Τους αγαπούν ακόμα και οι εχθροί

Τους αγαπούν ακόμα και οι εχθροί

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Ενγκολό Καντέ
Μπορεί μέσα στο γήπεδο να είναι σκέτος «διάολος», όμως έχει εκπλήξει τους πάντες με την ταπεινότητα και τη μετριοφροσύνη του εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Καντέ είναι τόσο ντροπαλός, που όταν όλοι οι Γάλλοι διεθνείς πανηγύριζαν έξαλλα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φωτογραφίζονταν με το τρόπαιο, εκείνος περίμενε καρτερικά τη σειρά του στο τέλος. Μάλιστα, αν ο Ενζονζί δεν έπαιρνε την κούπα να του τη δώσει ο ίδιος χέρι με χέρι, τότε πιθανόν ο Καντέ να μην είχε καμία αναμνηστική φωτογραφία με το κύπελλο. Ακόμη και όταν η εθνική Γαλλίας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Καντέ ήταν στην πίσω σειρά και λόγω ύψους (1,69) δε φαινόταν καθόλου στην αναμνηστική φωτογραφία. Προτίμησε να δώσει τη θέση του σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου, αν και εκείνος ήταν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές.

Λούκα Μόντριτς
Η προσωπική του ιστορία, που από τα συντρίμμια έφτασε στην κορυφή του κόσμου, συγκίνησε τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παιδί του πολέμου, που βίωσε τον ξεριζωμό, βρήκε διέξοδο στο ποδόσφαιρο. Το μικρό του μπόι και η «αντιεμπορική» φυσιογνωμία του έβαλαν εμπόδια στο ξεκίνημα της καριέρας του, όμως με το πέρασμα των χρόνων απέδειξε σε όλους τους επικριτές του πόσο λάθος έκαναν. Μπορεί ο Ρονάλντο όλα αυτά τα χρόνια να έστρεφε πάνω του τους προβολείς, όμως ο Μόντριτς αποτελεί έναν εργάτη πολυτελείας στην Μαδρίτη, που ενδεχομένως τώρα να εξελιχθεί και στον απόλυτο σταρ της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου. Στην κορυφή του κόσμου μπορεί να μην έφτασε με την Κροατία, όμως στη συνείδηση του κοινού ο ίδιος είναι ο κορυφαίος του πλανήτη αυτή τη στιγμή, τόσο για το αλάνθαστο παιχνίδι του, όσο και για τη μετριοφροσύνη του.

Μοχάμεντ Σαλάχ
Η περσινή σεζόν τον απογείωσε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στα μάτια των φιλάθλων. Αρχικά, με τον τρόπο που εμψύχωσε τους συμπαίκτες του στην εθνική Αιγύπτου, όταν φάνηκε πως δεν ερχόταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο (ο ίδιος ήταν αυτός που την έδωσε τελικά) στο παιχνίδι με το Κονγκό. Τον... παραδέχθηκαν ακόμη και οι εχθροί της Λίβερπουλ στην Αγγλία για τα «μαγικά» του όλη τη σεζόν, που έφεραν τους «κόκκινους» μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, ο τραυματισμός του στον ώμο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τα δάκρυα του, όταν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, έκαναν όλο τον κόσμο να συμπονέσει τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Γιατί όχι μόνο έβγαινε εκτός μάχης στο σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του, αλλά αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να χάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Τελευταία Νέα