Υπάρχει χρόνος για την Παρί;

Gazzetta team
Υπάρχει χρόνος για την Παρί;

bet365

Τα κενά στην άμυνα πολλά, το ανασταλτικό της παιχνίδι προβληματικό. Η Παρί πονάει στα μετόπισθεν και... τρέχει να λύσει τις αδυναμίες της ενόψει του επαναληπτικού.

«Ξεκινήσαμε προσπαθώντας να πάρουμε ένα παιχνίδι που το θέλαμε και το είχαμε ανάγκη μεγάλη. Πάντα λέμε τα ίδια πράγματα. Πάντα κάνουμε τα ίδια πράγματα αλλά στο τέλος χάνουμε με τον ίδιο τρόπο», έλεγε εκνευρισμένος ο Ραμπιό μετά την ήττα της Παρί στο Μπερναμπέου με 3-1.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχασε από την Στρασμπούρ το Σάββατο, αλλά ο τρόπος που δέχθηκε τα γκολ δείχνει πως αρνείται να μάθει από τα λάθη της. Το τέρμα του Μαρσέλο έδωσε στην Ρεάλ ένα σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων στην σειρά αυτή του Champions League. Η ίδια αμυντική κατάρρευση έδωσε το δικαίωμα στον Αχολού να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο Παρκ Ντε Πρενς. Ο Ραμπιό δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Μαρσέλο στον τρόπο που κινήθηκε στο ματς με την Ρεάλ, ενώ στην λανθασμένη αντιμετώπιση του τον μιμήθηκε ο Λασανά Ντιαρά που έδωσε χώρο στον σκόρερ της Στρασμπούρ.

Σιγή στο «Μπερναμπέου» από τον Ραμπιό (vid)

Αυτά τα λάθη δεν είναι κάτι το νέο. Έχουν μετατραπεί κάτι σαν... επιδημία. Η Στρασμπούρ είχε κερδίσει το τελευταίο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες χάρις σε κεφαλιά του Νούνο Ντα Κόστα που ήταν αμαρκάριστος. Η Παρί στο 3-1 όπου είχε χάσει από την Μπάγερν σε παιχνίδι μετά από ένα άτσαλο και κακό διώξιμο του Μαρκίνιος που επέτρεψε στον Λεβαντόβσκι να ανοίξει το σκορ. Μία σειρά από λάθη οδήγησαν στην κατάρρευσή των Παριζιάνων στο Καμπ Νου πέρσι.

Η έλλειψη ανταγωνισμού στην Ligue 1 που υπάρχει για την Παρί με εξαίρεση ομάδες της πρώτης τετράδας έχει δημιουργήσει πρόβλημα για την ομάδα του Παρισιού στο πιο υψηλό επίπεδο που είναι οι αγώνες του Champions League. Τι και αν η πρωτοπόρος έχει την κορυφαία επίθεση με διαφορά στα μεγάλα πρωταθλήματα, στο αμυντικό κομμάτι έχει τρανταχτές αδυναμίες.

Ο Ουνάι Έμερι από τον πάγκο δεν κατάφερε να μειώσει αυτά τα λάθη. Για την ακρίβεια και ο ίδιος συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη. Άφησε τον Τιάγο Σίλβα έξω από το πρώτο ματς στην Μαδρίτη δείχνοντας εμπιστοσύνη σε Μαρκίνιος και Κιμπέμπε. Δύο παίκτες που είχαν δείξει την αξία τους σε κάποιους αγώνες, ενώ ο αρχηγός είχε βγάλει εμφανή έλλειψη αρχηγικής προσωπικότητας. Λίγες ώρες πριν το ματς με τη Ρεάλ ο Εμερι έκανε γνωστό πως δεν υπολογίζει τον Βραζιλιάνο για το βασικό σχήμα. Που χρόνος για τακτική προσαρμογή στην ομάδα… Το να μείνει εκτός ο Σίλβα προς το τέλος της περασμένης χρονιάς μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα ίσως και να είχε περισσότερο νόημα. Τώρα;

Έμερι: «Στο δεύτερο ματς με τη Ρεάλ θέλω τον ίδιο διαιτητή και να σφυρίξει υπέρ μας»

Στον Έμερι χρεώνεται και το ότι έχει διαχειριστεί λάθος τα βαριά ονόματα της Παρί. Όλα αυτά κοστίζουν. Θύμιζε κάπως μια περίοδο του Λοράν Μπλαν που είχε γυρίσει το σχήμα σε 3-5-2 πριν την ήττα της ομάδας από την Σίτι στα προημιτελικά του 2016 στο Champions League. Επιπλέον η επιμονή του Έμερι στην επιλογή του Τζιοβάνι Λο Σέλσο με τη Ρεάλ αποδείχθηκε το πιο μεγάλο λάθος του. Ο Αργεντίνος είναι ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος σε έναν περισσότερο αμυντικό ρόλο, αλλά πρόκειται για μεσοεπιθετικό στον οποίο ζητήθηκε να κάνει άλλα πράγματα από αυτά που μπορεί. Ο Ισπανός είδε τον 21χρονο να έχει τεράστιο πρόβλημα και τελικώς να κάνει το πέναλτι της Ρεάλ στην φάση με τον Κροος.

Τα τελειώματα του Καβάνι με τη Στασμπούρ έφεραν τη νίκη, αλλά ήταν σε θέση να καλύψουν το προβληματικό αμυντικό παιχνίδι. Ισως ο Έμερι θα έπρεπε να είχε ακούσει τον Ραμπιό που έλεγε ότι «είναι τρομερό να βάζεις οκτώ γκολ στη Ντιζόν, αλλά στα μεγάλα ματς πρέπει να ορθώνεις ανάστημα, να είσαι όπως πρέπει και τότε φαίνεται το τι μπορείς να κάνεις. Αυτά τα μεγάλα ματς μετράνε». Μόνο αν η Παρί καταλάβει τα προβλήματά της και τα λύσει θα μπορέσει να δει μπροστά και να πετύχει πράγματα. Εχει χρόνο μέχρι τον επαναληπτικό;

 

Τελευταία Νέα