Τι συνέβη στην Ιντερ;

Τι συνέβη στην Ιντερ;

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Τι συνέβη στην Ιντερ;

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Ιντερ που έκλεισε δύο μήνες χωρίς νίκη και που σε μια σεζόν που πήγαινε για πρωτάθλημα κινδυνεύει να χάσει και το Champions League.

Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Δεκεμβρίου. Υστερα από ένα καταπληκτικό αήττητο σερί με 11 νίκες και 3 ισοπαλίες, οι παίκτες της Ιντερ συνδέθηκαν με το San Paolo για να δουν το Νάπολι - Γιουβέντους. Παραδόξως, παρότι το τέλος βρήκε τους Τορινέζους να πανηγυρίζουν, πανηγύρισαν και οι ίδιοι αφού είχαν μόλις αποκτήσει την ευκαιρία να βρεθούν μόνοι στην κορυφή της Serie A για πρώτη φορά τη σεζόν 2017-18. Το μεσημέρι της Κυριακής, στις εξέδρες του Giuseppe Meazza βρέθηκαν 55.000 τιφόζι και η ομάδα δεν τους απογοήτευσε. Ο Πέρισιτς έκανε από νωρίς το ματς να μοιάζει με κανονική γιορτή και το τελείωσε με χατ-τρικ φέρνοντας την Ιντερ μόνη πρώτη. Από τότε μέχρι σήμερα, πέρασαν δύο μήνες και οι Nerazzurri δεν έχουν νικήσει ξανά.

Αν και δεν ήταν νίκη, το επόμενο αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο σημαντικό. Παίζοντας με συγκέντρωση, σοβαρότητα και επιδεικνύοντας σθένος πρωταθλήτριας, η Ιντερ έφυγε από την έδρα της Γιουβέντους με ένα 0-0 το οποίο θα έκανε τον διευθυντή του Sky και Νο1 φωνή στην Ιταλία, Φάμπιο Καρέσα, να νιώσει δικαιωμένος που στην αρχή της σεζόν είχε προβλέψει μάχη Νάπολι-Ιντερ για τον τίτλο. Τη στιγμή που συνέβη, στα περισσότερα μάτια η ισοπαλία a la Italiana ήταν πραγματικά πολλά περισσότερα από ένας βαθμός, όμως σήμερα, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από απλά ένας τέτοιος.

Το πρώτο χαστούκι-ήττα στη σεζόν ήρθε με το 1-3 από την Ουντινέζε στο Meazza και στο MAPEI κόντρα στην Σασουόλο, στο ματς που χρειαζόταν για να επιστρέψει, δεν πήγε καλά για την Ιντερ. Ο Ικάρντι έχασε πέναλτι, η Ιντερ δεύτερο σερί ματς και την άμεση επαφή με την κορυφή. Μετά τις μικρομεσαίες ομάδες, τα άσχημα αποτελέσματα συνεχίστηκαν και κόντρα στα πιο δυνατά club καθώς νίκη δεν ήρθε σε κανέναν από τους αγώνες με Λάτσιο (0-0), Φιορεντίνα (1-1) πριν και με την Ρόμα (1-1) αμέσως μετά τη διακοπή, όμως τουλάχιστον είχε φύγει το δύσκολο πρόγραμμα.

SPAL, Κροτόνε, Μπολόνια, Τζένοα, Μπενεβέντο ήταν οι επόμενες αντίπαλοι και οι περισσότεροι περίμεναν την ώρα που θα άρχιζε η συγκομιδή τριπόντων. Μάταια. Η Ιντερ ήταν πλέον άλλη ομάδα και είχε χάσει την ικανότητα να καθαρίζει επαγγελματικά. Οπως και με την Φιορεντίνα, δέχθηκε ισοφάριση-πλήγμα στο 90' από την SPAL (1-1), κόντρα στην Κροτόνε δεν μπορούσε να κάνει φάση (1-1) και έτσι ήρθε η ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ καθώς έμεινε χωρίς νίκη για 8 σερί αγώνες στην Serie A, κάτι το οποίο της συνέβη για 5η φορά στην Serie A. Οπως και πριν δύο χρόνια επί Μαντσίνι, το πρώτο μισό πρωταθλητισμού, είχε δώσει τη θέση του σε ένα δεύτερο... εφιάλτη.

Ο Τύπος στην Ιταλία ήταν λογικό να αρχίσει να αναρρωτιέται. Κώπωση; Οταν πριν μερικούς μήνες το μικρό ρόστερ και η συνοχή ήταν επιχεηρήματα υπέρ, πως ξαφνικά έγιναν αρνητικά; Πως χωρίς αγώνες στην Ευρώπη υπήρχε κόπωση; Τύχη; Από εδώ ίσως να μπορούσε να βγει κάτι. Χωρίς καμία πρόθεση για μείωση του fighting spirit της Ιντερ, όταν η θετική εξέλιξη στο φινάλε έπαψε να υπάρχει, χάθηκαν και βαθμοί που αποδεικνύονται καθοριστικοί. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν οι Nerazzurri είχαν τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο τέταρτο και οι αντίπαλοί τους είχαν σπάσει τα δοκάρια.

Στο πρώτο μισό, όποια σέντρα έφευγε από τα πόδια των Καντρέβα και Πέρισιτς, ακολουθούσε μια συγκεκριμένη διαδρομή. Πρώτα πήγαινε στον Ικάρντι και μετά στα δίχτυα. Οσο αυτό δούλευε, όλα ήταν καλά. Ο Αργεντινός hitman έκανε χρυσό ό,τι άγγιζε και έφτασε τα 20 γκολ σχεδόν στο πρώτο 6μηνο, όμως το γεγονός ότι πέρασε σε beast-mode ίσως βοήθησε στο να διασπαστεί η προσοχή του αφού δημιουργήθηκε ενδιαφέρον από την Ρεάλ και μέχρι στιγμής η συγκέντρωσή του, αν κρίνουμε και από τα χτυπήματα στα social media, δεν περνά το τεστ.

Μαζί με τον Μαουρίτο, για τον οποίο θα είναι άδικο μάλλον να πει κανείς το παραμικρό αγωνιστικά, έπεσαν και τα στηρίγματά του. Το σύστημα σέντρα δεν λειτουργούσε πια. Χωρίς να είναι κάποιος scout αντιπάλων, μπορεί να παρατηρήσει τι κάνει η Ιντερ στα τελευταία ματς. Σέντρα και πάλι σέντρα. Ομως τώρα η μπάλα δεν πάει μέσα. Σύμφωνα με τα στατιστικά της Opta, οι Nerazzurri είναι η πρώτη ομάδα στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε σέντρες έχοντας επιχειρήσει μέχρι στιγμής 500! «Παίζουμε το χειρότερο ποδόσφαιρό μας» είπε πριν την Κροτόνε ο Σπαλέτι αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Το 'θέμα' της Ιντερ μπορεί να είναι ψυχολογικό όπως έγραψε η Gazzetta dello Sport, ενώ ο legend του club και σχολιαστής στην ιταλική τηλεόραση, Μπέπε Μπέργκομι, ρωτήθηκε επίσης για το αν είναι αυτή η εξήγηση. «Δεν ξέρω αν η Ιντερ είναι μπλοκαρισμένη πνευματικά, όμως βλέπω ότι αυτή η ομάδα δεν τρέχει. Με την Κροτόνε δεν πήραν ούτε μια προσωπική μονομαχία, ούτε ο Πέρισιτς, ούτε ο Καντρέβα, ούτε κάποιος από το κέντρο. Πίσω κρατάνε ακόμα, όμως μπροστά δεν δημιουργούν τίποτα».

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που για έξι μήνες ήταν ο άνθρωπος που έλειπε από το club και εκείνος που έδωσε κάθε είδους αξία σε αυτό το ρόστερ, βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. «Αυτή η ομάδα έχει μια εκπληκτική πτώση σε φυσική κατάσταση, σε δυναμικότητα, σε τεχνική αλλά και σε δίψα να πετύχει πράγματα με ομαδική δουλειά» πρόσθεσε ο Λουίς Σουάρες και ο ίδιος ο allenatore παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα από την τρέλα, κάποιες φορές επικρατεί μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα και έχουμε τον φόβο μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος».

Στην Ιταλία, είναι γνωστή ως 'Pazza Inter'. Ικανή για το αδιανότητο, από το να νικήσει σε κάθε δύσκολο derby μέχρι να χάσει στην έδρα της από κάποιο απίθανο αντίπαλο. Οι τιφόζι των Nerazzurri βλέπουν το έργο να παίζεται ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα έχουν και θετικά πράγματα που μπορούν να σκεφτούν. Εχοντας περάσει ένα απογοητευτικό σερί αποτελεσμάτων, η ομάδα τους εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί που θέλει να βρίσκεται στο τέλος της σεζόν, στην 4η θέση της Serie A. Οπως είπε ο Μάσιμο Μοράτι «είναι η ώρα ο Σπαλέτι και το επιτελείο του να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» και να πάρουν μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις στη μάχη που θα κρατήσει μέχρι το φινάλε με τις Λάτσιο και Ρόμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης