Γουέστ Χαμ: Με απόχρωση από το παρελθόν

Γουέστ Χαμ: Με απόχρωση από το παρελθόν

Gazzetta team
Γουέστ Χαμ: Με απόχρωση από το παρελθόν

bet365

Με τις μεταγραφές να είναι στον πάγκο και τον Πελεγκρίνι να ψάχνει παίκτες και τακτικές, η Γουέστ Χαμ έχει ξεκινήσει χάλια παρά τα 100 εκατ. λίρες που ξόδεψε. Γράφει ο Richard Jolly.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι μπορεί να γίνει ειδικός σε δηλώσεις για τα προφανή. «Προφανώς πρέπει να προσθέσουμε πόντους» είπε μετά την τρίτη ήττα σε τρία ματς κάνοντας το σχετικό λογοπαίγνιο. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερες νίκες από ήττες». Και οι περισσότερες ομάδες θα ήθελαν κάτι τέτοιο αν είχαν ξοδέψει 100 εκατ. λίρες σε μεταγραφές. Υστερα από ένα καλοκαίρι με νέο προπονητή και 10 νέους παίκτες, η Γουέστ Χαμ φαίνεται ότι επαναλαμβάνει την ιστορία της. Η Γουέστ Χαμ έχασε όλα τα παιχνίδια της τον Αύγουστο πέρυσι και το ίδιο έχει κάνει και τώρα. Ο συνιδιοκτήτης, Ντέιβιντ Σάλιβαν, δήλωσε ότι ο Πελεγκρίνι «βοηθά άμεσα τις ομάδες να κάνουν βήματα μπροστά» όταν προσλήφθηκε ο Χιλιανός όμως η μοναδική βελτίωση που έχει υπάρξει σε σχέση με πέρυσι είναι ότι σε τρία ματς οι Hammers έχουν δεχθεί 9 γκολ σε σχέση με τα 10 περσινά στο ίδιο σημείο με το ελαφρυντικό ότι σε αυτούς τους αγώνες οι δύο αντίπαλοι ήταν Λίβερπουλ και Αρσεναλ.

Δείτε την πολύ κακή άμυνα. Ο νέος τερματοφύλακας, Λούκας Φαμπιάνσκι, είναι upgrade για τον Χαρτ, έχοντας ήδη καταγράψει 16 επεμβάσεις, όμως ο Ισα Ντιόπ ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού για την Γουέστ Χαμ η οποία πλήρωσε 22 εκατ. λίρες. Ο σέντερ-μπακ έμεινε για 90 λεπτά στον πάγκο, με τον πολύ φτηνότερο, Φαμπιάν Μπαλμπουενά και τον Αντζελο Ογκμπόνα να είναι βασικοί. Δείτε και τα θέματα που υπάρχουν στα πλάγια μπακ. Στα δεξιά, ο Ράιαν Φρέντερικς ξεκίνησε στο πρώτο και το τρίτο ματς και ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα στο δεύτερο. Αν αυτό είναι κάτι σαν rotation, ο Αργεντινός θα ξεκινήσει κόντρα στην Γουλβς το Σάββατο (01/09).

Στα αριστερά, ο προηγούμενος προπονητής, Ντέιβιντ Μόγιες, είχε μεταμορφώσει σε σούπερ επιθετικό μπακ τον Αρτούρ Μαζουακού, τον οποίο ο Πελεγκρίνι έχει κάνει να παίξει πιο συντηρητικά, κάτι που έχει εκθέσει τις αμυντικές ικανότητες του Γάλλου και έχει αφήσει τον Κρέσγουελ εκτός 11άδας. Το κέντρο; Ο Σλάβεν Μπίλιτς, διαπίστωσε πέρυσι την ανάγκη της ομάδας για έναν ανασταλτικό μέσο όταν έγινε στόχος το Γουίλιαμ Καρβάλιο και το ίδιο έκανε τον Ιανουάριο ο Ντέιβιντ Μόγιες, όταν σαν στόχος τέθηκε ο Λεάντερ Ντεντονκέρ. Αντί να αποκτηθεί κάποιος παίκτης σαν και αυτούς, το club έδωσε 100 εκατ. λίρες για μεταγραφές σε άλλες θέσεις. Η αποχώρηση του Σεϊκού Κουγιατέ και η άφιξη του Κάρλος Σάντσες σίγουρα δεν κάνουν τα πράγματα καλύτερα στο κέντρο.

Ο Πέδρο Ομπιάνγκ, ο μοναδικός καθαρός κόφτης που έχει μείνει στο ρόστερ, έχει μείνει στον πάγκο για 90 λεπτά και στους τρεις αγώνες. Η χρησιμοποίηση των Γουίλσιρ και Νομπλ χωρίς κάποιον αμυντικογενή χαφ δίπλα τους αποδείχθηκε καταστροφή στο δεύτερο μέρος κόντρα στην Λίβερπουλ και στο ματς με την Μπόρνμουθ, καθώς η άμυνα έμεινε αβοήθητη στις ορέξεις πολύ πιο αθλητικών παικτών. Η σύγκριση που έκανε ο Πελεγκρίνι ανάμεσα στον Γουίλσιρ και τον Αντρέα Πίρλο, ήταν το λιγότερο ατυχής. Τουλάχιστον, ο Γουίλσιρ ήταν βασικός, σε αντίθεση με τον Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος κόστισε 17.5 εκατ. λίρες και έχει παίξει και στα τρία ματς σαν αλλαγή εβρισκόμενος κάτω από τον Ρόμπερτ Σνόντγκρας στις επιλογές του Χιλιανού τεχνικού.

Στην επίθεση, ο Τσιτσαρίτο έκανε ένα ξεκίνημα στη σεζόν ανάλογο με εκείνο του Ζαμπαλέτα, μπαινοβγαίνοντας δηλαδή στην 11άδα, με τον Πελεγκρίνι να προτιμά δύο φορ για τα εντός έδρας παιχνίδια και έναν για τα εκτός. Μια απόφαση που σε συνδυασμό με τα θέματα στις άλλες θέσεις δείχνει έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου για την ομάδα. Είναι κατανοητό ο προπονητής να μην γνωρίζει ακόμα πιο είναι το πιο δυνατό σημείο της ομάδας του τόσο νωρίς στη χρονιά. Ομως κάτι δείχνει να μην πηγαίνει καλά όταν σε τρεις αγώνες παρουσιάζονται τρία συστήματα και οι τρεις πιο δυνατές μεταγραφές μένουν στον πάγκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα