα