Ο Ζοσέ, η Γιουνάιτεντ και το... ξενέρωμα πίσω από την κουρτίνα

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Ζοσέ, η Γιουνάιτεντ και το... ξενέρωμα πίσω από την κουρτίνα

bet365

Ο Μουρίνιο γκρινιάζει και δέχεται αρνητικές απαντήσεις, η Μάντσεστερ ξέρει, αλλά δεν κάνει τίποτα και ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει το... κάτι σαν μίσος στα παρασκήνια του «Ολντ Τράφορντ».

«Ο CEO μου γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό αυτό που ακριβώς θέλω, αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να γίνει καλύτερη». Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την ατάκα με την οποία ο Ζοσέ Μουρίνιο μετέφερε ξεκάθαρα όλη την ευθύνη για όσα ΔΕΝ συμβαίνουν στον Εντ Γούντγουορντ. Λίγες ώρες πριν το πρόωρο φινάλε του παζαριού στην Αγγλία και τα πάντα συνηγορούν ότι κανείς στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ δεν είναι ευτυχισμένος. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες και οπαδοί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους βγάζει μόνο απαισιοδοξία, κάτι που γιγαντώνεται από τον Τύπο, ο οποίος η δραματική αλήθεια είναι πως λατρεύει να βλέπει τον Ζοσέ να έχει προβλήματα.

Η αγωνιστική εικόνα των Κόκκινων Διαβόλων στο τελευταίο φιλικό με την Μπάγερν ήταν πραγματικά καταθλιπτική. Μηδενική δημιουργία, ένα μόνο σουτ στο ματς και κανένα στον στόχο, ενώ η κατοχή μπάλας έφτασε το τραγικό 27%. Γενικότερα δεν άρεσαν όσα βγήκαν στο γήπεδο σε όλη την προετοιμασία, με μοναδική εξαίρεση κάπως τη νίκη επί της Ρεάλ. Σίγουρα υπάρχουν σημαντικά ελαφρυντικά και ειδικά το ότι απουσίαζαν οι πολλοί μουντιαλικοί παίκτες, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τους αντιπάλους;

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της φετινής Premier League, στην οποία μάλιστα η Γιουνάιτεντ ανοίγει και την αυλαία με τη Λέστερ (Παρασκευή 22:00) και το club δείχνει διαλυμένο. Ο προπονητής να εκφράζει διαρκώς τη δυσαρέσκειά του επειδή δεν του έκαναν μεταγραφές και η διοίκηση να εισπράττει αρνήσεις, βγάζοντας μία διάθεση ότι δεν πρόκειται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και κάπως έτσι το έργο είναι αρνητικό και οι περισσότεροι αναμένουν την έκρηξη του Πορτογάλου κόουτς στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη.

Ο Μουρίνιο έχει ζητήσει τους Φρεντ, Νταλό, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Αλεξ Σάντρο, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, Κόβατσιτς, Βίτσελ, Μαγκουάιρ, Αλντερβάιρελντ, Μπόατενγκ και ίσως και τον Μίνα. Τελικά του πήραν μόνο τους δύο πρώτους. Σε καμία περίπτωση δεν του κάλυψαν την τεράστια επιθυμία-ανάγκη για το κέντρο της άμυνας, που φαίνεται να είναι και το σημαντικότερο ζήτημα της ομάδας. Η Λέστερ και η Τότεναμ όμως δεν πουλούν και ενώ η Μπάγερν θα έδινε το ΟΚ στα 50 εκατ. ευρώ, ο Μπόατενγκ φέρεται να αρνήθηκε από μόνος του.

Η τελευταία είδηση από Γερμανία και Αγγλία είναι ότι ο σέντερ μπακ των Βαυαρών πήρε ο ίδιος τηλέφωνο τον Μουρίνιο, τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και αρνήθηκε την πρόταση. Την ίδια άρνηση είχε εκφράσει μέρες νωρίτερα ο Κόβατσιτς που επιλέγει να πάει στην Τσέλσι που είναι εκτός Champions League, αλλά και ο Βίτσελ, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του, επίσης δεν ήθελε να... μπλέξει στο «Ολντ Τράφορντ», προτιμώντας να είναι πολύτιμος στο Ντόρτμουντ.

Ο Μουρίνιο πάντως άρχισε ήδη τις ατάκες για τις ενισχύσεις των άλλων. Πέρσι τα είχε με τη Σίτι και τώρα τα έβαλε με τον Κλοπ. «Αγοράζουν τους πάντες και τα πάντα», είπε με δόση γκρίνιας, δικαιολογίας και ζήλιας. «Εάν δεν κάνουμε κι εμείς την ομάδα μας πιο δυνατή, θα έχουμε πάρα πολύ δύσκολη σεζόν», πρόσθεσε σε μία άκρως ρεαλιστική διαπίστωση. Με εξαίρεση την Τότεναμ που έμεινε ακριβώς η ίδια, αλλά είναι σημαντικά δεμένη, οι ανταγωνιστές λιγότερο ή περισσότερο ενισχύθηκαν και τον απειλούν.

Κι όμως, παραδόξως, το club δεν κάνει κάτι γι' αυτό. Είναι λες και δεν θέλουν να διευκολύνουν τη δουλειά του και ουσιαστικά να στηρίξουν την επιλογή τους στο πρόσωπό του. Οι ίδιοι είναι που στα μέσα της σεζόν του έδωσαν μεγαλύτερο συμβόλαιο έως το 2020, με οψιόν διετίας και τώρα δείχνουν ότι σαν να μην τον γουστάρουν. Επίσης, σε περίπτωση που τον διώξουν, θα πρέπει να του πληρώσουν και 15 εκατ. ευρώ αποζημίωση. Δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά λοιπόν ο Γούντγουορντ και τα αφεντικά του. Ούτε όμως και ο Ζοσέ...

Κάποτε άπαντες θα έτρεχαν σαν τρελοί για να παίξουν στη Γιουνάιτεντ. Αυτή η ομάδα όμως του Μουρίνιο είναι κάθε άλλο παρά ελκυστική και δέχεται αρνητικές απαντήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Και πολλοί που είναι ήδη εκεί, είναι ξενερωμένοι (Πογκμπά, Μαρσιάλ, Λουκάκου). Σίγουρα λοιπόν κάτι δεν πάει καλά στο κόκκινο Μάντσεστερ και οι δύο πλευρές που έχουν το κουμάντο (οργανωτικό, τεχνικό) συμπεριφέρονται λες και μισούνται. Και όλα αυτά ενώ πέρσι τερμάτισαν 2οι στο -19 από τη συμπολίτισσα. Πώς διάολο να καλύψουν έτσι το κενό από εκείνη την ομαδάρα του Πεπ που πήρε και τον Μαχρέζ;

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος