Γιατί η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει στην κούπα...

Γιατί η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει στην κούπα...

Πολύδωρος Παπαδόπουλος Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Γιατί η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει στην κούπα...

bet365

Με τους Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ σε απίθανη κατάσταση, τους Μίλνερ, Χέντερσον να προσφέρουν ισορροπία, ο Κλοπ οδηγεί με αυτοπεποίθηση το... τρένο της Λίβερπουλ στο Κίεβο και στον τελικό του Champions League.

«Χρειάζεσαι πραγματικά μια καλή ομάδα ποδοσφαίρου για να κάνεις αυτό που συνέβη με τη Μάντσεστερ Σίτι κι ευχαριστώ τον Θεό που έχω μια τέτοια. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε με τη Σίτι μπορούμε να το κάνουμε κόντρα σε όλες τις μεγάλες ομάδες» είχε τονίσει ο Γίργκεν Κλοπ μετά την ανεπανάληπτη τεσσάρα στη Σίτι. Το βράδυ της Τρίτης οι Πολίτες πέτυχαν την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη αγγλικής ομάδας στο Champions League, ρεκόρ που έμελλε να καταρριφθεί λίγα 24ωρα αργότερα στο Ντραγκάο! Η Λίβερπουλ διέλυσε την Πόρτο με 5-0 κι έστειλε ένα ηχηρό... μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μάλιστα, σε πολλούς η πεντάρα στην Πόρτο θύμισε το εκκωφαντικό 4-0 κόντρα στη Ρεάλ το 2009 στο Ανφιλντ, όταν οι Τζέραρντ, Τόρες έκαναν άνω – κάτω τους Μαδριλένους. Πλέον, η εκτίμηση του Γερμανού τεχνικού πως μπορεί ο σύλλογός του να πάρει τον τίτλο στο Champions League άρχισε να αντιμετωπίζεται πιο σοβαρά! Μπορεί;

Η τέλεια ισορροπία στη μεσαία γραμμή, η απίθανη τριπλέτα στην επίθεση και η παρουσία του Κλοπ στον πάγκο αποτελούν στοιχεία ικανά να δώσουν ώθηση στους Κόκκινους για μια εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση! Αν σε αυτά προσθέσουμε την εξαιρετική παρουσία του Ρόμπερτσον που δένει την τετράδα, την παρουσία του Φαν Ντάικ και τη βελτίωση του Κάριους, ναι, η Λίβερπουλ μπορεί να ονειρεύεται. Αλλωστε, η φανέλα είναι βαριά και οι Κόκκινοι έχουν αποδείξει πως ξέρουν να απαντούν δυναμικά στις προκλήσεις!

Πρώτος σε ασίστ στο Champions League ο Μίλνερ (pic)

Το τέλειο δίδυμο!
Στο Ντραγκάο ο Γίργκεν Κλοπ επέλεξε να εκμεταλλευθεί την... τεχνογνωσία των Μίλνερ, Χέντερσον, μαζί με τα γκάζια του Βαϊνάλντουμ. Ο αρχηγός ξεκουράστηκε στο ματς με τη Σαουθάμπτον και ο Γερμανός δικαιώθηκε για την επιλογή του. Σε ένα ματς που ήταν ανοιχτό από το πρώτο λεπτό, η Λίβερπουλ πήρε τον έλεγχο, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και κατόρθωσε να πετύχει την τέλεια ισορροπία. Ο Χέντερσον καθάριζε τα πάντα, ο Μίλνερ ήταν εντυπωσιακός στο δημιουργικό κομμάτι και με απλές, ζυγισμένες μεταβιβάσεις έδινε στην ομάδα του την ασφάλεια που χρειαζόταν. Ο 32χρονος μέσος όταν παίρνει ανάσες παρουσιάζεται μεταμορφωμένος και οι επτά ασίστ στο Champions League μαρτυρούν τις εντυπωσιακές του ευρωπαϊκές παραστάσεις. Ο Χέντερσον ενορχήστρωσε με αρμονικό τρόπο την ομάδα και αποδεικνύει πως όταν οι τραυματισμοί μένουν... εκτός, ο ίδιος κάνει τη δουλειά που θα ονειρευόταν κάθε προπονητής!

Ο Σάλαχ γράφει ασταμάτητα ιστορία! (vid)

Πόσα γκολ θα φτάσει;
Πόσα γκολ θα πετύχει ο Μοχάμεντ Σαλάχ αυτή τη σεζόν; 40; 50; Με αυτόν τον παίκτη η Λίβερπουλ και οι φίλοι της ονειρεύονται! Ο Αιγύπτιος παρείχε ευαίσθητες πινελιές σε μια νύχτα, όπου η ομάδα του παρουσίασε το πιο πειστικό της πρόσωπο. Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, απέφυγε τις αβίαστες προσπάθειες με τη μπάλα και η ψυχραιμία που έδειξε ήταν αντιπροσωπευτική της λειτουργίας που ζητά ο Κλοπ από τους παίκτες του. O «Φαραώ», έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος που φτάνει στα 30 γκολ σε μια σεζόν, έπειτα από το μακρινό 1896!

Τριπλέτα για πολλά γκολ!
Η Λίβερπουλ δεν χάνει τον ρυθμό της στο Champions League, η τριπλέτα των Φιρμίνο, Σαλάχ- Μανέ λειτουργεί περίφημα και η ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση στη φετινή διοργάνωση με 28 γκολ. Η τρομερή δύναμη της γραμμής κρούσης έστειλε ηχηρό... sms σε κάθε διεκδικητή και αντίπαλο και οι οιωνοί είναι πολύ καλοί. Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε πως είναι στις πιο αποτελεσματικές ομάδες στην Ευρώπη και μόνο η Παρί από τα top 5 πρωταθλήματα έχει περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σε 36 συμμετοχές έχει 30 γκολ και 10 ασίστ, ο Φιρμίνο έχει 21 γκολ, 11 ασίστ σε 37 αναμετρήσεις, ενώ ο Σαντιό Μανέ σε 29 συμμετοχές έχει 12 γκολ και 11 ασίστ. Ο απολογισμός των 63 τερμάτων προκαλεί σοκ στις αντίπαλες άμυνες και φυσικά καλύπτει με το παραπάνω το τεράστιο κενό του Κουτίνιο!

Κλοπ: «Η τέλεια εμφάνιση»

Η διαχείριση και το κοουτσάρισμα του Κλοπ!
Ο Κλοπ δεν είναι ο τεχνικός που παρασύρεται και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να διαχειριστεί σωστά τα αστέρια του. Ο Γερμανός δε σταματά να μιλά για την εμπιστοσύνη στο υλικό του, αρνήθηκε να πάρει αντικαταστάτη του Κουτίνιο, τονίζει πως η χημεία είναι ιδανική. Πλέον, μιλά με μεγαλύτερη σιγουριά για τα συστήματά του, που κάνουν τη Λίβερπουλ ΟΜΑΔΑ.

«Μην ξεχνάμε το τρομερό… comeback του Μανέ, αλλά και την νέα εξαιρετική εμφάνιση του Φιρμίνο! Συγχαρητήρια σε όλους και ελπίζω ο Σαλάχ να μην σταματήσει να σκοράρει» τόνισε ο Κλοπ που έχει τον τρόπο και την αντίληψη να πει τη σωστή κουβέντα για να «ντοπάρει» τους παίκτες του.

Πηγαίνοντας από τη Ντόρτμουντ στη Λίβερπουλ, ο Κλοπ είχε συγκεκριμένη λογική για να φτιάχνει ομάδες. Ομάδες ακόμα και στο πιο υψηλό επίπεδο και ακόμα και με νοοτροπία συνεχών πωλήσεων. Πάντα με το να δίνει μεγάλα κίνητρα στους κορυφαίους παίκτες του, ακόμα και σε κείνους με τα πιο μικρά συμβόλαια.

Ο Κλοπ υποσχέθηκε ποδόσφαιρο επιπέδου Ρεάλ, Μπάρτσα στους παίκτες του και φέτος κάνει τα λόγια του πράξεις. Βραζιλιάνοι πάνε κι έρχονται, αλλά πάντα ο σταρ είναι αυτός. Είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην θέση του στην ομάδα. Είναι ο φύλακας, η κινητήριος δύναμη, η μηχανή έμπνευσης για τους παίκτες και η πίεση για την επιτυχία. Είναι αυτός που οδηγεί το τραίνο.

Ο Κλοπ καρπώνεται και τη θεαματική βελτίωση του Αντριου Ρόμπερτσον, του παίκτη που έκανε χθες ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Champions League. Από την Κουίνς Παρκ στο Ανφιλντ κι από κει στο Ντραγκάο, ο 23χρονος μετατράπηκε σε ένα εξαιρετικό μπακ, το οποίο μπορεί να προσφέρει και δημιουργικά με τις σέντρες του. Ο Ρόμπερτσον έδεσε υπέροχα στην τετράδα και για πολλούς ήταν το έξυπνο κομμάτι στο παζλ του Γερμανού.

Η Ευρώπη ασχολήθηκε με την ανατροπή της Ρεάλ, την τεσσάρα της Μάντσεστερ Σίτι και λιγότερο με την Λίβερπουλ, όμως αυτή η ομάδα έχει μπει ήδη στο τρένο για το Κίεβο. Μια ομάδα που ξέρει να αναπτύσσεται γρήγορα στην επίθεση, με επιθετικούς που ξέρουν να αλλάζουν θέσεις όσο λίγοι, με δυνατά χαφ που ξέρουν να σπρώχνουν την ομάδα στον αιφνιδιασμό και με άμυνα έτοιμη να κερδίσει κάθε μονομαχία. Η Λίβερπουλ τρυπώνει ξανά στο κλαμπ των μεγάλων!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...