Πως εξαντλήθηκε η υπομονή του Ζιντάν με τον Μπέιλ

Πως εξαντλήθηκε η υπομονή του Ζιντάν με τον Μπέιλ

Gazzetta team
Πως εξαντλήθηκε η υπομονή του Ζιντάν με τον Μπέιλ

bet365

Μια σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων και ενεργειών έκαναν τον Γκάρεθ Μπέιλ να πέφτει σταθερά στα μάτια του Ζινεντίν Ζιντάν, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε στη ρεβάνς με την Γιουβέντους.

«Τίποτα από τα πράγματα που κάνει ο Μπέιλ δεν αξίζει 100 εκατ. ευρώ». Τα λόγια του πρώην παίκτη και προπονητή της Ρεάλ και νυν σχολιαστή, Χόρχε Βαλδάνο, πρόσφατα, μπορεί να ακούστηκαν σκληρά για έναν παίκτη του ταλέντου και φυσικών προσόντων του Ουαλού, όμως όπως αποδεικνύεται, η άποψη αυτή μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μπορεί σε άλλες ομάδες ένας εκ των star-players να μην βγαίνει ποτέ για να μην χάσει σε χρηματιστηριακή αξία, όμως αυτό δεν συμβαίνει με τον Ζινεντίν Ζιντάν και την Ρεάλ, καθώς ο Γκάρεθ Μπέιλ έχασε την τελευταία ευκαιρία του και την εμπιστοσύνη για τα καυτά ματς που έρχονται με φόντο την ιστορία.

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ ήταν στον πάγκο για τον αγώνα-ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Parc des Princes για τους «16» του Champions League αλλά και στο πρώτο ματς με αντίπαλο την Γιουβέντους για τα προημιτελικά. Μάλιστα στο τελευταίο, ο 28χρονος άφησε πολύ άσχημη εικόνα και εκτός γραμμών καθώς, όντας στον πάγκο, έμεινε παγωμένος όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε με ψαλιδάκι ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών.

Ο Ζιζού, όπως προκύπτει από τα Ισπανικά ρεπορτάζ, είναι απόλυτα απογοητευμένος από την έλλειψη διάθεσης που δείχνει ο Μπέιλ, ο οποίος δεν προσπαθεί καν να μπει στο πνεύμα πάθους που έχει ολόκληρη η ομάδα στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τρίτου σερί Champions League. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι στα μάτια του 45χρονου τεχνικού ήταν στη ρεβάνς με την Γιουβέντους στο Santiago Bernabeu.

Με το σκορ στο πρώτο παιχνίδι στο 0-3 υπέρ της Ρεάλ, ο Γάλλος αποφάσισε να δώσει στον [κάποτε] υπερηχητικό εξτρέμ φανέλα βασικού, όμως ήταν κάτι που έμελλε να μετανιώσει πιο γρήγορα απ' ότι θα φανταζόταν. Οι Merengues επέστρεψαν στα αποδυτήρια χάνοντας 0-2 με τον Ουαλό να έχει ένα πλήρως παθητικό παιχνίδι με highlight την ευκαιρία με το τακουνάκι, ένα σουτ on-target, όμως και 6 χαμένες μπάλες σε μία τόσο κρίσιμη μάχη.

Η αρνητική στάση και η αγωνιστική ανυπαρξία του Ουαλού ήταν κάτι το οποίο δεν σημείωσε μόνο ο Ζιντάν αλλά και ο σταρ και εκ των ηγετών της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος τον προέτρεψε να γίνει περισσότερο δυναμικός και να βγάλει νεύρο, όμως ο Μπέιλ προέβη σε μία ενέργεια που σόκαρε τα αποδυτήρια, καθώς απλά χαμογέλασε. Η Γιουβέντους βρισκόταν μόλις ένα γκολ μακριά από το να οδηγήσει το ματς σε παράταση, όμως εκείνος έδειχνε να μην έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης.

Εχοντας παρακολουθήσει το όλο σκηνικό, ο Ζιντάν το πήρε πάνω του. Εδωσε εντολή στον Λούκας Βάθκεθ να ετοιμαστεί για να μπει στο ημίχρονο και όλα τα άλλα είναι ιστορία, καθώς ο Ισπανός κέρδισε στις καθυστερήσεις το πέναλτι που έκρινε την πρόκριση. Μετά το 45λεπτο στα προημιτελικά του Champions League, η συμμετοχή του περιορίζεται σε ένα 20λεπτο μεσοβδόμαδα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για την La Liga.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κόστισε τριψήφιο αριθμό εκατ. ευρώ, ο Γκάρεθ Μπέιλ δείχνει να έχει χάσει το σθένος που έχει κάνει τους παίκτες της Ρεάλ να γράφουν το όνομά τους στα βιβλία του Champions League. Δίπλα σε αστέρια με το work-ethic των Ρονάλντο και Ράμος, η έλλειψη της σπίθας από τον 28χρονο είναι ακόμα πιο εμφανής, όπως ίσως και η διάθεσή του να αποχωρήσει το καλοκαίρι...

 

Τελευταία Νέα