Με αυτή την ενδεκάδα οι Αγγλοι βλέπουν... κούπα!

Gazzetta team
Με αυτή την ενδεκάδα οι Αγγλοι βλέπουν... κούπα!

bet365

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε ό,τι καλύτερο διαθέτει το Νησί κι αισιοδοξεί πως η Αγγλία θα καταφέρει επιτέλους να κάνει τη διαφορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο!

Eίναι η Αγγλία που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Ρωσίας η καλύτερη των τελευταίων ετών; Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επέλεξε μόλις πέντε παίκτες από αυτούς που ήταν στη Βραζιλία το 2014, τους Στέρλινγκ, Χέντερσον, Γουέλμπεκ, Τζόουνς, Κέιχιλ. «Οι κακές εμπειρίες είναι τεράστιο κίνητρο. Εχω τεράστια πίστη σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως πήρα μαζί μου ό,τι καλύτερο υπήρχε διαθέσιμο στο Νησί. Εχω μια συναρπαστική και υποσχόμενη ομάδα» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και μαζί του αισιοδοξούν και οι συμπατριώτες του. Ποια θα ήταν η ιδανική ενδεκάδα για να παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Telegraph, BT Sport και Ιndependent έχουν την απάντηση…

Τζόρνταν Πίκφορντ: Ήταν μία δύσκολη πρώτη χρονιά στην Έβερτον για τον Πίκφορντ και δεδομένα ως γκολκίπερ είχε ευθύνες για ορισμένα γκολ που δέχθηκε. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο τροφοδοτεί με την πρώτη μπαλιά τους συμπαίκτες του, αλλά και τα πλούσια σωματικά του προσόντα ήταν αυτά που του έδωσαν αβαντάζ και προτιμήθηκε αντί του Τζακ Μπάτλαντ. Η εμφάνισή του κόντρα στην Ολλανδία, ήταν για πολλούς και το… εισιτήριο για την ενδεκάδα!

Έρικ Ντάιερ: Μία επιλογή που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο στο κέντρο και ειδικά με αντιπάλους όπως το Βέλγιο, όπου θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια και σκληράδα. Δεν θέλει τόσο πολύ να παίζει στην άμυνα, ωστόσο αν χρειαστεί θα συμβάλλει και εκεί. Ενας πολύτιμος παίκτης για κάθε ομάδα, με τον Μουρίνιο να έχει πάνω του στραμμένα τα βλέμματα!

Τζον Στόουνς: Ο 23χρονος Στόουνς παραμένει ό,τι καλύτερο διαθέτει η Αγγλία για αμυντικό με καλό έλεγχο της μπάλας, αλλά και δυνατότητα σωστών μεταβιβάσεων. Η αμυντική γραμμή των Βρετανών στηρίζει πολλά πάνω του και ο Σάουθγκεϊτ αρχίζει από αυτόν το βασικό σχήμα. Όταν είναι πειθαρχημένος είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, όταν όμως χάνει τη συγκέντρωσή του…

Χάρι Μαγκουάιρ: Ήταν μία περίεργη χρονιά για τον Μαγκουάιρ και τη Λέστερ. Ο 25χρονος είχε τα προβλήματά του κυρίως με πιο γρήγορους κι ευέλικτους επιθετικούς. Όμως στην τριάδα των αμυντικών της Εθνικής τα πήγε καλά. Αν ο Τζο Γκόμεζ δεν είχε πρόβλημα ίσως να μην προοριζόταν για βασικός, ωστόσο ο Σάουγκεϊτ εκτιμά τη δύναμή, την πειθαρχία και τις φιλοδοξίες του.

Κάιλ Γουόκερ: Ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ σκέφτεται τον παίκτη της Σίτι για το δεξί άκρο της άμυνας και δίπλα στην τριάδα της άμυνας. Όμως, οι πιο καλές του θέσεις παραμένουν δεξί μπακ και δεξί χαφ - εξτρέμ, με την ικανότητα να ανεβαίνει και να καλύπτει όλη την πλευρά.

Τζόρνταν Χέντερσον: Ο κεντρικός χαφ και αρχηγός της Λίβερπουλ έχει δύο μεγάλα προσόντα. Ο τρόπος που κινείται στο γήπεδο, η ενέργεια και η διάρκεια που έχει στο παιχνίδι του. Αν η Αγγλία παίζει με τρόπο που καλύπτει τα χαρακτηριστικά του Χέντερσον και θέλει έναν πιο ανθεκτικό και δημιουργικό χαφ στο κέντρο θα έχει το πλεονέκτημα έναντι του Ντάιερ. Ο Χέντερσον έχει βελτιώσει πολύ και το passing game του, κάτι που φάνηκε αρκετά στην φετινή εντυπωσιακή πορεία της Λίβερπουλ στο Champions League.

Ρούμπεν Λόφτους - Τσικ: Μπορεί να αποδειχθεί η ευχάριστη αποκάλυψη της Αγγλίας. Ο 22χρονος πανύψηλος μέσος έχει την ικανότητα να προσθέσει φαντασία, αλλά και ουσία στο δημιουργικό κομμάτι της Εθνικής. Ο Σάουθγκεϊτ είναι μεγάλος θαυμαστής του. Πήγε καλά στα πρώτα του ματς με την Αγγλία πριν τραυματιστεί.

Ντάνι Ρόουζ: Έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών είχε μείνει πίσω στον ανταγωνισμό με τον Άσλεϊ Γιανγκ. Όταν είναι στα καλύτερά του μαζί με τον Κάιλ Γουόκερ μπορούν να συνθέσουν ιδανικα τα δύο άκρα. Είναι δύο άκρως επιθετικά και ικανά full backs, που ταιριάζουν και στον σχηματισμό που θέλει να παίξει η Αγγλία.

Ραχίμ Στέρλινγκ: Έχει όλα τα φόντα και τα προσόντα να αναδειχθεί από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής στην διοργάνωση. Έκανε τρομερή χρονιά και στο τεχνικό επιτελείο τον σκέφτονται πιο πολύ για την γραμμή κρούσης τοποθετώντας τον κοντά στον Χάρι Κέιν. Παίζει πιο ήρεμα, ουσιαστικά και ψύχραιμα, έχει βελτιώσει πολύ τις κινήσεις του και την τελική του προσπάθεια.

Ντέλε Άλι: Ουσιαστικά ο Ντέλε Άλι ήταν σαν να προσπέρασε τον Τζέσε Λίνγκαρντ που έκανε καλή σεζόν. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Τότεναμ έχει το πλεονέκτημα ότι έχει την ιδανική χημεία με τον Χάρι Κέιν στον αγωνιστικό χώρο. Εάν δεν αποδώσει ανάλογα βέβαια θα μείνει άμεσα εκτός… Αλλωστε, σε αυτό το Μουντιάλ καλείται να αποδείξει πως μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα.

Χάρι Κέιν: Ο απόλυτος σταρ της επίθεσης των Άγγλων με μία ακόμα τρομερή σεζόν παραγωγικότητας. Μπορεί να μην αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ωστόσο για τέταρτη σερί σεζόν πέτυχε 20+ γκολ στην Premier League. (14/15 - 21, 15/16 – 25, 16/17 – 29, 17/18 – 30). Ένας παγκοσμίου επιπέδου και βεληνεκούς φορ. Μπορεί να είναι και αρχηγός της Εθνικής. Ευτυχώς για τους Άγγλους θα είναι στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα