Αρσέν Βενγκέρ: Η επόμενη μέρα

Αρσέν Βενγκέρ: Η επόμενη μέρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει πέντε πιθανούς προορισμούς για τον Αρσέν Βενγκέρ, μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν.

Εθνική Γαλλίας
Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι έχει στο μυαλό του για την επόμενη μέρα ο Αρσέν Βενγκέρ. Ωστόσο, ο ίδιος έχει φτάσει αισίως 69 ετών, μία ηλικία που μοιάζει ιδανική για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας κάποιας εθνικής ομάδας, όπου δεν υπάρχει καθημερινή ενασχόληση με προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή, η εθνική Γαλλίας έχει στον πάγκο της τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, όμως το μέλλον του θα κριθεί από την πορεία των «τρικολόρ» στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν η Γαλλία δεν τα πάει καλά στα γήπεδα της Ρωσίας, τότε δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα τεχνικής ηγεσίας. Κι αν μέχρι τότε ο Βενγκέρ είναι ελεύθερος, τότε θα είναι μία καλή επιλογή.

Κίνα
Μπορεί να είναι τόσο μακρινό, όμως πριν πάει στην Άρσεναλ το 1996, ο Αλσατός τεχνικός βρισκόταν στην Ασία, ως προπονητής της Nagoya Grampus Eight. Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα το πρωτάθλημα που είναι σε ανάπτυξη στην Άπω Ανατολή είναι αυτό της Κίνας. Πολλά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχουν δελεαστεί από τα δεκάδες εκατομμύρια των Κινέζων, όπως και αρκετοί κορυφαίοι προπονητές, σαν τους Σβεν Γκόραν Έρικσον, Φάμπιο Καπέλο και Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Γιατί ο επόμενος να μην είναι ο Αρσέν Βενγκέρ;

MLS
Ένα ακόμη πρωτάθλημα που βρίσκεται σε αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλά αστέρια πέρασαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αγωνιστούν στο MLS, με τελευταίο τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ανέκαθεν ο Αρσέν Βενγκέρ είχε τη φιλοσοφία της «δημιουργίας» και μία πρόταση από ομάδα των ΗΠΑ δε θα τον άφηνε αδιάφορο, αφού με αυτόν τον τρόπο θα συνέβαλλε στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, που στη συγκεκριμένη χώρα είναι αρκετά πίσω στις προτιμήσεις των φιλάθλων.

Μονακό
Μετά την περσινή εκπληκτική σεζόν, με την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μονακό φέτος έμεινε εκτός όλων των στόχων της. Ο νυν προπονητής της, Λεονάρντο Ζαρντίμ, είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονταν εδώ και καιρό για διάδοχος του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ ο Αλσατός τεχνικός ήταν κάτοικος πριγκιπάτου την επταετία 1987-1994, οδηγώντας την Μονακό στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός κυπέλλου. Μία ενδεχόμενη πρόταση για επιστροφή στο Λουί Ντε έπειτα από 24 χρόνια δε θα άφηνε ασυγκίνητο τον Βενγκέρ.

Παρί Σεν Ζερμέν
Ακόμη και η κατάκτηση των τριών εγχώριων τίτλων δεν αρκεί για να θεωρηθεί πετυχημένη η χρονιά των Παριζιάνων, μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ουνάι Έμερι μετρά μέρες στο Παρίσι, με τα ρεπορτάζ να φέρνουν τον Τόμας Τούχελ της Ντόρτμουντ στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ δημοσίευμα της γαλλικής Equipe κάνει λόγο για πρόσληψη του Βενγκέρ στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Από τη στιγμή, όμως, που δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με τον Τούχελ, γιατί να μην είναι τελικά ο Βενγκέρ ο εκλεκτός;

 

Τελευταία Νέα