Το μεγάλο... deal παίχτηκε και πάλι στο Νησί

Γιώργος Κοντογεώργης
Το μεγάλο... deal παίχτηκε και πάλι στο Νησί

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta.gr γράφει για τις ομάδες της Premier League που έσπασαν ξανά τα ταμεία και το ρεκόρ στο ποσό των χειμερινών μεταγραφών.

Κάθε χρόνο και περισσότερα ξοδεύουν οι ομάδες στην Αγγλία για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, καθώς η ανάγκη για άμεσες επιτυχίες τις σπρώχνει στο να… σπρώχνουν όλο και πιο πολλά χρήματα. Το ρεκόρ για τη χειμερινή περίοδο, όπως και αρκετά άλλα, έσπασαν πριν μερικές μέρες και λίγο μετά το τέλος της μεταγραφικής το FourFourTwo του Gazzetta γράφει δύο λόγια για το ρευστό που έφυγε και το ποιες ομάδες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παζάρι. Οι ομάδες της PL έδωσαν μαζί κάτι λιγότερο από 450 εκατ. λίρες, κάνοντας το προηγούμενο ποσό για Ιανουάριο, που κρατούσε από πέρυσι και ήταν 237 εκατ., να μοιάζει πολύ μικρό. Από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, πιο κοντά αλλά και πάλι πολύ μακριά από το αγγλικό σε δαπάνη για μεταγραφές ήταν το ισπανικό με 250 εκατ. λίρες και ακολούθησαν σε χαώδη απόσταση το γερμανικό (68), το γαλλικό (40) και το ιταλικό (25).

Τα περισσότερα χρήματα τα ξόδεψε η Λίβερπουλ με 75 εκατ. λίρες, καθώς τόσα έδωσε μόνο για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από την Σαουθάμπτον, όμως η ομάδα που είδε το ταμείο της να πηγαίνουν περισσότερο μείον ήταν η Αρσεναλ, η οποία έδωσε 60 εκατ. για τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και 1.8 για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. Η Σίτι έχασε τον Αλέξις Σάντσες και δεν πήρε τον Ριγιάντ Μαχρέζ, όμως πλήρωσε τα 57 εκατ. λίρες και πήρε τον Βάσκο στόπερ, Αϊμερίκ Λαπόρτ. Μετά τις τρεις, που πήραν δυνατά ονόματα, ακολούθησαν σε ποσά οι Τσέλσι (57), Εβερτον (47), Λέστερ (26), Τότεναμ (25). Ρεκόρ έκαναν Σίτι, Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Σαουθάμπτον, Σουόνσι, Χάντερσφιλντ, Μπράιτον.

Εκτός από τους Φαν Ντάικ, Λαπόρτ και Ομπαμεγιάνγκ, που ήταν τα μεγαλύτερα «μπαμ» από κάθε άποψη στην Αγγλία, ακολούθησαν και δημιούργησαν το top-10 του Ιανουαρίου οι Τσενκ Τοσούν [Εβερτον, 27], Λούκας Μόουρα [Τότεναμ, 25], Αντριέν Σίλβα [Λέστερ, 22], Θίο Γουόλκοτ [Εβερτον, 20], Γκούιντο Καρίγιο [Σαουθάμπτον, 19], Ολιβιέ Ζιρού [Τσέλσι, 18] και Αντρέ Αγιού [Σουόνσι, 18]. Η Λίβερπουλ με την πιο ακριβή μεταγραφή έκανε την Σαουθάμπτον την ομάδα που εισέπραξε τα περισσότερα, ενώ οι Reds έκαναν και τη μεγαλύτερη πώληση παίρνοντας ουσιαστικά 142 εκατ. λίρες από την Μπαρτσελόνα για τον Φιλίπε Κουτίνιο.

Δύο από τα πιο δυνατά deals ανήκουν στην Τσέλσι, η οποία έδωσε και τυπικά την 1η Ιανουαρίου αντί 57 εκατ. λιρών των Ντιέγο Κόστα στην Ατλέτικο, όμως πήρε αντί μόλις 15 τον Ρος Μπάρκλεϊ από την Εβερτον. Κίνηση προς τα έξω υπήρξε για την Αρσεναλ, που παραχώρησε εκτός από τους Ζιρού και Γουόλκοτ και τον Φράνσις Κοκλέν στην Βαλένθια (12), ενώ η Σίτι είχε το μεγαλύτερο αρνητικό πρόσημο είχε η Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις τρεις ομάδες, οι Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ, είχαν θετικό σε αυτή τη μεταγραφική. Στην Αγγλία γίνεται μόδα τα club να ρίχνουν όλο και περισσότερο ρευστό στην αγορά για παίκτες, όμως αυτό που είδαμε αυτό τον Ιανουάριο είναι μια μικρή γεύση από το τι θα ακολουθήσει.

Οπως προκύπτει από μελέτη της γνωστής εταιρείας οικονομικών, Deloitte, οι ομάδες του Νησιού, δεν θα αργήσουν να ξοδεύουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά. «Οταν αρχίσουν να ισχύουν τα νέα deals για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, περιμένουμε να δαπανηθούν για μεταγραφές 2 δισ. λίρες» είπε πρόσφατα ο Νταν Τζόουνς, συνεργάτης της Deloitte Group. «Φτάσαμε κοντά στο 1.9 τώρα, οπότε είμαστε πολύ κοντά». Μόνο την τελευταία μέρα των μεταγραφών, στις 31 Ιανουαρίου, έφυγαν 150 εκατ. λίρες, ποσό που επίσης αποτελεί ρεκόρ για το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής.

 

Τελευταία Νέα