Το λάθος της Παρί με τον Νεϊμάρ και το... τρελοκομείο

Το λάθος της Παρί με τον Νεϊμάρ και το... τρελοκομείο

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος βλέπει τους Παριζιάνους να κανακεύουν και να πέφτουν στα πόδια του Βραζιλιάνου, τη στιγμή που οι ορισμοί του Μακιαβέλι βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στο παιχνίδι.

Στη Φλωρεντία της Αναγέννησης ο Νικολό Μακιαβέλι έθεσε πολλούς από τους κανόνες που εκ πεποιθήσεως ή άθελά τους ακολουθούν ακόμα και σήμερα οι πολιτικοί, στρατιωτικοί, οι κάθε είδους αρχηγοί, ακόμα και τα αφεντικά στις επιχειρήσεις. Ενα από τα σημαντικά που είχε πει και διέπουν τις σχέσεις ήταν το διάσημο: «Εναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται». Στην περίπτωση του Νεϊμάρ το μόνο δεδομένο είναι πως δεν συμβαίνει κανένα από τα δύο. Ούτε feeling για τις ομάδες του βγάζει, ούτε και φοβάται κανέναν.

Από τη Σάντος και την Μπαρτσελόνα έφυγε στα μαχαίρια και στα δικαστήρια, ενώ στην Παρί με το καλημέρα δεν γουστάρει και δεν τον γουστάρουν (σ.σ.: τουλάχιστον όπως μαρτυρούν τα στιχάκια των οπαδών στο “Παρκ ντε Πρενς” και η στήριξή τους στον Καβάνι). Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ' όταν έβαζε ανόητα τα κλάματα μπροστά στις κάμερες και τώρα ήρθε η στιγμή για καινούργια παρακάλια. Καθότι τραυματίας έχει πάρει ειδική άδεια για να γίνει καλά στο Μπέλο Οριζόντε, δίνοντας το παρών στα γενέθλια της αδερφής του, οι ισχυροί άνδρες της Παρί έτρεξαν κοντά του.

Ο αποκλεισμός των Παριζιάνων νωρίς από το Champions League ενίσχυσε τα σενάρια ξενερώματος και αποχώρησής του. Στη Βαρκελώνη έγραφαν ότι αναζητά δίοδο επιστροφής και στη Μαδρίτη ότι ανοίγει ο δρόμος για τη Βασίλισσα. Θορυβημένος ο Νάσερ Ελ Κελαϊφί λοιπόν πήρε μαζί του τον εξαιρετικά αποτελεσματικό υπεύθυνο μεταγραφών Αντέρο Ενρίκε και βρέθηκαν κοντά στο αστέρι τους στη Βραζιλία. Από κοντά και ο πατέρας του. Ο πρόεδρος της Παρί προσπάθησε να εξηγήσει ότι ήταν ένα από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι για άλλους λόγους, αλλά μάλλον κανείς δεν το πιστεύει. Η εντολή από το Κατάρ σύμφωνα με τους Γάλλους, ήταν να κλειδώσει και να μην φύγει για κανέναν λόγο και ποσό ο παικταράς τους.

Την ίδια στιγμή ο Νεϊμάρ φέρεται να έχει ζητήσει από τον πατέρα και μάνατζέρ του να έχει ξεκαθαρίσει όλα τα δεδομένα πριν το Μουντιάλ και αυτό προσπαθεί εκείνος να κάνει. Το φοβερό όμως σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι το καλοκαίρι ο σούπερ σταρ χάλασε τον κόσμο για να συμβεί η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, πήρε μυθικά νούμερα πάνω και κάτω από το τραπέζι, συμφώνησε σε συμβόλαιο έως το 2018 και τώρα κάνει τα... δικά του, πριν καν κλείσει η πρώτη σεζόν του. Κανονικά λοιπόν δεν θα έπρεπε να τον κανακεύει κανείς, όπως κανείς δεν τον υποχρέωσε να βάλει την υπογραφή του. Δεν σέβεται τον εαυτό του, την εκάστοτε ομάδα, τους οπαδούς, δεν σέβεται και δεν τον απασχολεί τίποτα. Κανονικά θα έπρεπε απλά να του το ξεκόψουν...

Ο Βραζιλιάνος όσο παικταράς κι αν είναι, αποδεικνύει διαρκώς ότι παραμένει ένα κακομαθημένο παιδί που από πολύ μικρός μεγαλώνει μέσα σε τρελά συμβόλαια και είναι προγραμματισμένος για όσα εκπληκτικά βιώνει. Ετσι όμως δεν πρόκειται να αφήσει ιστορία. Το πιο πιθανό είναι να χαρίζει τις εκπληκτικές ντρίμπλες του σε όποιον του προφέρει τα περισσότερα, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν θα τον αγαπήσουν ποτέ και πουθενά. Ακόμα και στο σύγχρονο παιχνίδι των μισθοφόρων του modern football, η πίστη και η αφοσίωση τουλάχιστον σε ό,τι υπογράφεις, εκτιμάται.

Στην περίπτωση του Νεϊμάρ όμως είναι και οι χορηγοί που βάζουν διαρκώς φωτιά στις ανησυχίες του. Και να ήθελε να... αγιάσει, δεν γίνεται. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Τρίτης για την εφημερίδα «As», η Nike θέλει να κλέψει τη Ρεάλ από την Adidas (σ.σ.: δίνει 100, εντί για τα 40 που παίρνει τώρα η Ρεάλ ετησίως για τη φανέλα έως το 2020) και της έχει προτείνει να πληρώσει εκείνη μέρος των 400 εκατ. ευρώ που λογικά θα χρειαστούν για το υπέρτατο deal. Και μην θεωρείτε ότι επειδή το ποσό είναι μυθικό, ότι δεν θα μπορέσει να συμβεί. Μιας και ανοίξαμε με Μακιαβέλι, εκείνος τα είχε πει: «Μια αλλαγή αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να μπουν και άλλες». Και όπως έχει ήδη φανεί, η καλοκαιρινή μεταγραφή της Παρί άνοιξε την πόρτα του τρελοκομείου...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος