Η στιγμή που ο Κόντε... ζητάει βοήθεια

Κώστας Ζάλιαρης
Η στιγμή που ο Κόντε... ζητάει βοήθεια

bet365

Βαρύ κορμί μπροστά ή «ψευτοεννιάρι»; Ποια θα είναι τα πρόσωπα της 11άδας; Πόσο θα κρίνει το μέλλον του Κόντε ο επαναληπτικός με τη Μπαρτσελόνα; Η Τσέλσι παίζει ένα ματς make or break στη Βαρκελώνη και ο Ιταλός κόουτς έφτασε σε σημείο να ζητάει βοήθεια από τους ποδοσφαιριστές του. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης.

Το πρωτάθλημα χάθηκε οριστικά και αμετάκλητα - από μαθηματικής άποψης - μετά και τη νίκη (2-0) της Μάντσεστερ Σίτι επί της Στόουκ, το βράδυ της Δευτέρας.

Όχι ότι υπήρχε πιθανότητα ν' αλλάξει κάτι, αλλά από τα μέσα του Μαρτίου οι «μπλε» του Λονδίνου έμαθαν με κάθε επισημότητα ότι δεν μπορούν πλέον να παλέψουν και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους.

Παρουσιάζοντας πρόσωπο... ταλαιπωρημένο από την περσινή προσπάθεια η οποία οδήγησε στην κατάκτηση της Premier League, με μεγαλύτερες δυσκολίες φέτος και αυτό το σύνδρομο που θέλει την Πρωταθλήτρια να τραβάει μεγάλα ζόρια από κάθε αντίπαλο εντός των τειχών από τη στιγμή που οι υπόλοιποι ανταγωνιστές στην αγγλική λίγκα ήθελαν ν' αποδείξουν πράγματα κόντρα στους κατακτητές της κορυφής, η Τσέλσι έμεινε να κυνηγάει μια θέση για το επόμενο Champions League.

Απόψε το βράδυ, κοντράρεται με τη Μπαρτσελόνα στη μεταξύ τους ρεβάνς για τους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι για το οποίο πολλοί έχουν καταθέσει τις απόψεις τους αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι «μπλε».

Είναι προφανές ότι οι Λονδρέζοι έχουν μπροστά τους το πιο δύσκολο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Υπάρχουν κι αυτά τα σενάρια που κάνουν λόγο για τη ... Judgement Day του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο του κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πριν από δυο εβδομάδες, ναι μεν έχει επιτρέψει στους Καταλανούς να έχουν το αβαντάζ χάρη στο πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι απέναντι στην Τσέλσι, όμως ο τρόπος που παρουσιάστηκε η ομάδα του Ιταλού τεχνικού και που «χτύπησε» βρίσκοντας τρόπο να σκοράρει, αποτελούν λόγους αισιοδοξίας.

Οι «μπλε» επιβιβάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βαρκελώνη και ο Κόντε πήρε μαζί του στην πτήση και στις σημειώσεις που θ' αναλύσει ξανά και ξανά, ένα μεγάλο δίλημμα. Πέρα από το σύστημα και τη μορφή που θα έχει το 3-5-2 στα όρια του αγωνιστικού χώρου του «Καμπ Νόου», το θέμα της επίθεσης της Τσέλσι είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται «φλέγοντα».

Λίγο μετά το πρώτο ματς, ο προπονητής των Λονδρέζων αιτιολόγησε την παρουσία των Αζάρ, Πέδρο και Γουίλιαν και την απουσία ενός φορ για τη γραμμή κρούσης, λέγοντας πως «θα ήταν αυτοκτονία αν παίζαμε με βαρύ κορμί στην επίθεση απέναντι στη Μπαρτσελόνα...».

Αν η επιλογή του και για τη ρεβάνς με τους «μπλαουγκράνα» είναι αυτή του Αζάρ για να τρέξει μπροστά ή θα εισακουστεί η άποψη του Φρανκ Λάμπαρντ (όπως την εξέφρασε στον αγγλικό Τύπο) για την τοποθέτηση του – ντεφορμέ εδώ και καιρό – Αλβάρο Μοράτα (ή ακόμα και του Ζιρού) ώστε κάποιος να γίνεται στόχος μακρινών μεταβιβάσεων και να βοηθάει στο ανέβασμα των υπόλοιπων δίχως εκείνοι να έχουν την πίεση της ανάπτυξης στα πόδια τους, θα φανεί σε μερικές ώρες.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι αυτή που λέει πως ο Κόντε έφτασε στο σημείο να ζητήσει βοήθεια. Γιατί, πέρα από την ιδέα πως «θα υποφέρουμε όπως το κάναμε και στο πρώτο ματς, αλλά ήμασταν εξαιρετικοί και θα πρέπει να εμφανιστούμε πάλι με τον ίδιο τρόπο», ο Ιταλός δεν θα κάνει του κεφαλιού του.

Προφανώς και θα το πάρει πάνω του όταν φτάσει η στιγμή της ανάληψης των ευθυνών σε περίπτωση κακού αποτελέσματος, όμως, στην προετοιμασία της ομάδας για την αναμέτρηση, θα φροντίσει να πάρει και μια δεύτερη γνώμη. Αυτή των παικτών του.

«Ο προπονητής είναι ο προπονητής και οι παίκτες είναι οι παίκτες. Συνήθως ο κόουτς κάνει τις επιλογές του και μαθαίνει να ζει με τις συνέπειες των επιλογών του, όμως, πριν από τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδια, είναι καλό ν' ακους και τους ποδοσφαιριστές σου...» είπε.

Οι περσινοί Πρωταθλητές Αγγλίας έφτασαν στη Βαρκελώνη με 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις σε αυτούς τους πρώτους μήνες του 2018. Σε μια φάση που χρειάζονται μοντάρισμα, από τη στιγμή που το υπάρχον πλάνο δείχνει να έχει... διαρροή και να χάνει αξιοπιστία και στήριξη.

 

Τελευταία Νέα